Dodaj do ulubionych

Programy komputerowe marki Tesco

IP: *.chello.pl 02.10.06, 00:42
łał:)) no to teraz czekamy na samochody mejdintesco....
Obserwuj wątek
    • Gość: Heraldek Ze nikt na to wczesniej nie wpadl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 01:16
      ....przeciez struktura i funkcje tych programow nie sa
      juz dzisiaj zadna tajemnica i sporo z nich jest nawet
      bezplatna....po co komu caly MS Office jak moze brac
      OpenOffice albo inne....
      ...przez lata MS trzymal Notepad czy Paint w tak
      prymitywnej formie zeby kupowac MS Office....dla
      wiekszosci dzisiejszy WordPad jest wystarcajacy.....

Juz dawno powinni sprzedawac tanie minimalne zestawy
      programow komputerowych......
      • mike-great Jednak polscy informatycy coś piszą w GB !!! 02.10.06, 07:16
        Jednak polscy informatycy coś piszą w GB !!!
        • mooomin super... a biedronka będzie robić procesory 02.10.06, 11:42
          nawet nie wiem jak lepiej to skomentowac...
    • Gość: adas Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.chello.pl 02.10.06, 01:31
      zaloze sie ze bedzie to openoffice ze zmienionymi ikonkami.
      ewentualnie inne ustrojstwo open source.
      • pe1 Re: Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 01:43
        Lepiej się nie zakładaj, bo przegrałbyś.
        Za taki numer Tesco natychmiast wylądowałoby w sądzie.
        • Gość: hihihihihiiiiiii Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 01:48
          a kto by ich pozwał?
          • Gość: janush moze cos z tego bedzie IP: *.adsl.alicedsl.de 02.10.06, 02:33
            czasem te programy sygnowane przez dziwne firmy
            i sprzedawane w supermarketach za grosze sa naprawde swietne.
            pare lat temu kupilem swietny program typu MS autoroute czy route66.
            routenplaner czy jakos tak.
            zaden z w/w ktore kosztuja >50 euro nie mial nawet 1/2 % map i funkcji co
            program kupiony za jakies smieszne 10 euro.
            Byly tez mapy drog w polsce i to bardzo szczegolowe. poprostu super

Innym razem ,jakies 3 lata temu kupilem robiac zakupy w supermarkecie program do
            wystawiania rachunkow / faktur / obsluga magazynu itp. pomyslalem przetestuje
            jak nie bedzie ok to komus oddam.
            do dzis nie spotkalem lepszego programu a te typu lexware itp i inne znane ktore
            kosztuja wiecej niz 500 to smiech i prymityw (nawet przy wersjach 2007) w
            porownaniu do tego co udalo mi sie zobyc za 5 euro.

oczywiscie nie wszystkie zawsze sa ok ale czesto zdarzaja sie ciekawe
            czasem warto poszperac
          • Gość: zgreg Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 15:01
            > a kto by ich pozwał?

Dowolny z autorow skradzionego kodu :)
            • Gość: mortyr Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.cinci.res.rr.com 02.10.06, 15:40
              I tu sie myslisz. Open source mozna sprzedawac. Trzeba tylko zawsze dolaczac kod.
        • Gość: zgreg Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 14:55
          > Za taki numer Tesco natychmiast wylądowałoby w sądzie.

Dlaczego? O ile zrobiloby wszystko zgodnie z licencja GNU niw eidze problemu.
        • Gość: blitzmózg Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:22
          Ciekawe kiedy doczekamy się TESCO OS ?
        • kjonca Re: Programy komputerowe marki Tesco 03.10.06, 09:36
          "Za taki numer Tesco natychmiast wylądowałoby w sądzie."
          Dlaczego ?

KJ
    • Gość: gm Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.net 02.10.06, 07:46
      Mysl tylko z pozoru nieprawdopodobna . Słyszałem ,że juz gdzieś funkcjonuje : w
      markecie mozna kupić samochód byle bez wybrzydzania na kolor i wyposażenie -
      taki jaki jest . Marza detaliczna to chyba spora część ceny.
    • roger45 Pewnie darmowy openoffice beda sprzedawac za 02.10.06, 09:15
      18 funtow
    • jas_wedrowniczek2 Lepiej patrzcie na metki Tesco/Gdyna,to cwaniaki! 02.10.06, 09:44
      Nie kupowałem u nich programów, ale zwykłe produkty. Dla mnie ta marka żle się
      kojarzy. Miesiąc temu w Tesco w Gdyni kupiłem 3 rzeczy: Przy kasie okazał się
      iż 2 z nich miały inną cenę w kasie niż na regale ( oczywiście w kasie
      wyższą ...)

Takie zakupy przytrafiły mi się u nich już drugi raz. Radzę uważać i patrzeć
      im na metki ...

J.

• Gość: Tomek z Wawy Re: Lepiej patrzcie na metki Tesco/Gdyna,to cwani IP: 212.160.172.* 02.10.06, 13:13
        A może warto korzystać z czytników kodów paskowych rozmieszczonych w
        hipermarkecie?
        Ja zawsze tak robię, bo to się zdarza praktycznie w każdym hipermarkecie. Można
        natychmiast zareklamować w Biurze Obsługi Klienta i jeżeli cena na regale jest
        niższa niż ta na paragonie, to zwracają różnicę.
        To dotyczy wszystkich dużych sieci handlowych.
      • Gość: ht Re: Lepiej patrzcie na metki Tesco/Gdyna,to cwani IP: *.Sztabowa.korbank.pl 02.10.06, 13:14
        Nie wiem czy widziales, ale maja wyraznie napisane na takich tablicach, ze jak
        jakis produkt bedzie mial w kasie inna cene niz na regale to oddadza podwojna
        roznice. Trzeba bylo sie wyklocic.
    • Gość: . Programy komputerowe marki Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:14
      hehe, jeśli programiści to piszący są opłacani podobnie jak pracownicy tesco, to
      jakość tych programów musi być imponująca.
    • cobolt Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 10:47
      A programy i tak beda pewnie Microsoftu i tez beda sie zawieszac:)
      • Gość: na obiady dla dzie Dobry wątek IP: 195.116.27.* 02.10.06, 12:00
        My potęga innowacyjna !!!!! mamy świetnych programistów i techników
        komputerowych i.... powinniśmy zacząć mówić o komputeryzacji administracji w
        Open Source. Przecież na początek szkielety systemów komp. mogły by być
        spokojnie wykonywane w Linuxie-to oszczedności w dziesiatkach milionów dolarów.
        Ile kosztują licencje przez lata. To powinien być standart, że idąc do biura
        adm. państwowej wszyscy powinni umieć użyć Open Offica. Teraz w użędach mają
        Windowsy 2000 albo i starsze(i znów wymiana). Ile kasują technicy akredytowani
        przez Microsoft, ile kosztują licencje dla firm developerów oprogramowania.
        Chciałbym dożyc takiego dnia, że byli byśmy dumni z mądrych rozwiązań w naszym
        kraju-na razie marnujemy potencjał albo pracujemy dla zagranicy(z czego
        niektórzy są dumni).
    • bu2m Re: Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 12:18
      Produkty Tesco sprzedawane w Wielkiej Brytanii są naprawdę bardzo dobrej
      jakości, a przy tym tańsze niż ich odpowiedniki znanych marek.
      U nas jest inaczej. Nasze produkty Tesco jakością odbiegają od markowych
      substytutów.
      • Gość: Biedronkowiec Prodykty Tesco-temat rzeka IP: 195.116.27.* 02.10.06, 13:22
        Inne produkty robione przez inne firmy...marki własne i ekonomiczne inne kraje-
        temat rzeka. W tym temacie nikt to by się nie zgodził z nikim(i do tego jeszcze
        inne kraje. O.K. Ja lubię ekonomiczne mandarynki w małych puszeczkach+galaretki
        w kostkach-co wy na to. Nie ma co sie denerwować, że ktoś wpiep. mandarynki z
        puszeczek w paski w U.K. a inny tylko rosołki z z Tesco gdzieś w szczerym polu
        przy drodze podmiejskiej i nie widział galaretek w kostkach. Zblokowałem
    • Gość: Uli Programy komputerowe marki Tesco IP: *.emea.veritas.com 02.10.06, 13:05
      Jezeli AV beda takiej jakosci jak Broadband TESCO, ubezpieczenia itp. to zjedza
      nas wirusy.
    • elpooho Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 14:07
      Tak troche z innej beczki: "program office"? To już raczej "pakiet office" albo,
      jeszcze lepiej "pakiet biurowy". Choc wiem, znajomość polszczyzny pracowników
      Gazety bywa przysłowiowa :)
      • jjjnjankowski Re: Programy komputerowe marki Tesco 22.10.06, 06:51
        czy pakiet office czy program office - co za roznica obadwaa brzmia beznadziejnie po polsku... a pakiet biurowy to chyba skoroszyt, olowki i herbata w saszetkach?
    • elpooho Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 14:10
      Poza tym skoro już się przepisuje za BBC, to można by podać, że programy
      opracuje firma Formjet (www.formjetplc.com)
    • Gość: qwerty Programy komputerowe marki Tesco IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 15:06
      Biedronka, ach Biedronka!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka