Gość: windows? IP: *.chello.pl 31.01.08, 17:49 A co to jest windows? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawdetrzezwy Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Windowsa 31.01.08, 17:56 O czym jest artykuł? Tak, o rankingu. Czy w treści artykułu jest ów ranking? Nie - po co w treści coś, o czym traktuje artykuł? (wy tam, w Gazecie, to macie jakiś zakaz pisania z sensem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win IP: *.backiel.com.pl 31.01.08, 18:08 a laptopy z najgorszym procesorem i ramem 128 MB a XP się skończył a Vista ma większe wymagania i czym tu się cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win IP: *.bsk.vectranet.pl 31.01.08, 18:15 O czym jest artykuł? Tak, o rankingu. Czy w treści artykułu jest ów ranking? Nie - po co w treści coś, o czym traktuje artykuł? (wy tam, w Gazecie, to macie jakiś zakaz pisania z sensem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Ranking sprzedazy tutaj: IP: *.asm.bellsouth.net 31.01.08, 18:15 www.amazon.com/gp/bestsellers/electronics/565108/ref=pd_zg_hrsr_e_1_2_last Na Eee albo Apple to sobie czlowiek raczej nie pogra. Po co komu taki szmelc? Do netu Nokia N800 wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hol Re: Ranking sprzedazy tutaj: IP: *.lei3.cable.ntl.com 31.01.08, 18:58 jak chcesz sobie pograc to kupujesz playstation albo xboxa a nie laptopa komputery sluza do pracy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Ranking sprzedazy tutaj: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 20:26 Owszem ale praca na komputerze z 7" monitorem i z 2-4 GB HDD to raczej mordęga. No chyba, że ktoś pracuje w notatniku albo w command line. Tyle, że jak komuś kommand line wystarcza to po co mu 512 MB RAM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Ranking sprzedazy tutaj: IP: *.wh.uni-hannover.de 31.01.08, 22:00 kolego, w środowisku KDE odpowiednikiem windowsowego Notatnika jest program Kate - tyle, że funkcjonalność tego programu jest o niebo wyższa. Sprawdzanie pisowni, odpowiedni podkreślanie składni - gdy programujesz, łatwość wyszukiwania tekstu w danym pliku i innych plikach na dysku, zarządzanie dokumentami, zaznaczanie blokowe - tak wygląda Notatnik pod Linuksem (KDE). Jeśli używasz notatnika, to z Kate będziesz na pewno zadowolony. :) Spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Jakiej pracy na Linuksie??? IP: *.asm.bellsouth.net 31.01.08, 22:38 Bo u mnie to Lectora, caly Adobe suite, Captivate, Articulate i temu podobne rzeczy musza wejsc, wiec raczej M$ niezbedny. Laptopa nie kupie do pracy, bo mi praca daje. A w domu 15.4-17 calowki uzywam, a nie te male gowienka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Mam PS3 od roku IP: *.asm.bellsouth.net 31.01.08, 22:47 Kupilem COD 4 niedawno i pare dni zmarnowalem. Reszta glupawych gierek jakos na ta konsole mnie nie interesowala. Ale konsola do grania DVDs i blue-rays, mojej tworczosci w HD, muzyki, itd. jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Ranking sprzedazy tutaj: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 20:16 A w co ty chciałeś grać na laptopie ?? Ocipiał waść ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Ranking sprzedazy tutaj: IP: *.asm.bellsouth.net 31.01.08, 22:43 Civilization 4, Medieval II i FSX chociazby. 8600M GT wystarcza. I nie chcialem, ale gram, edytuje na programach Adobe, browsuje, ogladam DVD, zyje normalnie i to nawet z Vista. Wyciagnij glowe z dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win 31.01.08, 18:23 Eee PC kosztuje na allegro 1000-1500 zależnie od wersji ja raczej zaczekam na kolejne wersje gdzie wyświetlacz będzie zajmował całą na razie to zabawka ale pomysł fajny Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg windows to była kiepska dystrybucja - ale padła 31.01.08, 18:58 Zamknięty kod i kiepskie rozwiązania, słaba modularność, abstrakcyjne wymagania sprzętowe, niepotrzebna integracja grafiki i jądra do wielu niewinnych zadań, brak repozytorium oprogramowania... Najdłużej utrzymała się w bananowych republikach i IV RP ale i tam już pozamiatane. Nawet w GW zauważyli że wiatr zaczął wiać z innej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: windows to była kiepska dystrybucja - ale pad IP: *.56.220-216.q9.net 31.01.08, 19:00 Jak zwykle art o biedocie polskiej.Nie mam forsy- kocham Linux Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: windows to była kiepska dystrybucja - ale pad 31.01.08, 19:26 Jak zwykle, widzę, Polskie dorobkiewiczostwo podnosi pysk. Mam forsę, będę kupował jak najdrożej, nie ważne, że szajs, i tak nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: windows to była kiepska dystrybucja - ale pad 31.01.08, 19:08 Pochwal się ile tysięcy linijek kodu otwartego oprogramowania dla systemu operacyjnego napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
patman A ja się temu nie dziwię 31.01.08, 19:02 Dlaczego ktoś miałby kupować laptopa z Windowsem, skoro to będzie Windows Vista? Takie są skutki polityki Microsoftu - wymuszenie przejścia producentów laptopów na ten potworny system. Ostatnie kwiatki do ogródka Visty - dołączam prywatnego laptopa jednego z pracowników do grupy roboczej w sieci lokalnej, a ten widzi 3 z ok. 20 komputerów. Dodam, że wyłączenie firewalla nic nie dało. Pewość działania albo Vista - wybór nie należy do Ciebie :/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: A ja się temu nie dziwię IP: *.backiel.com.pl 31.01.08, 19:14 chcę sobie coś z mojego laptopa wydrukowac - jakikolwiek linuks - kiszka - brak sterownika (albo płatny program z turboprint.de) - no nie bede zmieniał drukarki canona, nie stać mnie - włączam Vistę - sama wyszukuje sterowniki :) jedyny dobry linuks to płatna dystrybucja mandrivy - Xtreme2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rpbyc Re: A ja się temu nie dziwię IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 31.01.08, 21:09 To jaką Ty masz drukarkę. Bo mój Canon (nówka) działa bez problemu w Kubuntu, i to _uwaga_ w architekturze 64 bitowej, co ciekawsze, choć przyznam że z racji tej architektury musiałem wykonać pewne dodatkowe kroki. Ba! Działa też skaner. I wszystko na oryginalnych sterownikach z www.canon.com! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszek to jaką ty drukarkę masz? IP: *.ds.pg.gda.pl 31.01.08, 21:28 nie jestem jakimś zagorzałym wielbicielem linuksa, ale jeszcze nie zdarzyło mi się zebym nie mógł z drukarki korzystać. A zmieniam średnio co pół roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: to jaką ty drukarkę masz? IP: *.backiel.com.pl 31.01.08, 21:34 nie za nowa ale odziedziczona z poprzedniego komputera i 350 - wymieniam tusze i działa (pod vistą) - na nową żal mi nawet 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: A ja się temu nie dziwię IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.08, 22:14 Gość portalu: tk napisał(a): > chcę sobie coś z mojego laptopa wydrukowac - jakikolwiek linuks - > kiszka - brak sterownika (albo płatny program z turboprint.de) - no > nie bede zmieniał drukarki canona, nie stać mnie - włączam Vistę - > sama wyszukuje sterowniki :) > jedyny dobry linuks to płatna dystrybucja mandrivy - Xtreme2 A zaglądałeś na stronę Canona, czy spróbowałeś zainstalować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: A ja się temu nie dziwię IP: *.siemianowice.pl 01.02.08, 13:48 z CUPS'em bez problemu... zanim coś skrytykujesz postaraj się to zrozumieć i nauczyć obsługiwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LB1989 Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 19:06 Jak tylko dadzą mi pograć w World of Warcraft na X-boksie to już pędzę do sklepu... Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win 31.01.08, 19:28 naprawdetrzezwy....ty chyba caly dzien na necie siedzisz co? tak jak kretynofil (uzytkownik) rowniez :) Odpowiedz Link Zgłoś
furry Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Windows 31.01.08, 19:28 Nie wiem, czy osoba pisząca ten artykuł ma pojęcie o tym, co pisze. Wyniki sprzedaży w Stanach mają średnie przełożenie na Europę. - Apple są popularne w Stanach, m.in. dlatego, że tanie (relatywnie) - Asus eee jest tani, choć laptopem bym tego nie nazwał, zabawka taka. Ledwo OpenOffice będzie działał na 512MB. Dobre może jako końcówka sieciowa, jeśli wywalić system operacyjny (Xandros ztcp jest dość zasobożerny). Jaki w ogóle sens robić z tego artyykuł i dawać na pierwszą stronę? Aha, bo w Amazonie odwalili całą pracę za dziennikarzy :-) bo Komputronik czy Znak nie mają takich ładnych zestawień i trzeba się by było trochę napracować, żeby wydobyć listę bestsellerów... Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win 31.01.08, 19:30 > - Asus eee jest tani, choć laptopem bym tego nie nazwał, zabawka taka. Ledwo > OpenOffice będzie działał na 512MB. Dobre może jako końcówka sieciowa, jeśli > wywalić system operacyjny (Xandros ztcp jest dość zasobożerny). zapomniałem dopisać, że procesor wolny, a matryca 7" i dysk 4GB to jakiś śmiech chyba. I jeśli dysk nie jest mechaniczny, tylko półprzewodnikowy, a bateria dalej trzyma tylko te 3 godziny, to gdzie tu zysk? Poza masą oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.08, 20:41 Zysk to cena, prostota komputera i waga. Jako edytor tekstu z pełną klawiaturą i pełną obsługą www - to sprzęt ten pewnie sprawuje się doskonale. Przecież obecnie, w dobie google, pewnie z 80 procent użytkowników korzysta z komputera tylko do tego. Po co do takich zadań duży dysk (choć zawsze można podłączyć zewnętrzny) lub superszybki procesor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win IP: *.com 31.01.08, 20:00 furry napisał: (...)bo Komputronik czy Znak nie > mają takich ładnych zestawień i trzeba się by było trochę napracować, żeby > wydobyć listę bestsellerów... Polska lista bestsellerów od zawsze jest taka sama - najtańsze zenexy, to i o czym tu pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win 31.01.08, 21:30 Rozumiem wzburzenie, bo też mnie wnerwiają "dziennikarze" Gazety bezmyślnie copy-paste'ujący różne amerykańskie artykuły i zestawienia i przedstawiający je jako twórczość własną, ale tym razem akurat sens jest. Po pierwsze - fakt, że ludzie wolą sprzęt z oprogramowaniem nie pochodzącym od Microsoftu, bądź co bądź praktycznie monopolisty - jest jednak sporym i wyjątkowym wydarzeniem. Wątpię, żeby ktokolwiek napisał artykuł "10 nie do kupienia w Polsce i praktycznie takich samych laptopów w czołówce list sprzedaży Amazona", to nie o to chodzi. Po drugie - Eee to ważne wydarzenie. To jest przyszłość. Jeśli nawet tak niedopracowana konstrukcja tak dobrze się sprzedaje - trend jest jasny. Ludzie mają dość gigantomanii, kolejnych giga pamięci i cykli w procesorze. Już parę lat temu przekroczyliśmy już granicę, kiedy każdy nowy herz dawał nowe możliwości - na Eee bez problemu obejrzysz film, napiszesz coś, przeczytasz - po co komu (za wyjątkiem nielicznych profesjonalistów, a i to mniejszości z nich) więcej? Zaczyna się liczyć poręczność, użyteczność i cena. Informacja ważna dla Polski o tyle, że jesteśmy trochę zacofani w tym względzie. Zobacz na rynek gier. Cały świat gra na konsolach przenośnych, a nawet w tym wątku jeszcze kogoś obchodzi, że na pececie, LAPTOPIE, nie będzie mógł pograć (w gry z ostatnich dwóch, bo nie więcej, lat). Jesteśmy dwie generacje z tyłu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o2 Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win IP: *.acn.waw.pl 31.01.08, 21:59 > Rozumiem wzburzenie, bo też mnie wnerwiają "dziennikarze" Gazety > bezmyślnie copy-paste'ujący różne amerykańskie artykuły A mnie wnerwiają ludzie wymyślający potworki językowe w stylu "copy-paste'ujące". Nie potrafisz po polsku napisać "kopiujący"? > Cały świat gra na konsolach przenośnych, Chyba w tetrisa albo w pasjansa. Bo na pewno nie w szanujące się gry ... Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Najpopularniejsze laptopy w Amazonie? Bez Win 31.01.08, 22:06 Gość portalu: o2 napisał(a): > > Cały świat gra na konsolach przenośnych, > > Chyba w tetrisa albo w pasjansa. Bo na pewno nie w szanujące się gry ... No i widzisz stary, to już nie jest tylko niewiedza, to jest przede wszystkim zaślepienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Bo na tych z linuksem jest instalowany piracki IP: *.kolornet.pl 31.01.08, 21:58 windows. Po co płacić za coś co można mieć za darmo? Tylko głupki tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OS tak sie zastanawiam IP: *.dbsch1.nb.home.nl 01.02.08, 00:58 komu zalezy na niepowodzeniu microsoftu, na GW i na onecie sa tylko kryrtyczne komentarze na temat windowsa, czyzby tam pracowali tylko niedowartosciowani pseudo fachowcy ktorzy niepotrafia dobrze skonfigurowac windy? a moze przez to wychwalanie linuxa probuja poprawic swoje ego i pozowac na mega lebskich gosci Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: tak sie zastanawiam 01.02.08, 01:16 Masz rację, trzeba być naprawdę niezłym fachowcem, żeby porządnie skonfigurować Windows. Ja np. nie potrafię i nawet nie próbuję. Dlatego korzystam z Linuksa; moje ego co prawda na tym cierpi, ale przynajmniej nerwów i czasu nie tracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gadzeta.com Monopol na skraju IP: *.bethere.co.uk 01.02.08, 13:53 Po niezwykle udanej MS Viście nie ma się co dziwić. Gadzeta.com - eGadgets eGazette Odpowiedz Link Zgłoś