30.05.16, 00:39
Ostatnia zagadka, w której nie zdążyłam położyć kart, była miło przyjęta to też coś podrzucę chcącym poćwiczyć smile
Jutro będę dzwoniła coś odwołać. Co takiego? Dodatkowo chętni mogą dołożyć na pytanie dlaczego smile

Odpowiedź w czwartek.
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: Zagadkowo 30.05.16, 12:35
      Fajnie - jak odpowiedz w czwartek, to zdaze w niej wziac udzial smile
    • kokoryczko Re: Zagadkowo 30.05.16, 17:00
      Co takiego chcesz odwołać - As buław
      dlaczego? - Śmierć

Mi się ten rozkład jakoś ciążowo kojarzy, hehe. A może jakaś niespodziewana zmiana warunków, nowa okoliczność? Nagła zmiana planów?

Ale pewnie nie mam racji wink
    • ucztababette Re: Zagadkowo 30.05.16, 20:44
      Co odwolasz? Rydwan
      Dlazego? 2 bulki
      Od razu mi przyszlo na mysl odwolasz gina bo dostalas okresusmile
      • beata25_84 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:23
        Babette ciekawe skojarzenie, czy możesz bardziej obszernie objaśnić jakim tropem się kierowałaś? smile
        • ucztababette Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:33
          Bulawa.dla mnie to i seks i ktos od tego rewiru. Potem looknelam na rydwan i mamy biale i czarne- suche dni i okreswink patrz na 2 buly- jaheczko w dloni wedrowcasmile owulacja a pewnie autorka postu ma klopot z termiben ojresu i wpadla w panic tryb do gina nom pewnie w ciąży smile
      • tabularasa22 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:29
        ten rydwan to jak fotel, siadasz, jedna noga w lewo a druga w prawo big_grin
    • tabularasa22 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:15
      U mnie czwórki
      - co odwołasz - 4 Kielichy
      - dlaczego - 4 Miecze
      Te kieliszki to mi trudność sprawiają. Jakaś sprawa na którą nie miałaś ochoty, w sumie to czekałaś tylko na powód do wykrętu no i masz - ze względów zdrowotnych nie idziesz. Coś zabolało no i wolisz odpocząć w zaciszu. Wcale cię to nie martwi.
      Tylko co to - na razie tylko jakieś spotkanie towarzyskie mi przychodzi do głowy, gdzie się dużo gada, opowiada, plotkuje o tym i owym.

• kokoryczko Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:22
        ciekawe te 4 kielichy, bo też bywa, że dotyczą spraw kobiecych.. No lilijova, czyżby ginekolog / endokrynolog?
        • lilijova Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:24
          Zasadniczo byłabym za tym, żeby nie odpowiadać/podpowiadać do czwartku. Chyba, że wolicie jakieś wskazówki smile
    • beata25_84 Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:21
      Jak to przy zagadkach - wszystkie karty w pozycji prostej.
      6 Kielichów + dociągnięte Paź Buław + 5 Kielichów
      Skojarzyło mi się, ze będziesz odwoływać jutro jakieś przyjęcie rocznicowe lub zamówiony prezent z tej okazji. Powodu bym się dopatrywała w wiadomości, która spowodowała albo odejście od pomysłu, albo wręcz zasmuciła. Może przyszła wiadomość, że to coś miało być inne, ale doprecyzowali i w efekcie rozczarowały "nowe parametry" i dlatego się rozmyśliłaś.
      • kokoryczko Re: Zagadkowo 30.05.16, 22:27
        Mam jakiegoś bzika na punkcie zdrowia, 6 kieliszków to dzieci/problem z płodnościa / jakieś wyobrażenie, a 5 kielichów bywa interpretowane jako krwawienie miesięczne wink A paź buław.. jakiś stan zapalny?
    • aprepope Re: Zagadkowo 31.05.16, 17:49
      talia Golden Dawn
      Co (dzis) odwola, lub juz odwolala Lilijova: 6 kielichow..na mojej karcie to wyglada, jak randka..a przynajmniej spotkanie osob roznej plci - jakas poufna rozmowa, spotkanie z mezczyzna?
      a dlaczego, a moze inaczej - z jakiego powodu to odwolanie: wyciagnelam Ksiezniczke monet, ale przyciagnela mnie lekko jeszcze Cesarzowa..albo miesiaczka, albo jakis inny istotny termin, moze z kobieta zwiazany.

Bardzo to ciekawe..uzbrajam sie w cierpliwosc i pozdrawiam smile
    • lilijova Re: Zagadkowo 02.06.16, 15:55
      Uśmiałam się wczoraj czytając rozwiązanie zagadki od kokoryczko, bo odwołałam wizytę u dentysty big_grin Powodem były pieniądze z innego wątku, które nie wpłynęły także zmuszona jestem poczekać przynajmniej do wypłaty, bo droga to zabawa.

Zastanawiałam się też dlaczego mogłyście krążyć wokół kobiecości, ciąży i randek:
      - boję się panicznie dentystów, mojego obecnego szukałam po opiniach dot. dzieci, bo uznałam, że jeśli ktoś sobie dobrze radzi z nimi to poradzi i ze mną. Miałam rację tongue_out
      - całkiem całkiem ten dentysta i nie ukrywam, że +10 do przyjemności z wizyt,
      - najważniejsze, miałam wybielać zęby. To mój spory kompleks i odbija się na damsko-męskich sprawach.
      • ucztababette Re: Zagadkowo 02.06.16, 16:02
        Ja juz kapuje czemu mi wylaza bulawy a to drugi raz sprawa z zebami. Bulawa ma zielone listki czyli cos co zyje. Poki nasz zab jest zywy to korzenie ma zdrowe! Wiec 2 bulki tez dobrze pokazaly problem z zebami,rydwan ciemnei biale a Ty wybielasz, wedrowiec trzyma glob jako pieniadz w tym przekazie.
        Kurde ale ten Tarot jest wielolicowy. Tym trybem nigdy nikt go nie rozpracujesmile
        • beata25_84 Re: Zagadkowo 02.06.16, 22:30
          Tak Babette tarot jest cholernie symboliczny i chyba dlatego tyle z nim czasem trudności, ale nie ma innej karty na wszystko, bo kart było by pewnie z 10000. wink To też pokazuje dlaczego ważne jest sprecyzowanie pytania, dziedziny gdy pytamy o coś karty.
      • beata25_84 Re: Zagadkowo 02.06.16, 22:27
        Zmyliło mnie 6 kielichów, bo to mi się rocznicowe wydało. Czy to po prostu nie jest jakieś uraz z dzieciństwa do dentystów?
        Tą zagadkę zawaliłam. Dzięki za zabawę!smile
        • lilijova Re: Zagadkowo 02.06.16, 22:39
          Urazu nie mam z dzieciństwa, nabawiłam się tego później trafiając na dentystów sadystów. Myślę, że 6 kielichów oddaje tu bardziej ideę wybielania czyli powrót do tego co było przed tonami papierosów i hektolitrami kawy wink
    • tabularasa22 Re: Zagadkowo 02.06.16, 16:09
      Masakra sad chyba muszę oczyścić talię , taka kula w płot !!!! Armatnia wręcz big_grin
    • aprepope Re: Zagadkowo 02.06.16, 16:17
      Fajna zagadka - dzieki Lilijova! Dawajcie Dziewczyny co jakis czas jakas zagadke, to bedzie ciekawie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka