Dodaj do ulubionych

Mac OS X dla wszystkich?

01.04.10, 11:37
nie znaczy to, że "firma z Cupertino" zamierza rezygnować z polityki "płaćpłaćpłaćpłać", bo nie byłoby to Apple, przenoszą zyski gdzie indziej. tylko wtedy padnie argument, że są to niezawodne komputery, bez wirusów (wzrośnie popularność, każdy wie co się stanie). dodatkowo nie mam pewności, że nie zażądają opłaty skromnych 99$ za przesłanie pocztą płytki ze sterownikami, które po instalacji będą się automaczynie niszczyły, a sam system trzeba rejestrować poprzez internet lub telefon, oczywiście za opłatą tylko 99$. to ja wolę windowsa.
Obserwuj wątek
    • mosiejczuk Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 13:06
      ...źródło...?
    • airpressure Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 13:09
      SUPER, dzieki temu moge zainstalowac ten hiperszpanerski, malo uniwersalny na moim kompie. Ups, chyba jednak nie, mam procesor AMD.
    • sunbeam Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 13:21
      Prima aprilis jak nic ;-)
    • khysiek Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 13:53
      Prima aprilis 100000% +1 :)
    • pikim Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 14:10
      tiaaa... i co nie ma wymogu procka 64bitowego jak system taki własnie jest?
    • pocalujta_wujta Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 14:50
      Prima aprilis ;-)

Jak wiadomo glownym zrodlem dochodow firmy Apple jest sprzet (z zainstalowanym systemem) byloby to wbrew biznesowi tej firmy. To juz nie sa jaja czy spekulacje tylko fakt znany od wielu lat.
    • pocalujta_wujta Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 14:56
      @pikim

Mac OS X nie jest systememe wylacznie 64-bitowym To nie Microsoft Windows 7 ze musisz wybierac. Mac OS X bierzesz i instalujesz zarowno na 32-bitowym jak tez na 64-bitowym z tego samego DVD. Nie ma rozroznienia a instalator wybiera automatycznjie na podstawie procesora z ktorym ma do czynienia. Ja mam 32-bitowy Mac Mini (te pierwszej generacji z Intelem - nie "Core Duo") i system instaluje sie bezblednie. Z tego samego DVD instalujesz go na (prawie) nowego iMaca 64-bity i tez nie ma problemu. Rozn ica jest w tym co sie instaluje. Przykladowo nowy system daje tylko 64-bitowa Jave 6 a jak chcesz miec 32-bitowa to juz musisz poszukac sobie jej na internecie (Open Java) i doinstalowac bo inaczej programy wymagajacej tej wersji nie zadzialaja. Reszta wyglada tak samo na 32-bitowym sprzecie i 64-bitowym

Dla wyjasnienia: ja gonie mala siec Mac'ow (Home Office i media solution) od szesciu lat - stad pewne doswiadczenie.
    • jedyny_peppe Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 16:04
      Prima aprilis! Wyobraźcie sobie jak bardzo negatywnie wpłynęłoby to na image produktów Apple gdyby MAC OS X można było zainstalować na dowolnym starym pececie... Apple nie może sobie na to pozwolić ;)
    • andrzejleppek Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 20:32
      Vmware player + snow leoard 10.6.2 wpisz w google i masz Maka na PC za darmo
    • matt4x Re: Mac OS X dla wszystkich? 01.04.10, 21:13
      To już się robi nudne, gdzie nie wejde na gazecie to jakies pierdoły wypisane. Wiem, że jest tylko jeden taki dzień w roku ale pora się już ogarnąć.
    • andrzejleppek Re: Mac OS X dla wszystkich? 02.04.10, 04:36
      Instalowanie systemu na komputerach z Intelem jest bardzo zachwalane przez Apple. Wszak w każdym Maku jest procesor Intela. A tak serio: system firmy Apple można instalować tylko na kompuerach firmy Apple. Można też tak: www.youtube.com/watch?v=ONUe0LBWhSI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka