spgm-1903 20.04.10, 19:31 kogo teraz Apple pozwie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ffamousffatman Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 00:41 spgm-1903: Synaptics to touchpady a nie ekrany multitouch. I kogo ma Apple pozwać? Producenta? Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 16:08 Tak jesli zostana w USA zaplacone licencje patentowe. Te gesty naleza do firmy Apple - U.S. Patent. Nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
pantalonik666 Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 21:32 Jaka licencja? Synaptics robi touchpady od setek lat. Gesty są dostępne od bardzo dawna. Nie popadajmy w patentową paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
cdaction Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 21:32 "Oznacza to, że już wkrótce miłośnicy pingwinów dołączą do świata wykonującego skomplikowane, wielodotykowe gesty." Hę? Co takiego? A do tej pory może nie było w Linuksie multitouch? Wideo sprzed prawie 3 lat: www.youtube.com/watch?v=olWjnfBoY8E A w międzyczasie rozwinęło się naprawdę wiele opensourceowych projektów dotyczących tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 21:39 @pocalujta_wujta:Synaptics to touchpady a nie ekrany multitouch. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 21:43 a gest kozakiewicza jest opatentowany prez apple? jesli nie to moze czas by pokazac go tej firmie, za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
cdaction Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 21:55 Inne wideo z 2006 roku (4 lata temu) z multitouch pod Linuksem: www.youtube.com/watch?v=1vVq3y5C2gM Odpowiedz Link Zgłoś
cdaction Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 22:00 Co jest dlaczego mój komentarz został usunięty? Inne wideo z 2006 roku (4 lata temu) z multitouch pod Linuksem: www.youtube.com/watch?v=1vVq3y5C2gM Co więcej śmiem twierdzić iż to m.in. ta praca była inspiracją do stworzenia Microsoft Surface. Odpowiedz Link Zgłoś
cdaction Re: Obsługa gestów w Linuksie 21.04.10, 22:07 Ktoś uporczywie usuwa moje komentarze :/ : screena z pierwszym usuniętym komentarzem nie mam, ale z drugim zapisałem: www.nexem.pl/shots/gazeta_pl_usuwa_komentarze.png Inne wideo z 2006 roku (4 lata temu) z multitouch pod Linuksem: www.youtube.com/watch?v=1vVq3y5C2gM Co więcej śmiem twierdzić iż to m.in. ta praca była inspiracją do stworzenia Microsoft Surface. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas Re: Obsługa gestów w Linuksie 22.04.10, 03:09 Nikt cie chlopcze nie usuwa. Tylko nie masz cierpliwosc poczekac az sie dane na serwerze odswieza. Co do gestow na liny - to masz racje, sa tez gesty "myszowe" :-) Odpowiedz Link Zgłoś