Dodaj do ulubionych

Kto to 3 kielichy?

29.04.16, 15:00
Witam dziewczyny. Czy kiedykolwiek osoba pokazała Wam się jako 3 kielichy? I jesli tak to jakie miało to odniesienie do rzeczywistości.

Mnie ta karta opisała młodą blondynkę, o regularnych rysach (taką w zasadzie podobną do Scarlet Johanson), o bardzo wrażliwym wnętrzu, utalentowaną, pogubioną w swoich emocjach (w hor. Wenus w Rybach) ale jednocześnie "chłodną blondynkę" na zewnątrz ( w hor. Księżyc w Wodniku) i jednocześnie bardzo energiczną i szalenie asertywną.

Ale ta karta wyszła mi też na faceta w średnim wieku (blondyna), wesołego i bardzo rodzinnego.

Czyli takie troche pomieszanie. Być może pokazuje osoby, które sa w jakis sposob nieprzewidywalne przez konflikt ego i uczuć.
A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: Kto to 3 kielichy? 29.04.16, 21:14
      Ciekawe sa twoje spostrzezenia. Niestety to jest jedna z kart nad ktora sie zastanawia. Najczesciej mowi sie o niej w kontekscie romansu i trzeciej osoby w zwiazku. Mysle se jest to troche niesprawiedliwe. Opieram sie na talii RW a tam widac jedynie dobra zabawe. Mi sie to kojarzy ze spotkaniem czarwnic, fajna babska impreza. Dlaczego romans???
      • donbas Re: Kto to 3 kielichy? 29.04.16, 22:35
        Zadalam pytanie "kim (jaka) jest ta osoba. No i wyszło mi te 3 kielichy. jedna osobę znam dość dobrze ( kobieta) a drugą (mężczyzna) słabo ( tu nie wiem również jaki jest horoskop). I tak się zastanawiam w jakim kontekście czytać tę kartę w tej sytuacji? Z twojego postu można również wysnuć wniosek, że ta osoba opisywana przez kartę jest np. romansowa, flirciara (flilciarz), może ma dużą wyobraźnię w tym temacie ale np. tylko przeżywa a niekoniecznie realizuje? No nie wiem jak to czytać. Co jeszcze może mówić 3 kielichy o takiej osobie? Ktoś ma jakiś pomysł?
      • free.hugs Re: Kto to 3 kielichy? 03.05.16, 11:57
        Mi wielokrotnie 3 osobę pokazała karta 3 denarów, jak mi wypada w jakimś rozkładzie na faceta to wiem, że mam konkurencję wink
    • tabularasa22 Re: Kto to 3 kielichy? 29.04.16, 23:40
      To ciekawe, dużo wyciągasz z tej karty. Mi jeszcze nie wyszła konkretnie na kogoś, raczej na sytuacje, zalecenia smile
      Jak sobie wyobrażę kogo może opisywać, to przede wszystkim osobę właśnie wesołkowata, optymistę.
      Taką , dla której szklanka jest do połowy pełna. Kogoś kto nie lubi zamykać się w swoim świecie, lubi za to towarzystwo, gwar, śmiech. Nie stoi w kącie ze zwieszona miną, zawsze się odnajdzie, czerpie energię i zadowolenie z wymiany w gronie ludzi. Napawa ją to pozytywnymi emocjami. Ktoś do pary tutaj nie wystarczy - może dlatego odczytywana jest jako karta romansowa ? W jakiś sposób do poczucia zadowolenia potrzebny jest ktoś jeszcze, niech się dzieje, niech będą emocje, zapętlenia, różnorodność.
    • beata25_84 Re: Kto to 3 kielichy? 01.05.16, 14:46
      Mi ta karta pokazywała zazwyczaj albo spędzanie czasu w większym gronie, np. ze znajomymi w pubie, albo w odniesieniu do związków - tłok, obecność trzeciej osoby - nie koniecznie od razu fizycznie, ale przynajmniej mentalnie.
    • lalipuna27 Re: Kto to 3 kielichy? 02.05.16, 10:15
      Mnie ta karta pokazała mnie wg kogoś (2 razy) tzn. odbiór mojej osoby. Mam podejrzenia że chodziło o moją nadmierną emocjonalność, zamiłowania artystyczne, marzycielskość.
    • free.hugs Re: Kto to 3 kielichy? 03.05.16, 11:55
      Ja bym powiedziała, że to osoba wesoła, towarzyska, lubiąca dobrą zabawę, rozrywkowa.
      • donbas Re: Kto to 3 kielichy? 05.05.16, 21:52
        Owszem obydwie osoby ktore pokazała ta karta są towarzyskie i lubią się bawić.
    • lalipuna27 Re: Kto to 3 kielichy? 05.05.16, 18:44
      Ja bym dodała że to może być ktoś żyjący tak jakby w "uniesieniu", jakby wiecznie natchniony, tęskny, nieco pobudzony (tutaj nie jestem pewna?). Lubiący się bawić, i romansować także.
      • donbas Re: Kto to 3 kielichy? 05.05.16, 21:53
        Owszem obydwie osoby ktore pokazała ta karta są towarzyskie i lubią się bawić. "uniesienie"? Marzycielskośc? Nooo chyba to też przynajmniej w przypadku kobiety to by się zgadzało. Faceta nie znam na tyle, ale być może.
    • lalipuna27 Re: Kto to 3 kielichy? 09.05.16, 16:02
      Ta karta ma w sobie coś z euforyczno-romantycznego nastroju, więc też może pokazywać taką właśnie osobę (euforyczno-romantyczną), kogoś zachowującego się trochę jak w manii, rozrywkową, ale z dozą marzycielstwa właśnie, z głową w chmurach lekko. Gdy dla lepszego rozumienia energii kart pytam o swoje uczucia do kogoś, albo klimat/nastrój piosenki, i wychodzą mi 3 kielichy to jest to zauroczenie które stanowi dla mnie inspirację, mieszanka euforii z nieokreśloną tęsknotą, więc będą to osoby które są właśnie takie - żyjące w uniesieniu, euforii itd. Może też pokazywać kogoś uzdolnionego artystycznie, oraz osoby z których emocje aż się wylewają.
    • aprepope Re: Kto to 3 kielichy? 14.05.16, 13:39
      Nie mam doswiadczen tego typu, poniewaz nie uzywam kart, by mi pokazaly kolor wlosow, czy typ urody - mysle, ze jest to mozliwe za pomoca kart, ale nie zawsze wyglad musi odzwierciedlac charakter danej osoby, czy temperament, wiec tu mi jedna karta by tak "wszystkiego" chyba nie pokazala. Ogolnie jedna karta nie pokaze jednoczesnie pelnego charakteru danej osoby plus jeszcze nastawienie do zycia ogolnie, jak i do konkretnej osoby - w innej karcie wypadnie sie dla bliskiej osoby, a w innej dla dalekiego znajomego - nie wszystko mozemy i powinnismy zobaczyc w kontekscie jednej sytuacji. 3 pucharow moze wskazywac na jakas grupke znajomych, a moze i na kogos sympatycznego, pozytywnie nastawionego do nas i/lub do zycia ogolnie. Najprostsze znaczenie, to dzielenie sie uczuciami/emocjami i to jest fajne, jesli jest "w pozytywie". Lepiej byc przedstawianym w 3 kielichach, niz w 3 mieczach wink
      • donbas Re: Kto to 3 kielichy? 14.05.16, 23:44
        Dzięki za tak obszerną wypowiedź. Gwoli wyjaśnienia - jak wyciagam jakąś kartę na pytanie jaki (a) on (ona) jest to raczej korzystam z jednej karty. Zazwyczaj wyciągnięta karta, jak w pysk strzelił opisuje mi osobę. Dotyczy to osób trochę jednak znanych, o których coś wiem i mogę w ten sposób to sprawdzić. Nie pytam o kolor włosów czy wygląd fizyczny. W przypadku tych 3 kieclichow opisałam jak wygląda osoba, którą ta karta opisuje, ale w pytaniu raczej chodziło mi o charakter a nie wygląd. Czasem po prostu nie wiem jak "czytać" daną kartę i stąd pytanie do tarocistek. po prostu aby sie poradzić po prostu i poznać inne opcje. zgadzam sie z tym, że jedna karta nie pokaże pełnego charakteru danej osoby, ale uważam, że pokaże tzw. pierwotny kontekst. nieraz czytanie danej karty sprawia trudnośc. czasem w pierwszej chwili czegoś sie nie widzi. I własnie po to jest to forum żeby się poradzić. I całe szczęście w tym.
        • aprepope Re: Kto to 3 kielichy? 15.05.16, 06:28
          Tylko 3 kielichow wskazuje, ze nie mamy tu tylko jednej osoby "na celowniku", a jest jakis "szerszy kontekst"...np. w negatywie i/lub w pozcji odwroconej moze mowic o kims, kto nie jest zainteresowany "wpuszczeniem" do swego zycia jeszcze jednej lub jakiejs konkretnej osoby, bo ma juz swoje srodowisko, bliskich znajomych itd.
          Wlasnie przegladam ksiazki, ktore chce wydac do Czerwonego Krzyza i jedna z nich wlasnie o Tarocie jakos mi nigdy nie pasowala i tez jest na kupce "do wydania", ale z ciekawosci spojrzalam na 3 kielichow opisana w tej ksiazce i odpowiednikiem karty z WA dla 3 kielichow jest (moze to "blad drukarski"), ale wg autora, to IX. Eremita..,Eremita polaczony z pucharami - ze poszukuje uczuc/emocji? Wedruje w strone pucharow (uczuc/ludzi) ? Troche to naciagane - o ile z polaczeniem 3 mieczy z karta Kochankow (na zasadzie Kochankowie+miecze), oraz 4 pucharow jako Wisielec "w kwestii pucharowej" jakos jestem sie w stanie zgodzic, tak ten Eremita laczacy sie z 3 pucharami..no nie wiem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka