werka88 18.03.08, 21:22 Tak mnie zastanawia jak można nauczyć się wróżyć ze zwykłych kart? Czy im można zadawać tak samo pytania jak tarotowi? Jak jest z sprawdzalnością takich wróżb? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duszek49 Re: Pytanie o karty 18.03.08, 21:31 Próbowałam się troszeczkę uczyć znaczenia zwykłych kart. Jednak teraz w porównaniu z tarotem wydają mi się trudniejsze. Tarot chyba jest jednak bardziej intuicyjny, same obrazki na kartach wiele podpowiadają. Więc obecnie jestem gorącym zwolennikiem tarota. Pytania pewnie można zadawać tak samo jak w tarocie, co do sprawdzalności to pewnie wszystko zależy od osoby wróżącej. Spotkałam się z wróżką, która stosowała w swoich wróżbach wielkie arkany i zwykłe karty łącznie. Odpowiedz Link
ines113 werka88 18.03.08, 23:04 przeczytaj regulamin forum, masz za malo postow, zeby prosic o wrozbe Odpowiedz Link
werka88 Re: werka88 19.03.08, 08:28 Prawdę mówiąc czytałam regulamin z cztery razy..ale jeszcze jeden kolejny się na pewno przyda Wybacz Odpowiedz Link
11kami Re: Pytanie o karty 18.03.08, 23:23 ja wróżę czasem ze zwykłych kart.Jeżeli brac pod uwagę pełną talię 52 kart można ją trochę porównac do talii tarota jednakże zubożonej o Wielkie Arkana, i tak kiery odpowiadają pucharom, piki to miecze, trefle- buławy a kara to monety. Ja jednak wróżę talią 24 kart tzw. wróżba cyganki. Lubię wróżyc zwykłą talią bo nie boję się interpretowac kart dla moich znajomych jednakże talia tarota daje o wiele więcej możliwości. Po pierwsze Wielkie Arkana są niezastąpione, a pozatym zwykłe karty pokazują mi tylko co się stanie, a nie mówią mi dlaczego? co mogę zmienic? jak postąpic? Odpowiedz Link
werka88 Re: Pytanie o karty 19.03.08, 08:32 A jak jest z sprawdzalnością?? Zawsze zgadza się to co Ci powiedzą? Ja chciałabym zacząć swoją przygodę z tarotem bo jestem na samiuśkim początku nawet nie wiem jak zacząć, prawdę mówiąc to bardzo się tego boje i tak sobie myślę że się nie nadaje. Odpowiedz Link
11kami Re: Pytanie o karty 19.03.08, 11:15 Czasami wychodzą mi takie układy kart, które wyraznie wskazują mi wynik i wtedy zawsze się sprawdza, lecz kiedy mam problem z interpretacją to i z wynikiem bywa różnie Ale ja nie jestem ekspertem i trochę za mało mam wiedzy na ten temat.Kiedyś znajoma wróżka stawiajac mi karty na moją prośbę tłumaczyła mi co dana karta oznacza i nauczyła mnie odczytywac niektóre układy, trochę nauczyłam się sama wróżąc sobie i obserwując wyniki ale wiem że do mojej znajomej wróżki jeszcze mi daleko. Nawiązując do tego że ty dopiero zaczynasz naukę tarota to mogę cię tylko wesprzec na duchu że nie ty jedna Ja mam karty od dwóch lat ale tak naprawdę dopiero teraz coś ruszyło do przodu, a to za sprawą internetu, gdzie znalazłam wiele odpowiedzi i pomocnych wskazówek bo dostęp do polskich książek mam bardzo ograniczony gdyż nie mieszkam w kraju.Mam nadzieję że logując się na szkółce tarota zrobiłysmy krok do przodu i bardziej doswiadczone koleżanki będą tak miłe i pomogą mam nauczyc sie lepiej interpretowac karty. Trzymam kciuki bo skoro czujesz fascynację tarotem to chyba powinnas starac się rozwijac! Pozdrawiam) Odpowiedz Link
werka88 Re: Pytanie o karty 19.03.08, 14:57 Dziękuje, tylko że ja jestem chyba kilka kroków za Tobą bo nawet nie mam kart a specjalistyczne nazwy to dla mnie czarna magia Ale muszę powiedzieć że ta fascynacja jest niesamowita, w życiu bym nie pomyślała że coś może mnie tak oczarować i wciągnąć... Odpowiedz Link