Dodaj do ulubionych

Czy będą razem

21.04.19, 18:43
To krótkie trzy karty na pytanie mojej przyjaciółki - czy będą razem. Dwoje ludzi, niby się umówili, ze tylko przyjacielska relacja - on w nieudanym związku, ale z małym dzieckiem, ona mocno poturbowana po rozstaniu. Ale jest między nimi bardzo dużo „chemii” - godzinami mogliby rozmawiać, to samo poczucie humoru, oboje zwrócili na siebie uwagę, generalnie widać, ze po prostu dwójka ludzi, którym jest fajnie, miło, radośnie spędzając ze sobą czas.
Karty wyszły takie: as kielichów, 9 denarów, kochankowie.
Wydaje mi się, ze właśnie takie karty jak na zakochanie, szczególnie ten as jako taki początek. I kochankowie potem także na zbliżenie do siebie. Nie jestem tylko pewna co 9 denarów może tu znaczyć.
Dodam jeszcze, ze robiłam jej rozkład co on myśli i czuje i także był tam ten as i 9 denarów.
Obserwuj wątek
    • qb Re: Czy będą razem 22.04.19, 07:46
      As kielichów z 9 denarów, to nie są najlepsze karty na relacje, przynajmniej nie w sensie bycia faktycznie razem, niezobowiązująco już bardziej. Co on myśli i czuje były tylko te dwie karty razem, czy oddzielnie po karcie na myśli i uczucia? Karta Kochanków z jakiej talii?
      • owocekkulka Re: Czy będą razem 22.04.19, 12:34
        Co myśli: rycerz buław, 10 denarów i właśnie ta 9 denarów
        Co czuje: cesarzowa, siła
        I to był pierwszy rozkład. A potem poprosiła mnie właśnie o powyższy czy będą razem, ale mniej więcej do zimy, czyli najbliższa przyszłość - as kielichów, 9 denarów i kochankowie. Kochankowie z talii Anna K Tarot - taka para troszkę jakby starszych ludzi wtulonych w siebie na ławce. W tej talii ta karta mi się kojarzy z taka wspólna „jesienią wieku”. wink Jako ze to było niby na najbliższy czas to zrobilam tez 3 karty na dalsza przyszłość i to byly: król mieczy, 10 kielichów i papież.

Ja tez uważam, ze w najbliższym czasie nie będą razem. Zreszta do tego tez doszli sami. Natomiast w odniesieniu do „kiedyś” to sama nie wiem, bo z kolei 10 kielichów wypada mi na coś dobrego zwykle w pytaniach o przykrość. Na teraźniejszość prawie zawsze mówi mi „lepiej już nie będzie”, ale na przyszłość jest zazwyczaj ciepłą kartą.
        • owocekkulka Re: Czy będą razem 22.04.19, 12:36
          W pytaniach o przyszłość*
          • qb Re: Czy będą razem 22.04.19, 15:34
            Co myśli, ale to zależy, czy ogólnie o ich relacji, czy o niej konkretnie. Dużo w tych rozkładach jest kart sygnalizujących wyraźnie, że w tym "prawie trójkącie" jest relacja nie jakaś luźna i tak przypadkowo jest tam dziecko, bo sporo kart rodzinnych, z dzieckiem w tle (Cesarzowa, Papież, 10 monet, 10 kielichów), a z kolei 9 monet, As kielichów, Kochankowie i Siła sugerują, że Twojej przyjaciółce mocno zależy, byle by się nie skończyło pogłębieniem jej poturbowania, lub Was obu Pań... Jeśli oni już mają, lub przynajmniej planują ślub, to w połączeniu z dzieckiem karty sugerują ich pierwszeństwo dla niego, ale to moje refleksje, chętnie przeczytam punkt widzenia innej osoby na te karty.
            • owocekkulka Re: Czy będą razem 22.04.19, 15:59
              Zadalam jeszcze jedno pytanie kim ona jest dla niego (kolezanka...) i wyszedł Papież. Ale no tak jak mówię - generalnie związku nie ma i jedno i drugie się upiera, ze nie będzie, a jak tylko rozmawiają, to się jedno i drugie czerwieni - no to co to za koleżeństwowink I jeszcze tylko dodam, ze jak stawiałam jej inne karty nie z nim związane zupełnie to jakby się do niej król buław i ten właśnie papież przykleiłsmile Chyba nigdy mi się aż tak bardzo karty nie powtarzały
              • qb Re: Czy będą razem 22.04.19, 18:14
                owocekkulka napisał(a): Chyba nigdy mi się aż tak bardzo karty nie powtarzały

Sytuacja jest podobna, to karty się powtarzają, to znaczy, że trafne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka