Dodaj do ulubionych

Tarot o zdrowiu

03.05.15, 20:34
Drogie Wiedźmy bardzo bym chciała podciągnąć się w swojej wiedzy na temat znaczenia kart tarota w zapytaniach o zdrowie. Bardzo Was proszę o podzielenie się spostrzeżeniami, doświadczeniami i radami. smile
Jak ktoś pyta np.o stan emocjonalny na najbliższe 2 lata to jestem w stanie wyciągnąć karty na układ - wiosna/lato/jesień/zima i na tej podstawie wyczytać jakie będzie miał samopoczucie, ale już np.na konkretne schorzenia z rozkładu ogólnego, to klops. Nie mam zielonego pojęcia, która karta pokaże np.problemy z nerkami, która z płucami,a która z kręgosłupem lub choroby skóry. sad
Będę wdzięczna za wszelką pomoc. smile
Obserwuj wątek
    • huit8 Re: Tarot o zdrowiu 04.05.15, 01:12
      Dla mnie 2 monet może oznaczać problemy z nerkami i ze wszystkimi narządami podwójnymi takimi jak jajniki. Jajniki to też 2 kielichy, kielichy na nerki też mi pasują. W zależności jaka karta obok tych podwójnych narządów wypadnie. Np. z kapłanką czy cesarzową- wiadomo że jajniki.
      Miecze to płuca, układ oddechowy.
      Monety to też brzuch, okrągłe smile
      Diabeł- zapalenie czegoś, zależy od tego jaka karta leży obok.
      6 mieczy- operacja.
      Paź mieczy- zęby bolące bądź wykruszające się. Mnie wczoraj wypadła ta karta i akurat ząb mnie zaczął boleć.
      7 kielichów, 2 miecze- oczy.
      Gwiazda+Księżyc= menstruacja.
      3 miecze- serce, problemy z sercem. Operacja (miecz tutaj jest jak skalpel), coś z krwią.
      Najlepszy chirrg/lekarz to król mieczy lub monet.
    • beata25_84 Re: Tarot o zdrowiu 05.05.15, 01:11
      Dziękuję Huit za cenne informacje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka