Dodaj do ulubionych

Tarot w ciąży

17.10.16, 15:54
Pod koniec marca podzieliłam się z Wami moim rozkładem "podkowa" na 6 miesiecy, część z Was zinterpretowała w nim możliwą ciążę.. wygląda na to, że się udało (pozytywny test) smile
Nawet 3,2 tyg temu wyciągałam takie "ciążowe" karty(głupiec, cesarzowa, wisielec) na zdrowie,co na dany tydzień itp, choć byłam sceptyczna..
Nie chcę zapeszać, wszystko jeszcze możliwe.

Czy na czas ciąży powinnam zrezygnować z wróżenia? Gdzieś spotkałam się z taką opinią, że to szkodliwe dla ciężarnej / jej dziecka. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: Tarot w ciąży 17.10.16, 19:16
      Karty ciazowe jak nic. Ja dla/pewnosci dociagnela bym cos na Wisielca.

W cizy mozna robic wszystko albo nic smile Zalezy od samopoczucia kobiety, jej nastawienia itp Oczywiscie ze mozna wrozyc w ciazy. Problemem sa emocje a nie karty. Niemile wydarzenia ktore ewentualnie pokaze tarot zawsze wywoluje zaniepokojenie, stres i to moze byc negatywne dla ciazy. Kobieta w tym stanie jest pod ochrona. Nawet rodzina chodzi na palcach a tarot wali prosto w twarz, o kazdej porze dnia i roku. W czssie ciazy nalezy wiec wystrzegac sytuacji stresowych. Druga sprawa to to ze hormony szaleja co moze wplywac na postrzeganie kart. Zmieniac interpretacje i wprowadzac chaos.
      To sa powody, a nie tarot smile Tarot absorbuje mysli, czasem meczy. Proste, nieemocjonale pytania mozna zadawac zawsze.
      • kokoryczko Re: Tarot w ciąży 17.10.16, 20:02
        Dziękuję serdecznie, brzmi bardzo rozsądnie smile
    • beata25_84 Re: Tarot w ciąży 17.10.16, 23:41
      Misboaa próbowałam wcześniej z telefonu wysłać, ale mi wykasowało. Miałam własnie w tym duchu co Ty pisać. Słyszałam,że kobietom w ciąży nie powinno się wróżyć, tak samo jak małym dzieciom. o ile z dziećmi się zgodzę kwestia nieukształtowanej psychiki, bo żeby karty przyjąć to trzeba mieć trochę dojrzałości i siły, to zdarzało mi się wróżyć kobietom w ciąży. Uważam,że nie ma w tym nic złego, ale trzeba brać pod uwagę, że hormony i tak burzę emocjonalną robią, więc kobieta ciężarna sama powinna decydować, czy jest gotowa na dodatkowe emocje.
    • kokoryczko Re: Tarot w ciąży 21.10.16, 14:05
      Postanowiłam zapytać się kart o dwie rzeczy związane z moją ciążą, dwa pytania.

Pierwsze: jak przebiegnie pierwsza ciążowa wizyta u ginekologa (za 3 tyg) -
      8 mieczy, Cesarzowa. Jeśli dobrze myślę,8 mieczy na pewno jest w tym mój strach i pewne skrępowanie (nowy lekarz,obce miejsce, obawy o zdrowie itp), ale wierzę, że ok, cesarzowa chyba oczywista smile

Drugie pytanie: Jakiej płci jest dziecko

Głupiec - chłopiec. jeszcze wcześniej miałam poczucie, że to może być syn, ale poczekam do konkretnego USG za jakiś czas...

Więcej pytań o własną ciąże postanowiłam nie zadawać, bo nie chcę się stresować, co będzie to będzie.
      • beata25_84 Re: Tarot w ciąży 23.10.16, 17:41
        Pierwsze: jak przebiegnie pierwsza ciążowa wizyta u ginekologa (za 3 tyg)
        8 mieczy, Cesarzowa - będzie dobrze, będziesz mamą pełną gębą, tylko faktycznie możesz czuć się skrępowana (zblokowana) w tej 8Mieczy. Przygotuj sobie wcześniej pytania, bo może będziesz chciała się o coś dopytać, a będzie Ci ciężko się otworzyć na tej pierwszej ciążowej wizycie.

Drugie pytanie: Jakiej płci jest dziecko - Głupiec
        Ja bym obstawiała, że jeszcze nie wiadomo, bo głupiec to młoda osoba, dziecko, ale zarówno chłopak jak dziewczyna. Sama w sobie karta to też brak wiedzy, doświadczenia.
        • kokoryczko Re: Tarot w ciąży 23.10.16, 21:42
          dziękuję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka