tcl 25.03.11, 21:42 Czyli u nas 2000 - 3500 zł. Ale pomysł bardzo fajny tylko szkoda, że to asus - mam pewne zastrzeżenia co do solidności i jakości - niestety doświadczenie mnie nauczyło (i warunki gwarancji oraz podejście autoryzowanego serwisu). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqryq10 Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 26.03.11, 13:40 Pomysł rewelacyjny! Szkoda, że to nadal tylko tablet ale nie wymagajmy za wiele. Zwłaszcza, że pierwszy raz od lat ktoś pokazał rozwiązanie zostawiające w tyle Applea. Tego nie zrobisz z iPadem :D Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 26.03.11, 13:42 ja wiem czy to fajny pomysł? Jestem gadżetowcem ale jakoś nie odczuwam potrzeby posiadania tabletu; smartphone i laptop całkowicie zaspokaja "mobilną potrzebę dostępu".... Po kiego mi dotykowy 10" ekran? Za duże to do kieszeni a jak już mam pakowac to do plecaka to wole spakować pałnofunkcyjnego lapka a nie jakies namiastki bez względu na to ich zayebisty designe.. Odpowiedz Link Zgłoś
netpluss Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 26.03.11, 13:49 10 cali to rzeczywiscie byc moze troche za duzo, ale pojawia sie calkiem sporo tabletow z ekranami 7 - 8 cali; tutaj wydaje mi sie, ze takie urzadzenia wpisuja sie idealnie miedzy smartfony i netbooki, jesli chodzi o uzytecznosc. Czesc z uzradzeni zaczyna nawet wygladac calkiem atracykjnie - na przyklad topowe modele MultiPadow od Prestigio (tutaj prezentacje wprowadzanych do Polski modeli wraz z filmem pokazujacym interfejs uzytkownika - nakladke na Androida - w dzialaniu: netpozytywny.pl/aktualnosci/47-do-torby/369-prestigio-multipad-multimedialna-biblioteka ). Ciekawostka jest dostarczanie wraz z MultiPadami kolekcji 2000 e-bookow, z czego duza czesc stanowia lektury szkolne; dla "mlodocianych klientow" to chyba najlepszy sposob na przekonanie rodzicow do zakupu gadzetu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 26.03.11, 17:58 No i co w tym nowego? IPad ma to samo... czyli klawiature bezprzewodowa... bo tyle daje ten "laptoplet" tak naprawde. www.apple.com/ipad/accessories/ www.thenerds.net/KENSINGTON.Kensington_K39294US_Keyboard_Wireless_Black.K39294US.html?affid=8&productads=1&gclid=CL7svt3Z7KcCFcnc4Aod2yuXaw Powtarzam, "Vaporware". Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz1 Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 26.03.11, 22:03 To miałoby sens przy normalnym systemie, a nie Androidzie. Powiedzmy sobie szczerze - do zabawy to się nadaje, ale jako system laptopowy, gdzie trzeba by odpalać normalne aplikacje, to już nie bardzo, bo tych aplikacji nie ma. Znacznie ciekawiej wygląda inne eee od Asusa, gdzie mamy normalny tablet, na Win7, z piórkiem od Wacoma i osobną klawiaturą i stacją dokującą. Takie coś do pracy się nada... Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 09:13 A co myślicie o eMachines 350? www.youtube.com/watch?v=JStf7J-PWNA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
4.poiuytrewq Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 10:36 I tak nie przebije www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/895688#from48679 Odpowiedz Link Zgłoś
fumi-komi Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 15:02 Nadchodzi era zestawianych ze w różne konfiguracje sobą elementów elektroniki? --- tablety, dostęp do Internetu, wodoloty Odpowiedz Link Zgłoś
janczar42 Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 19:39 Szanowni forumowicze.Widać w tych komentarzach wyraźne uprzedzenie do wyrobów Asusa.A ja się cieszę z tej nowinki i jeśli kasa pozwoli to zafunduję sobie to cacko.Bo mam 100% zaufanie /już z doświadczenia/ do tej firmy.A jeśli chodzi o serwis to mimo zastrzeżeń firmy o gwarancyjnym czasie naprawy, u mnie był szok - bo trzy doby,podczas gdy serwis oddalony odemnie ca 300km.Jednak polecam produkty Asusa - technologicznie przewyższają "renomowane" firmy.A nie daj bóg Panasonic,bo dokładnie olewają w myśl zasady: kupiłeś to twoje zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
n3mc1a Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 19:51 Świetny pomysł :) Już mi się podoba. @fumi-komi iPada wszystko przebija :) Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 20:10 a nie da się , zamiast ograniczać moc obliczeniową, połączyć np podczerwienią jednej części z drugą i procesor jednak umieścić w klawiaturze? transmisja powinna wystarczyć do przekazu grafiki, w sytuacji gdyby umieścić kartę graficzną w tablecie Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 20:11 a propos Asus NIGDY nie popsuło mi się nic Asusa - a mam w pracy sporo laptopów tej firmy natomiast psują się Sony i Samsungi Odpowiedz Link Zgłoś
tadec Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 27.03.11, 21:47 Wlasnie pracuje nad urzadzeniem dla kobiet,ktore chce nazwac: laptonaplet.Uwazam,ze bedzie to absolutny hit rynkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
syd444 Re: Chcęto: Laptoplet Asusa 28.03.11, 08:28 Asus to kiepska firma - miałem dwa laptopy tej firmy, jeden i drugi się psuł, serwis naprawiał po kilka razy ale wciąż się psuły... odradzam tą firmę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś