01.09.11, 19:50
właśnie w "wiadomościach" podano (a słyszałam to już co najmniej trzykrotnie w ciągu ostatnich dwóch dni), że nauczyciel dyplomowany zarabia 4817 zł a pozostali nauczyciele równie kosmicznie dużo.
skąd się biorą te kwoty? i dlaczego na moim angażu widnieje kwota podstawy 2950? z dodatkami i nadgodzinami musiałabym pracować na dwóch etatach, żeby zarobić 4817 zł. więc skąd to się bierze? wytłumaczcie mi łopatologicznie, bo nie rozumiem sad
Obserwuj wątek
    • kahakasurdo Re: 4817 01.09.11, 19:55
      Właśnie miałam w tej sprawie pisać! Ja zapamiętałam pierwszą kwotę dla stażysty (czyli ja) - podali 2617 zł! Skąd, jak??? Ja mam 2182...
      • barboorka1313 Re: 4817 01.09.11, 21:51
        Bo podawana jest kwota średnia, a więc ze wszystkimi dodatkami (motywacyjne, wychowawstwo, itp.), trzynastkami i godzinami nadliczbowymi. Nie biorą pod uwagę tylko tego, co się z socjalnego dostaje.
        • masheni Re: 4817 01.09.11, 22:10
          domyślam się, że jest to kwota średnia. nadgodzin mam sporo, wychowawstwo, 10% wiejskiego i nadal do tego 4817 mi baaaaardzo daleko. ciągle zatem nie rozumiem
          • graz.ka Re: 4817 02.09.11, 06:55
            bo liczą jeszcze wyprawkę dla młodego nauczyciela i świadczenie emerytalne smile
            • gobl Re: 4817 02.09.11, 08:10
              Średnią zawyżają też uposażenia z wszelkimi pochodnymi urzędnicze - ministerialne, kuratoryjne dyrektorskie itp. No i nie wiem co z nauczycielami szkół wyższych, szczególnie niepublicznych - czy są tu ujęcie, czy też nie.
              • barboorka1313 Re: 4817 04.09.11, 10:15
                Szkoły wyższe to zupełnie inna ustawa, inne ministerstwo a co za tym idzie, inny worek z kasą.
    • 0becna Re: 4817 02.09.11, 14:13

To co napisane powyżej dodam nagrody jubileuszowe, wakacje pod gruszą-choć to chyba socjalne, nagrody-także te kilkudziesięciotysięczne w ministerstwach.

Myślę, że takie dane mają jeden cel- poszczuć społeczeństwo na naszą grupę zawodową!!!

Czy widziałyście gdzieś artykuł, ile godzin ZEGAROWYCH pracuje nauczyciel w przedszkolu?? albo ile godzin ma nauczyciel w świetlicy??
      a może spotkałyście wymiar czasu nauczyciela w bibliotece??

Takich danych nikt nie podaje, bo nie są zgodne z obraną drogą szczucia na nauczycieli!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka