Dodaj do ulubionych

jego uczucia

04.08.18, 23:31
Dobry wieczór. Postawiłam karty na pewną relację rozwojową. Znamy się już od roku i od początku iskrzy między nami (pozytywnie), chociaż bywały też momenty, że już myślałam, że nic z tego nie będzie. Jednak ostatnio widać u niego większe zainteresowanie moją osobą, chce ze mną spędzać więcej czasu i rozmawiać, ale on jakoś albo nie chce albo wstydzi się zrobić pierwszy krok (tak samo jak ja), żeby posunąć tę znajomość do przodu.
Nie wiem co powinnam zrobić gdyż może odbieram od niego błędne sygnały, czy jest sens dalej angażować się w tę znajomość, czy lepiej zostawić wszystko losowi?:
- co jest przyczyną zmiany jego zachowania - Rydwan
może planuje wyjazd w podróż i chce mnie ze sobą zabrać jako osobę towarzyszącą?
- co on czuje do mnie - AS Pucharów
początek zakochania lub raczej zauroczenie moją osobą?
- kim dla niego jestem - Królowa Pucharów
kimś bliskim w rodzaju przyjaciółki od serca?
- czy mu się podobam - Siła
jestem dla niego atrakcyjna seksualnie, pociągająca fizycznie?
- czego on ode mnie chce - Cesarzowa
chce abym wykazała się większą inicjatywą?
- co on zrobi w najbliższym czasie - Król Buław
no nie wiem, będzie zachowywał się jak maczo? wink myślę, że może wyjść pierwszy z inicjatywą kontaktu
- co jest nam razem pisane - Koło Fortuny
zmienność losu?czyli raz na wozie raz pod wozem? rozstania i powroty?
Ktoś pomoże?
Obserwuj wątek
    • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 00:22
      poczul wieksza motywacje zeby posunac ta znajomosc do przodu. zapowiada sie fajnie tylko zebyscie sie tak w kolko nie krecili kolo fortuny. poczul 'cos' ale nie zechce pokazac sie jako nieokrzesany zwierzak wiec dostosuje sie do twojego tempa i oczekiwan- sila. kobieta w tej karcie 'dominuje' nic praktycznie nie robiac w tym kierunku bo facet chce wypasc dobrze powstrzymuje niskie instynkty zwlaszcza ze sa puchary wiec zalezy mu zebys dobrze sie z nim czula i odwzajemnila jego uczucia. macho nie bedzie ale postapi jak facet w takiej sytuacji. cos zrobi zeby ruszyc znajomosc trudno powiedziec co bo nie zechce cie zrazic ale jako facet nie moze chodzic w spodnicy i jak ktos ma cos zmienic to wypada na niego. kolo fortuny to jak wyzej czyli moze byc zmiennie zalezy od ciebie moze tez tracic motywacje jak sie nie polapiesz w jego zamiarach. ha fajnie to wyglada...
      • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 13:43
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. My tak kręcimy się w kółko ze sobą od roku, ciągle wzloty i upadki, ale tak jak napisałam, od jakiegoś czasu widać poprawę w jego zachowaniu, bardziej się stara, a teraz pewnie moja rola w tym, aby to się znowu nie popsuło. Dopytałam więc jeszcze kart o to:
        - jak powinnam z nim postępować, aby jemu dalej zależało i chciał się o mnie starać: 6 Buław, Królowa Buław
        zatem powinnam bardziej wychodzić z inicjatywą, zacząć go zdobywać metodą królowej buław. Trochę dziwnie tu wyszło, gdyż zawsze myślałam, że on nie lubi zbyt aktywnych kobiet i woli sam wyjść z inicjatywą gdyż jest typowym Królem Buław (z dodatkiem Króla Pucharów), poza tym kiedyś posłyszałam jak mówił do kolegi, że nie lubi narzucających się kobiet a woli, gdy znajomość rozwinie się spontanicznie...
        • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 14:03
          probujesz przekombinowac. dobrze wyszlo kolo fortuny i krecenie sie w kolko. 6 bulaw to powrot po przeszlosci kiedy sie nie udalo czyli karty mogly pokazac przeszle nastawienie do ciebie. nie zmienia sie czegos co idzie dobrze a ty chcesz przedobrzyc. rok uplynal i nie posuneliscie sie do przodu. nic z tego nie bedzie z kolem na koncu. rada rozjasnia o co chodzi z wynikiem kola fortuny
        • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 14:26
          krolowa bulaw chce postawic na swoim wiec pomysl czy w tej karcie sila nie chcesz wywrzec presji na niego zeby mu sie podobac. nie musisz nic robic w tym kierunku bo u niego sa karty milosci wiec po co te starania? pozwol mu byc facetem i nie przejmuj za niego paleczki chyba ze tobie nie o milosc chodzi i masz swoje powody zeby robic na niego naloty
          • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 14:45
            serdecznie dziękuje za pomoc, teraz już lepiej rozumiem te karty z Twoją pomocą. Czyli karty radzą nie robić nic tylko dalej być sobą i poddać się losowi bo co ma być to będzie?
            • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 14:57
              powiedzialabym inaczej. ty bedziesz soba ale to wam nie pomaga. zalezy jaka jest sytuacja i czy te naloty sa konieczne. jak przez rok nic nie daly to pewno juz sie nie zmieni
              • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 15:02
                On przez ten rok był z kimś luźno (związek na odległość) związany może dlatego był taki niezdecydowany, a podobno teraz ich związek przeżywa kryzys więc może stąd ta jego zmiana w zachowaniu, ale karty jakby tego nie potwierdziły. No cóż, czas pokaże jak będzie, czy to koło końcu przestanie się kręcić w kółko wink
                • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 15:10
                  zwiazki na odleglosc nie istnieja. jesli ci karty nie wyszly zyczeniowo to tu sa uczucia
                  • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 15:30
                    Jego dziewczyna czy raczej była dziewczyna (nie wiem dokładnie, jaki aktualnie mają status związku) pracowała w innym mieście i widywali się głównie tylko w weekendy, ale ten ich związek podobno kręcił się od kilku lat z przerwami. Teraz ona znowu wyjechała na dłużej do pracy (delegacja do innego miasta) więc może dlatego pokazał się ten Rydwan i dlatego on do mnie próbuje się teraz zbliżyć gdyż dokucza mu samotność ;/
                    • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 15:45
                      rydwan to nie tylko wyjazdy. to facet ktory dazy do zdobycia kobiety zwrocenia uwagi na siebie duza motywacja. meska karta. rywalizacja moze byc. wyglada jakby mial zdobywac bo zobaczyl sens tego. as pucharow na uczucia to nie na samotnosc ktora dokucza tylko milosc. dzis jestes przyjaciolka a chce zebys byla cesarzowa czyli przejscie na uklad damsko-meski a nie kolezenski. twoj pesymizm jest nieuzasadniony chyba ze watpisz czy karty nie wyszly ci zyczeniowo. on wyglada na pewnego siebie tylko ty mozesz wybijac go z rytmu.
                      • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 16:07
                        Jestem pewna, ze z jego strony jest jakieś uczucie, to widać w jego oczach i zachowaniu, poza tym takie rzeczy się czuje, ale nie jestem pewna, czy to "coś" co on czuje wystarczy do budowania głębszej relacji, jeśli mamy za sobą takie huśtawki w znajomości, poza tym on chyba nie jest jeszcze uczuciowo rozliczony ze swoją dziewczyną, gdyż mam wrażenie że ciągle waha się z kim chce być i na jakich zasadach...Stąd właśnie ten mój pesymizm i pytania do tarota
    • yorka83 Re: jego uczucia 05.08.18, 16:22
      gdyby on byl krolem bulaw, a ty bys mu sie bardzo podobala to raczej by podjal jakies konkretne kroki. dla mnie krol bulaw to tez osoba, ktora nam sie bardzo podoba, ale tez i moze byc zajeta. jestes dla niego krolowa pucharow, a wiec osoba, ktorej moze sie wygadac, otrzymac jakies emocjonalne wsparcie itp. podobasz mu sie na pewno-sila. cesarzowa-to jakies powazne zamiary. kurcze, a czy pan czasami nie chce sie do jakiejs panny przeprowadzic, albo w ogole zmienic miejsce zamieszkania?
      • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 16:28
        No właśnie podobno on dopiero co się wyprowadził od swojej dziewczyny z mieszkania, które razem wynajmowali, po tym jak ona wyjechała do pracy do innego miasta. Chyba pokłócili się o te jej ciągłe wyjazdy. Narazie on mieszka u matki i szuka mieszkania więc chyba zmiana zamieszkania też wchodzi w grę
        • yorka83 Re: jego uczucia 05.08.18, 17:01
          rydwan to tez, moze oznaczac, ze on teraz tak jest zajety swoimi sprawami, ze nie ma teraz czasu sie nad toba zastanawiac. potem, moze byc jednak inaczej. poczekalabym jeszcze chwile nad rozwojem sytuacji, a potem dalabym sobie jednak spokoj. wiesz, czasami to co mowia faceci innym to mozna miedzy bajki wlozyc-mam tu na mysli ta6bulaw i krolowa bulaw. to tak samo, jak faceci mowia, ze nie lubia np. mocno wymalowanych kobiet itp. ale jak tylko zobacza taka na ulicy, to pomalu karku sobie za nia nie skreca.
          • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 17:28
            jak facet jest lasy na baby to nie czeka rok czasu az ja wymiekczy tylko szuka latwiejszej zdobyczy. on ja kocha as pucharow. jakby ta bulawianka byla taka skora do zabawy to juz dawno by ja mial i by sie wdzieczyc i starac nie musial. ona ma tu inne znaczenie moze byc zolzowata nie obrazajac koaliny bo on moze lubic takie dziewczyny skoro nie odszedl. a moze to ostrzezenie przed jakas zolza i rada zeby na nia uwazac. oby sie to nie skonczylo nieszczesliwym zdarzeniem losowym kolo fortuny
            • yorka83 Re: jego uczucia 05.08.18, 18:09
              koalina daje mu raczej znaki, wiec gdyby facet chcial, gdyby mu zalezalo to by jakos zareagowal. kurde no facet mial przeciez jakies kobiety wczesniej, wiec wykonanie ruchy nie bylo by problemem!!! as pucharow-to cos nowego. wiem, ze pytanie bylo o ciebie, ale ta 6bulaw+krolowa pucharow to tez mi przywodzi na mysl, ze zwyciezyla inna kobieta.
              • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 18:16
                przepraszam ze sie wtrace do waszej dyskusji. tak krolowa bulaw to moze byc jakas zolza ktora wygrala z koalina i to tez mi przyszlo do glowy to moze byc kobieta ktora idzie po trupach do celu
                • yorka83 Re: jego uczucia 05.08.18, 18:18
                  nie wtracasz sie!!smile)
                  tak, masz racjesmile
                  • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 18:24
                    tylko co to za wygrana jak sie od niej wyprowadzil?
                    • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 18:31
                      on powiedział naszemu wspólnemu koledze, że się od niej wyprowadził, ale pytanie, czy do niej zaraz znowu nie wróci z podkulonym ogonem gdy ona wróci z tej delegacji...mam jakieś ciągle obawy wobec niego i póki co nie reaguje aktywnie na jego "zaloty", zmierzam poczekać i sprawdzić jak rozwinie się sytuacja
                      • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 18:39
                        6 bulaw pasuje do powrotu z delegacji. daj sobie spokoj jeszcze ta baba bedzieci glowe zawracac najpierw on a potem oboje beda to robic
                      • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 19:00
                        koalina a to nie ty niedawno pisalas ze nikogo nie masz i z racji swojego wieku juz nikogo nie poznasz? masz zakochanego od roku i sie nie pochwalilas
                        • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 19:13
                          chalcedonn, od roku to on raczej nie jest zakochany, inaczej na początku znajomości nie zachowywałby się tak niezdecydowanie smile na początku to raczej flirt był niewinny i wzajemne przyciąganie, a nie zakochanie. Ja już raz go przez to jego niezdecydowanie pogoniłam i przez jakiś czas był miedzy nami dystans żadne nie wychodziło z inicjatywą, ale od niedawna coś się zmienia w jego zachowaniu na lepsze i nie wiem jak to odbierać, czy to chwilowe nie jest
                          • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 19:17
                            zwłaszcza, ze z mojej strony już trochę zmalało zainteresowanie nim w sensie związkowym więc nie wiem czy jest sens na nowo wzbudzać w sobie uczucia, jeśli facet nie jest pewny czy chce być ze mną ... a jego uczucie owszem widać ale raczej takie początkowe zauroczenie, ale są też typy mężczyzn którzy potrafią jednocześnie kochać wiele kobiet, mają kochanki a i tak trzymają się jednej kobiety bo tak im wygodnie
                            • yorka83 Re: jego uczucia 05.08.18, 19:29
                              lub po prostu sa tacy mezczyzni, ktorzy lubia tylko uwodzic, czarowac dla samego podwyzszenia swojego ego
                              • chalcedonn Re: jego uczucia 05.08.18, 19:34
                                jak sie naczytam o facetach to ciesze sie ze mam stalego partnera i nie musze brac udzialu w tych przepychankach i gierkach.
                                koalina, czas pokaze.
                              • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 19:38
                                tak, są i momentami zastanawiam się, czy on też taki nie jest, tyle że on nie uwodzi (nigdy nie prawi komplementów ani nie podrywa wprost), ale raczej wykazuje zainteresowanie, głęboko patrzy w oczy, dużo rozmawia, no chyba że to taka jego metoda uwodzenie poprzez wzbudzanie zainteresowania...
                            • koalina Re: jego uczucia 05.08.18, 19:35
                              w sumie wiec nie było się czym chwalić, gdyż na początku choć pozytywnie iskrzyło między nami to jednak odnosiłam wrażenie, że wtedy raczej traktował mnie jak kogoś do niezobowiązującego flirtu i fajne towarzystwo, ale teraz coś zaczęło się u niego zmieniać, jakby zauważył we mnie coś więcej niż tylko koleżankę i kandydatkę do romansu
    • asia.33 Re: jego uczucia 06.08.18, 23:25
      Szczeka mi opadła jak zobaczyłam te karty. Podobasz się jemu i coś może z tego być. Naprawdę pozytywnie to odebrałam. Jedyne na co uważać to aby nie dać się zapędzić w kozi róg, bo choć facet ma dobre zamiary to wyszedł w Królu Buław. Jeśli coś z tego wyniknie to uważaj aby nie pozwolić sobą rządzić za bardzo. Król Buław układa wszystko " pod siebie" planuje i robi to co to dla niego. Ale ogólnie karty bardzo ładnie współpracowały i odpowiadały na pytanie. Ostatnie pytanie koło fortuny jakby przeznaczenie .👌😊
      • koalina Re: jego uczucia 07.08.18, 20:09
        Bardzo dziękuję Asiu za odpowiedź. Zastanawiam się, czy w naszym przypadku te Koło Fortuny nie oznacza po prostu relacji karmicznej ...Od początku sytuacja między nami jest zmienna, już kilka razy ta znajomość zataczała koło, niemal kończyła się całkowicie i potem znowu zaczynaliśmy od zera. Ale tak jak napisałam od jakiegoś czasu jest lepiej, gdyż on bardziej się stara i nasze wzajemne relacje ustabilizowały się, ale ja postanowiłam być ostrożna i nie wchodzić na wyższy poziom tej relacji dopóki nie będę miała pewności, że jemu naprawdę zależy.
        Koło Fortuny jednak nie tylko kojarzy mi się ze związkiem karmicznym, ale z takim poddaniem się losowi, nie nakręcaniu niczego ani nie robieniu nic na siłę, rzuceniem się w wir wydarzeń, kiedy na nic już nie mamy wpływu, może tu więc także tkwi dla mnie rada, jak powinnam postąpić z tą znajomością, gdyż zrobiłam już wszystko co mogłam, czyli mogę już tylko czekać na jego kolejny ruch...?
        • misboaa Re: jego uczucia 09.08.18, 15:24
          koalina napisał(a):

> Zastanawiam się, czy w naszym przypadku te K
          > oło Fortuny nie oznacza po prostu relacji karmicznej ...Od początku sytuacja mi
          > ędzy nami jest zmienna, już kilka razy ta znajomość zataczała koło, niemal końc
          > zyła się całkowicie i potem znowu zaczynaliśmy od zera.

To bardzo czeste ze przy zauroczeniu chce sie wodziec ten zwiazek jako wrecze zeslany z nieba i naciaga karty do granic mozliwosci big_grin Nie, to nie jest zwiazek karmiczny. Kolo Fortuny pokazuje zwykly, niestabilny charakter tej relacji ktora jest raz taka, a raz inna. Nigdy nie wiadomo jak dlugo to potrwa i koedy nastapi zwrot. Brak tutaj stalosci. Nie doszukuj sie zadnej karmy. To na wyrost.

Ale tak jak napisałam o
          > d jakiegoś czasu jest lepiej, gdyż on bardziej się stara i nasze wzajemne relac
          > je ustabilizowały się

To jest wlasnie wasze Kolo Fortuny, ktore jak widze znowu kreci sie jak chce.

, ale ja postanowiłam być ostrożna i nie wchodzić na wyższ
          > y poziom tej relacji dopóki nie będę miała pewności, że jemu naprawdę zależy.

I slusznie poniewaz znowu nic niecjest przesadzone. Nawet tarot nie wie jak to bedzie big_grin
          Tzn. wie. Znowu bedzie tak, ze nic nie wiadomo.

Karty mowia, ze z cala pewnosci mu sie podobasz, ale jego zainteresowanie wynika z tego, ze jego dziewczyna wyjechala czy tewz sie rozstali. Gdyby ona byla tu to nie interesowal by sie toba az tak bardzo.
          On cie bardzo lubi i wie ze jestes ciepla, wrazliwa kobietka. Jest toba zainteresowany (powod powyzej) bo emocje w nim buzuja i nadszedl jego czas podrywu. Ty jestes obok i jestes dobra, takze ladna.
          Karty sa dobre, ale mnie niepokoi to ze tamta dzoewczyna moze byc wciaz wazna, chyba wazniejsza niz ty. Uwazaj wiec zebys sie nie sparzyla bo wiele jeszcze moze sie zdarzyc co coe zaskoczy. Moedzy wami moze sie dovrze ukladac, az tu nagle ona wroci, a on do niej.
          Nie chce powoedziec, ze on jest obecnie nieszczery wobec ciebie bo karty tego nie pokazuje. Robi to co uwaza za sluszne i tak jak to czuje. A czuje ze czas swiat zawojowac tak jak on chce. Jest lato!!!! Gorace big_grin A ty ladna i oddana... Szkoda czasu na czekanie big_grin
          Jesli liczysz, ze czekajac przekonasz sie o tym czy jego uczucia sa szczere i ze to milosc to mam dla ciebie pol szczescia. Uczucia sa szczere, ale to nie jest moment na milosc w jego sercu. To czas zdobywania kobiety. On nie mysli oteraz stalym zwiazku. Ma faze wolnosci z ktorej zmierza skorzystac. Nie oszukuje, nie klami. W tym zakresie jest szczery.
          Troszke to sie gryzie z tym czego oczekujesz. Zwlaszcza ze takie wielkie serce masz, a on za to macho. Uwazaj bo moze byc tak ze on cie mocno podrywa wiedzac ze ty sie w nim kochasz wiec jest to ekscytujace.
          Karty ladne na teraz, ale zmiana znowu nastapi niespodziewanie. Nie wchodz z nim jednynie w goracy romans. Mogla bys gdyby nie to ze jestes zakochana.
          Jesli uda sie tobie to wezyztko dobrze zgrac to jest szansa na dobry zwiazek.
          Jesli nie, to na super romans (takze uczciwy bo to nie jest romans typu kochanka), ale problemem bedzie twoje serce....
          • koalina Re: jego uczucia 09.08.18, 18:13
            Wow, dziękuję misboaa za tak dokładną interpretację. Myślę, że wszystko w niej idealnie pasuje do naszej sytuacji. Sytuacja jednak nieco zmieniła się na gorsze od wczoraj gdyż obyłam z nim długą rozmowę, z której wywnioskowałam, że nie tyle poszło o jej wyjazd (chociaż o to także), ale o to, że on jest już gotowy do poważnego związku i założenia rodziny, a ona z pewnych względów nie może, a może nie chce teraz założyć rodziny. Więc tak naprawdę chyba chodzi o to, jak sama wywnioskowałam, że on jest teraz rozdarty bo jednocześnie ją kocha, z drugiej strony wie że musi sobie poszukać innej partnerki bo ona nie może m dać tego, czego on potrzebuje. Naprawdę to mnie zabolało, gdyż poczułam się jak potencjalna kandydatka (jak sadze jedna z wielu) mogąca zastąpić jego byłą i dlatego tak przy mnie się kręci ostatnio, a poza tym myślę, że on bez niej długo nie wytrzyma i do niej wróci gdyż wciąż ją kocha. Do mnie też coś czuje, ale to już nie jest to samo, gdyż byłam tylko koleżanką/przyjaciółką (nie było seksu ani wspólnych wyjazdów), która wspierała go w trudnych chwilach. Poczułam się trochę jak przedmiot i jakby mi ktoś zimy kubeł wody wylał na głowę sad Naprawdę nie wiem co o tym myśleć, czy to nie jest dobry moment, aby zakończyć tę znajomość, gdyż chyba za bardzo się zaangażowałam w nią (do tej pory nie sądziłam, że aż tak bardzo), poza tym nie jestem już młodziutka więc nie powinnam tracić czasu na kogoś, kto jest taki niepewny ;/
          • koalina Re: jego uczucia 09.08.18, 19:50
            Dopytałam jeszcze kart, co w związku z powyższym powinnam zrobić z tą znajomością, aby w przyszłości tego nie żałować i wyszło 10 pucharów. Czyli wg kart nie powinnam rezygnować z tej znajomości i powinnam okazywać mu uczucia, czy wręcz przeciwnie?Może karty mówią że te 10 pucharów już osiągnęliśmy i nie ma szansa nic więcej, a może mówią o relacji miedzy nią i jego byłą, że on do niej wróci i założą rodzinę? Już nie wiem co o tym myśleć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka