18.04.07, 00:07
chcialabym zakupic sobie karty i nie mam zielonego pojecia ktore czy ktos mi pomoze ktore bede
najlepsze dla pocztkujacej i kompletnie zielonej osoby
to strona gdzie chce kupic przypadly mi do gustu 2 od gory

www.holisticshop.co.uk/index_divi.html
Obserwuj wątek
    • mruuu1 Re: karty 18.04.07, 00:09
      pomylilam strone to ta w tradycyjnych kartach

www.holisticshop.co.uk/index_divi.html
    • romanticca Re: karty 18.04.07, 13:07
      Szczerze polecam Ci Rider Waite'a. To świetna talia dla początkujących i
      zaawansowanych główne ze względu na bogactwo i trafność symboli, które są
      również na wszystkich kartach AM. A to najważniejsze na samym początku.
      www.aeclectic.net/tarot/cards/rider-waite/
      Miałam już kilka talii, ale przy nauce jedynie ta się sprawdziła. I choć
      początkowo wydawało mi się, że nie będzie mi się podobała (a to ważne) to jak
      tylko wzięłam ją do ręki wiedziałam, że będzie inaczej. Na dodatek występuje
      też w wersji mini a ja osobiście nie przepadam za dużymi kartami.
    • mala_mi80 o kartach inaczej... 19.04.07, 17:30
      witam!
      ja się "bujam" czy się za tarota na poważnie brać, czy nie
      i dlatego nie mam wciąż talii z prawdziwego zdarzenia, ale
      (to zapewne do wyśmiania)
      kilka lat temu była jakaś talia kart AW dołączona do .. Claudii?
      w każdym razie zaopiekowałam się nią
      i próbowałam (te lata temu) karty rozkładać
      z młodzieńczej ciekawości i pokory, ale w zupełnej powadze i poszanowaniu
      i tu nastąpiło zdziwienie
      że...
      pewne kwestie mi się sprawdzały
      czy to jest możliwe?
      tzn. dla specjalistów chyba nie istnieje możliwosć korzystania nie z typowej
      talii, a może się mylę?
      czy tarot "ruszy" u mnie dopiero wtedy, gdy kupię talię?
      co z przywiązaniem, jakie mam do tych kart - powinnam traktować to jako bzdurę?
      • romanticca Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 17:39
        Ale dlaczego do wyśmiania? Karty to pokolorowane kawałki tektury tak naprawdę,
        rodzajów talii jest całe mnóstwo (tarot ze smokami, wampirami, kotami, kwiatami
        itp). To MY je czytamy i interpretujemy symbole. Ja niedawno kupiłam gazetkę
        dla nastolatek Twist, bo zobaczyłam, że ma dołączone karty. Też je ubóstwiam smile
        Jeżeli czujesz te karty, a wygląda na to, że tak, to wszystko jest w porządku smile

Chodzi jedynie o to, że każda karta ma jakieś ogólne choćby znaczenie a obrazki
        mają pomóc je odnaleźć osobie początkującej. Zaawansowani już na to nie patrzą
        i dobierają karty jedynie wg tego czy im się dana talia podoba i leży w dłoni
        czy też nie.
        • mala_mi80 Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 17:42
          dzięki za odpowiedź
          uspokoiłaś mnie bardzo
          smile
          pozwolę sobie więc na amotorszyznę :
          ta talia to oczywiście AW
          mogę więc zrobić założenie, że "uczę się" pracy na tej talii i dopiero później
          kupuję AW + AM?
          Czy też powinnam mież od razu cały zestaw kart?
          • romanticca Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 17:53
            Możesz spokojnie nauczyć się najpierw AW, a potem dokupić pełną talię, albo
            kupić ją już teraz, jeśli chcesz. Ja też w tej chwili skupiam się jedynie na
            Arkanach Wielkich smile a jak się z nimi "obędę" to sięgnę głębiej smile

Zapraszam oczywiście do uczenia się tutaj z nami smile
            • mala_mi80 Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 17:55
              no, przyznam po powyższym
              że się skłaniać będę
              wink

jestem osobą rzeczywiście spędzającą dużo czasu poza domem, ale wolniej,
              bardziej "dopadowo" podłączę się tutaj wink

a więc witam smile
              • romanticca Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 17:57
                Witaj, witaj smile
                • mruuu1 Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 20:43
                  Ja chce na razie kupic karty i sie z nimi oswoic. Potem jak bede w kraju chce zakupic jakas fajna ksiazke
                  albo nawet ktos mi zakupi i przesle ale jednak wole po polskiemu sie uczyc.
                  Nie mam zielonego pojecia o tarocie cos tam z kolezankami probowalysmy z pare lat temu jedna nawet
                  kupila karty bo pracowala w wakacje w niemczech a bylo ciezko je w polsce dostac, odlozyla karty bo
                  stwierdzila ze jej nieszczescie przynoszasmile a to dla mnie bzdura.
                  Ja stawiam na powoli jak slimak .... ale chce to robic tylko dla siebie.
                  dziekuje za rade smile
                  • romanticca Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 21:46
                    Zarówno karty jak i książki możesz kupić w sklepie internetowym. Przyznam, że
                    nie chciało mi się długo szukać a i tak znalazłam dwa:
                    www.czarymary.pl/
                    sklep.psychotronika.pl/tarot-c-87_89.html
                    Jest ich oczywiście więcej, ale te wydały mi się przystępne i jak wyczytałam w
                    regulaminie wysyłają również za granicę. Oba mają taki komunikat na ten temat:

"Uwaga! Wysyłamy przesyłki również do wszystkich krajów świata! Jednak osoby
                    zainteresowane wysyłką za granicę proszonę są o wybranie opcji
                    płatności "Przedpłata na konto" i skontaktowanie się z nami po złożeniu
                    zamóienia ale PRZED dokonaniem zapłaty! Warunkiem wysłania za granicę jest
                    pokrycie kosztów wysyłki, dlatego prosimy o wcześniejszy kontakt. Obsługujemy
                    płatności Kartami Kredytowymi"
                    • mruuu1 Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 23:17
                      oh kupilam karty beda za 2 dni. chcialabym zakupic te ksiazki ktore bys ty polecala dla zielonejsmile

Zobaczymy czy mi to jakos pojdzie musze tylko cos jeszcze unormowac i sie tym zajme.
                      dziekujesmile
                      • mruuu1 Re: o kartach inaczej... 19.04.07, 23:23
                        ile fajnych ksiazek no ladnie wykupie pol sklepu romantca smile)))
                        • romanticca książki 20.04.07, 13:06
                          Nie wiem czy już kupiłaś jakieś książki ale napiszę Ci jakie ja mam.

Mam w domu ten komplet i w zupełności on wystarcza. Książki uzupełniają się
                          nawzajem i zawsze znajdę to, czego szukam. Przy interpretacjach zapoznaję się z
                          opisem i znaczeniem karty zawartymi w każdej z tych książek i na tej podstawie
                          interpretuję po swojemu.

www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,236168.html
                          książka zawiera zarówno krótki opis symboli jak i znaczenie przedstawione
                          opisowo. Bardzo pomocna.
                          www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,242972.html
                          www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,297585.html
                          książki nie tyle wyjaśniają znaczenie kart co symbole na nich zawarte. Pozwala
                          karty zrozumieć i poznać na swój sposób. Świetna!
                          www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,258541.html
                          ta książka skupia się tylko na Arkanach Wielkich. Jest tu krótki opis każdej
                          karty oraz co szczególnie pomocne dla właśnie zupełnie początkujących
                          przykładowe znaczenie karty na różnych płaszczyznach.

Ale może jeszcze ktoś poleci jakieś ciekawe pozycje?
                          • ezoviola Re: książki 20.04.07, 17:21
                            Moje książki do nauki Tarota to : Tarot dla każdego,Hajo Banzhafa , Podstawy
                            Tarota - Kolesowa, i pani Alicji Chrzanowskiej.Nie polecam książki z Tarotem
                            Marsylskim- totalny dół w obu pozycjach kartysmile
      • ezoviola Re: o kartach inaczej... 20.04.07, 17:16
        CześćsmileJa swoją przygodę z Tarotem zaczynałam od przeczytania książek:"Tarot
        droga Adepta", "Tarot rozważania Mistrza", oraz "Tarot praktyka Mistrza".
        Autorem jest Flavio Anusz.Karty kupiłam w księgarni,była tylko jedna talia, więc
        nie miałam wyborusmileObecnie pracuję z talią Hieronimus Bosch Tarot.Na początek
        proponuję talię Tarot Waite'a - Rider Tarot, lub Rider - Waite Tarot.Podobno
        najbardziej lubiana talia i znana na świecie.Pozdrawiam- Viola
        • mruuu1 Re: o kartach inaczej... 21.04.07, 09:59
          przyszly!!! teraz sobie je bede ogladalasmile
          • ezoviola Re: o kartach inaczej... 21.04.07, 11:01
            SiemankosmileJaką talię sobie zamówiłaś?Nie zapomnij Ich naenergetyzowaćsmileNp: nad
            płomieniem świeczki.Kilka razy przejedź nimi nad płomieniem i uderz o blat
            stołu, aby odeszły inne energie.Miłego weekendusmile
            • mruuu1 Re: o kartach inaczej... 21.04.07, 11:05
              rider waite tarot deck designed by pamela colman smith jest tez marna ksiaeczka z opisem w srodku i
              opis kobiety ktora je zaprojektowala
              • ezoviola Re: o kartach inaczej... 21.04.07, 12:36
                To bingosmileGratuluje świetnej TaliismileDo każdej talii dokładają marny opis.Do
                mojej dali w języku angielskim i ani ruszsmileMówią,że dobrze się czuje i
                interpretuje karty z tej talii.
          • romanticca Re: o kartach inaczej... 21.04.07, 13:09
            no to super. To teraz po kolei wpisuj się do wątków o każdej z nich smile
            Przypominam, że piszemy nasze skojarzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka