lilijova 30.05.16, 00:39 Ostatnia zagadka, w której nie zdążyłam położyć kart, była miło przyjęta to też coś podrzucę chcącym poćwiczyć Jutro będę dzwoniła coś odwołać. Co takiego? Dodatkowo chętni mogą dołożyć na pytanie dlaczego Odpowiedź w czwartek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aprepope Re: Zagadkowo 30.05.16, 12:35 Fajnie - jak odpowiedz w czwartek, to zdaze w niej wziac udzial Odpowiedz Link
kokoryczko Re: Zagadkowo 30.05.16, 17:00 Co takiego chcesz odwołać - As buław dlaczego? - Śmierć Mi się ten rozkład jakoś ciążowo kojarzy, hehe. A może jakaś niespodziewana zmiana warunków, nowa okoliczność? Nagła zmiana planów? Ale pewnie nie mam racji Odpowiedz Link
ucztababette Re: Zagadkowo 30.05.16, 20:44 Co odwolasz? Rydwan Dlazego? 2 bulki Od razu mi przyszlo na mysl odwolasz gina bo dostalas okresu Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:23 Babette ciekawe skojarzenie, czy możesz bardziej obszernie objaśnić jakim tropem się kierowałaś? Odpowiedz Link
ucztababette Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:33 Bulawa.dla mnie to i seks i ktos od tego rewiru. Potem looknelam na rydwan i mamy biale i czarne- suche dni i okres patrz na 2 buly- jaheczko w dloni wedrowca owulacja a pewnie autorka postu ma klopot z termiben ojresu i wpadla w panic tryb do gina nom pewnie w ciąży Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:29 ten rydwan to jak fotel, siadasz, jedna noga w lewo a druga w prawo Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:15 U mnie czwórki - co odwołasz - 4 Kielichy - dlaczego - 4 Miecze Te kieliszki to mi trudność sprawiają. Jakaś sprawa na którą nie miałaś ochoty, w sumie to czekałaś tylko na powód do wykrętu no i masz - ze względów zdrowotnych nie idziesz. Coś zabolało no i wolisz odpocząć w zaciszu. Wcale cię to nie martwi. Tylko co to - na razie tylko jakieś spotkanie towarzyskie mi przychodzi do głowy, gdzie się dużo gada, opowiada, plotkuje o tym i owym. Odpowiedz Link
kokoryczko Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:22 ciekawe te 4 kielichy, bo też bywa, że dotyczą spraw kobiecych.. No lilijova, czyżby ginekolog / endokrynolog? Odpowiedz Link
lilijova Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:24 Zasadniczo byłabym za tym, żeby nie odpowiadać/podpowiadać do czwartku. Chyba, że wolicie jakieś wskazówki Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:21 Jak to przy zagadkach - wszystkie karty w pozycji prostej. 6 Kielichów + dociągnięte Paź Buław + 5 Kielichów Skojarzyło mi się, ze będziesz odwoływać jutro jakieś przyjęcie rocznicowe lub zamówiony prezent z tej okazji. Powodu bym się dopatrywała w wiadomości, która spowodowała albo odejście od pomysłu, albo wręcz zasmuciła. Może przyszła wiadomość, że to coś miało być inne, ale doprecyzowali i w efekcie rozczarowały "nowe parametry" i dlatego się rozmyśliłaś. Odpowiedz Link
kokoryczko Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:27 Mam jakiegoś bzika na punkcie zdrowia, 6 kieliszków to dzieci/problem z płodnościa / jakieś wyobrażenie, a 5 kielichów bywa interpretowane jako krwawienie miesięczne A paź buław.. jakiś stan zapalny? Odpowiedz Link
aprepope Re: Zagadkowo 31.05.16, 17:49 talia Golden Dawn Co (dzis) odwola, lub juz odwolala Lilijova: 6 kielichow..na mojej karcie to wyglada, jak randka..a przynajmniej spotkanie osob roznej plci - jakas poufna rozmowa, spotkanie z mezczyzna? a dlaczego, a moze inaczej - z jakiego powodu to odwolanie: wyciagnelam Ksiezniczke monet, ale przyciagnela mnie lekko jeszcze Cesarzowa..albo miesiaczka, albo jakis inny istotny termin, moze z kobieta zwiazany. Bardzo to ciekawe..uzbrajam sie w cierpliwosc i pozdrawiam Odpowiedz Link
lilijova Re: Zagadkowo 02.06.16, 15:55 Uśmiałam się wczoraj czytając rozwiązanie zagadki od kokoryczko, bo odwołałam wizytę u dentysty Powodem były pieniądze z innego wątku, które nie wpłynęły także zmuszona jestem poczekać przynajmniej do wypłaty, bo droga to zabawa. Zastanawiałam się też dlaczego mogłyście krążyć wokół kobiecości, ciąży i randek: - boję się panicznie dentystów, mojego obecnego szukałam po opiniach dot. dzieci, bo uznałam, że jeśli ktoś sobie dobrze radzi z nimi to poradzi i ze mną. Miałam rację - całkiem całkiem ten dentysta i nie ukrywam, że +10 do przyjemności z wizyt, - najważniejsze, miałam wybielać zęby. To mój spory kompleks i odbija się na damsko-męskich sprawach. Odpowiedz Link
ucztababette Re: Zagadkowo 02.06.16, 16:02 Ja juz kapuje czemu mi wylaza bulawy a to drugi raz sprawa z zebami. Bulawa ma zielone listki czyli cos co zyje. Poki nasz zab jest zywy to korzenie ma zdrowe! Wiec 2 bulki tez dobrze pokazaly problem z zebami,rydwan ciemnei biale a Ty wybielasz, wedrowiec trzyma glob jako pieniadz w tym przekazie. Kurde ale ten Tarot jest wielolicowy. Tym trybem nigdy nikt go nie rozpracuje Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagadkowo 02.06.16, 22:30 Tak Babette tarot jest cholernie symboliczny i chyba dlatego tyle z nim czasem trudności, ale nie ma innej karty na wszystko, bo kart było by pewnie z 10000. To też pokazuje dlaczego ważne jest sprecyzowanie pytania, dziedziny gdy pytamy o coś karty. Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagadkowo 02.06.16, 22:27 Zmyliło mnie 6 kielichów, bo to mi się rocznicowe wydało. Czy to po prostu nie jest jakieś uraz z dzieciństwa do dentystów? Tą zagadkę zawaliłam. Dzięki za zabawę! Odpowiedz Link
lilijova Re: Zagadkowo 02.06.16, 22:39 Urazu nie mam z dzieciństwa, nabawiłam się tego później trafiając na dentystów sadystów. Myślę, że 6 kielichów oddaje tu bardziej ideę wybielania czyli powrót do tego co było przed tonami papierosów i hektolitrami kawy Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Zagadkowo 02.06.16, 16:09 Masakra chyba muszę oczyścić talię , taka kula w płot !!!! Armatnia wręcz Odpowiedz Link
aprepope Re: Zagadkowo 02.06.16, 16:17 Fajna zagadka - dzieki Lilijova! Dawajcie Dziewczyny co jakis czas jakas zagadke, to bedzie ciekawie Odpowiedz Link