romanticca 26.06.07, 13:02 hej, czy mogłabyś przybliżyć sposób w jaki wykorzystujesz we wróżbie znaki zodiaku? Bardzo mnie (i myślę, że innych też) to interesuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ifyso Re: ifyso 28.06.07, 12:36 Umówiłam się z moimi kartami co do sposobu interpretacji kart dworskich. Np. Królowa Buław to znak z żywiołu ognia (Baran, Lew ,Strzelec). Rozkładam układ partnerski i na sercu faceta leży Królowa Pucharów, która z kolei jest z życiwołu wody. Zatem facet ów ulokowął swe uczucia w innej pani. Z tego właśnie powodu pytam o date urodzenia lub jeśli daty nie ma to o znak zodiaku. Ułatwia mi to intepretacje. W ogóle AW i AM mają powiązania ze znakami zodiaku. U Suligi w "Tarocie Magów" jest fajna tabelka, jakiemu okresowi czasu każda karta AM podlega. Np. 2 Kielichów: znak Raka, I dekada. Możńa się pokusić o przybliżenie czasu wydarzenia - gdy karta leży w położeniu okreśłającym np. rezultat czy dalszą przyszłość. Mojemu chłopakowi "wyszedł" wyjazd do pracy, jako rezultat wróżby pokazała się 8 Denarów. Zgodnie z tabelką z książki: jesień, słońce w znaku panny. Wszystko wskazuje na to, że to będzie jesień...a rozkład robiłam w lutym. Odpowiedz Link