annalex 23.12.07, 00:11 Tak przy okazji pytania przyjaciółki, jak myślicie które karty mówią o ciąży?? Małe i Wielkie Arkana, lub pary kart Prosze o pomysły AA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maandyy Re: karty na ciążę 23.12.07, 00:15 Witaj, dla mnie Cesarzowa i Słońce...gdzieś na forum czytałam też że Wisielec bo przedstawia "odmienny stan". Zastanawiam się nad Księżycem ale on to chyba raczej mówi o ciąży urojonej...Jak uważacie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
smunaa28 Re: karty na ciążę 28.12.07, 21:52 ostatnio wróżyłam koleżance wyszła kapłanka, 4 miecze i słońce Nie bardzo wiedziałam jak to zinterpretować. Słońce wskazywało na dziecko ale te 4 miecze?. Potem w książce Jańniak doczytałam, ze mogą one oznaczać nie planowaną ciąże. W każdym bądź razie okazało się, że koleżanka jest w ciąży (dokładnie 6 tydzień). Więc chyba nie pozostaje mi nic jak na przykładzie z życia potwierdzić znaczenie słońca w pytaniu o ciążę. Nadal nie rozumiem 4 mieczy ale cóż...Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
angelbell Re: karty na ciążę 28.12.07, 22:26 4 mieczy moze oznaczac spore obciazenie dla organizmu, ciaze trudna czy "pod specjalnym nadzorem" , nawet koniecznosc zachowania wielkiej ostroznosci i podporzadkowania sie wymogom tego stanu.Mnie wychodzilo to tez kiedy byla ciaza blizniacza ( no ale to chyba z racji wlasnie podwyzszonego progu ryzyka) i kiedy kobieta musiala pare miesiecy spedzic lezac.W kazdym razie ja w tym widze czujne oko i wskazujacy palec doktorka. Odpowiedz Link
smunaa28 Re: karty na ciążę 09.01.08, 17:27 czasem jeszcze 3 kielichy mogą zwiastować ciążę taroteca.multiply.com/photos/photo/422/53 Odpowiedz Link
kija4 Re: karty na ciążę 09.01.08, 18:10 Cesarzowa, głupiec, wisielec, sąd - poród, księżyc i słońce, 7denarów, giermek kielichów- zapowiada ciążę gwiazda mówi o możliwości zajścia w ciążę Odpowiedz Link