Gość: tescomaniak IP: *.chello.pl 02.10.06, 00:42 łał:)) no to teraz czekamy na samochody mejdintesco.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Heraldek Ze nikt na to wczesniej nie wpadl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 01:16 ....przeciez struktura i funkcje tych programow nie sa juz dzisiaj zadna tajemnica i sporo z nich jest nawet bezplatna....po co komu caly MS Office jak moze brac OpenOffice albo inne.... ...przez lata MS trzymal Notepad czy Paint w tak prymitywnej formie zeby kupowac MS Office....dla wiekszosci dzisiejszy WordPad jest wystarcajacy..... Juz dawno powinni sprzedawac tanie minimalne zestawy programow komputerowych...... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Jednak polscy informatycy coś piszą w GB !!! 02.10.06, 07:16 Jednak polscy informatycy coś piszą w GB !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin super... a biedronka będzie robić procesory 02.10.06, 11:42 nawet nie wiem jak lepiej to skomentowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.chello.pl 02.10.06, 01:31 zaloze sie ze bedzie to openoffice ze zmienionymi ikonkami. ewentualnie inne ustrojstwo open source. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 01:43 Lepiej się nie zakładaj, bo przegrałbyś. Za taki numer Tesco natychmiast wylądowałoby w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihihihiiiiiii Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 01:48 a kto by ich pozwał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janush moze cos z tego bedzie IP: *.adsl.alicedsl.de 02.10.06, 02:33 czasem te programy sygnowane przez dziwne firmy i sprzedawane w supermarketach za grosze sa naprawde swietne. pare lat temu kupilem swietny program typu MS autoroute czy route66. routenplaner czy jakos tak. zaden z w/w ktore kosztuja >50 euro nie mial nawet 1/2 % map i funkcji co program kupiony za jakies smieszne 10 euro. Byly tez mapy drog w polsce i to bardzo szczegolowe. poprostu super Innym razem ,jakies 3 lata temu kupilem robiac zakupy w supermarkecie program do wystawiania rachunkow / faktur / obsluga magazynu itp. pomyslalem przetestuje jak nie bedzie ok to komus oddam. do dzis nie spotkalem lepszego programu a te typu lexware itp i inne znane ktore kosztuja wiecej niz 500 to smiech i prymityw (nawet przy wersjach 2007) w porownaniu do tego co udalo mi sie zobyc za 5 euro. oczywiscie nie wszystkie zawsze sa ok ale czesto zdarzaja sie ciekawe czasem warto poszperac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgreg Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 15:01 > a kto by ich pozwał? Dowolny z autorow skradzionego kodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortyr Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.cinci.res.rr.com 02.10.06, 15:40 I tu sie myslisz. Open source mozna sprzedawac. Trzeba tylko zawsze dolaczac kod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgreg Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 14:55 > Za taki numer Tesco natychmiast wylądowałoby w sądzie. Dlaczego? O ile zrobiloby wszystko zgodnie z licencja GNU niw eidze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blitzmózg Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:22 Ciekawe kiedy doczekamy się TESCO OS ? Odpowiedz Link Zgłoś
kjonca Re: Programy komputerowe marki Tesco 03.10.06, 09:36 "Za taki numer Tesco natychmiast wylądowałoby w sądzie." Dlaczego ? KJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Programy komputerowe marki Tesco IP: *.net 02.10.06, 07:46 Mysl tylko z pozoru nieprawdopodobna . Słyszałem ,że juz gdzieś funkcjonuje : w markecie mozna kupić samochód byle bez wybrzydzania na kolor i wyposażenie - taki jaki jest . Marza detaliczna to chyba spora część ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Lepiej patrzcie na metki Tesco/Gdyna,to cwaniaki! 02.10.06, 09:44 Nie kupowałem u nich programów, ale zwykłe produkty. Dla mnie ta marka żle się kojarzy. Miesiąc temu w Tesco w Gdyni kupiłem 3 rzeczy: Przy kasie okazał się iż 2 z nich miały inną cenę w kasie niż na regale ( oczywiście w kasie wyższą ...) Takie zakupy przytrafiły mi się u nich już drugi raz. Radzę uważać i patrzeć im na metki ... J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek z Wawy Re: Lepiej patrzcie na metki Tesco/Gdyna,to cwani IP: 212.160.172.* 02.10.06, 13:13 A może warto korzystać z czytników kodów paskowych rozmieszczonych w hipermarkecie? Ja zawsze tak robię, bo to się zdarza praktycznie w każdym hipermarkecie. Można natychmiast zareklamować w Biurze Obsługi Klienta i jeżeli cena na regale jest niższa niż ta na paragonie, to zwracają różnicę. To dotyczy wszystkich dużych sieci handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Lepiej patrzcie na metki Tesco/Gdyna,to cwani IP: *.Sztabowa.korbank.pl 02.10.06, 13:14 Nie wiem czy widziales, ale maja wyraznie napisane na takich tablicach, ze jak jakis produkt bedzie mial w kasie inna cene niz na regale to oddadza podwojna roznice. Trzeba bylo sie wyklocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Programy komputerowe marki Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:14 hehe, jeśli programiści to piszący są opłacani podobnie jak pracownicy tesco, to jakość tych programów musi być imponująca. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 10:47 A programy i tak beda pewnie Microsoftu i tez beda sie zawieszac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na obiady dla dzie Dobry wątek IP: 195.116.27.* 02.10.06, 12:00 My potęga innowacyjna !!!!! mamy świetnych programistów i techników komputerowych i.... powinniśmy zacząć mówić o komputeryzacji administracji w Open Source. Przecież na początek szkielety systemów komp. mogły by być spokojnie wykonywane w Linuxie-to oszczedności w dziesiatkach milionów dolarów. Ile kosztują licencje przez lata. To powinien być standart, że idąc do biura adm. państwowej wszyscy powinni umieć użyć Open Offica. Teraz w użędach mają Windowsy 2000 albo i starsze(i znów wymiana). Ile kasują technicy akredytowani przez Microsoft, ile kosztują licencje dla firm developerów oprogramowania. Chciałbym dożyc takiego dnia, że byli byśmy dumni z mądrych rozwiązań w naszym kraju-na razie marnujemy potencjał albo pracujemy dla zagranicy(z czego niektórzy są dumni). Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 12:18 Produkty Tesco sprzedawane w Wielkiej Brytanii są naprawdę bardzo dobrej jakości, a przy tym tańsze niż ich odpowiedniki znanych marek. U nas jest inaczej. Nasze produkty Tesco jakością odbiegają od markowych substytutów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedronkowiec Prodykty Tesco-temat rzeka IP: 195.116.27.* 02.10.06, 13:22 Inne produkty robione przez inne firmy...marki własne i ekonomiczne inne kraje- temat rzeka. W tym temacie nikt to by się nie zgodził z nikim(i do tego jeszcze inne kraje. O.K. Ja lubię ekonomiczne mandarynki w małych puszeczkach+galaretki w kostkach-co wy na to. Nie ma co sie denerwować, że ktoś wpiep. mandarynki z puszeczek w paski w U.K. a inny tylko rosołki z z Tesco gdzieś w szczerym polu przy drodze podmiejskiej i nie widział galaretek w kostkach. Zblokowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uli Programy komputerowe marki Tesco IP: *.emea.veritas.com 02.10.06, 13:05 Jezeli AV beda takiej jakosci jak Broadband TESCO, ubezpieczenia itp. to zjedza nas wirusy. Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 14:07 Tak troche z innej beczki: "program office"? To już raczej "pakiet office" albo, jeszcze lepiej "pakiet biurowy". Choc wiem, znajomość polszczyzny pracowników Gazety bywa przysłowiowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Programy komputerowe marki Tesco 22.10.06, 06:51 czy pakiet office czy program office - co za roznica obadwaa brzmia beznadziejnie po polsku... a pakiet biurowy to chyba skoroszyt, olowki i herbata w saszetkach? Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Programy komputerowe marki Tesco 02.10.06, 14:10 Poza tym skoro już się przepisuje za BBC, to można by podać, że programy opracuje firma Formjet (www.formjetplc.com) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Programy komputerowe marki Tesco IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 15:06 Biedronka, ach Biedronka!! Odpowiedz Link Zgłoś