bogatka1 15.11.08, 22:27 blog.onet.pl/29938,archiwum_goracy.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Blogi, do których warto zajrzeć 15.11.08, 23:27 basi-zycie.blog.onet.pl/2,ID346717941,index.html "zawsze jest ten pierwszy raz" i praktyczne strony np.: www.samre.info/kartkimenu.html Generator tekstu: cooltext.com/ lub www.fodey.com/generators/animated/wizard.asp np.: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Blogi, do których warto zajrzeć 26.11.08, 21:14 pogodamimowszystko.bloog.pl/.?ticaid=66f9c czysta miłość? Tylko w sztuce. celobox.googlepages.com/god.html Internet - stwarzanie momento.bloog.pl/ Tu wdepnę, tam wejdę – linki do blogów zielonyblog.bloog.pl/ zegar, Tłumacz, kalendarz leweucho.blox.pl/html Jeździmy 'po mogiłkach' - to niewyświetlony obrazek z poprzedniego postu, teraz wyświetla się. Ciekawe czy po jakimś czasie będzie nadal aktywny? Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Blogi, do których warto zajrzeć 26.11.08, 21:24 mariaczubaszek.bloog.pl - to mi się podoba: "O wyższości Rzadko piszę o wyższości kobiet nad mężczyznami, bo rzadko jestem o tym przekonana. Osobiście uważam, że wbrew powszechnej opinii, mężczyzna wyszedł Panu Bogu lepiej. O czym najlepiej świadczy fakt, że podobno ujrzawszy Adama, Stwórca uznał, że jest w porządku, natomiast na widok Ewy podrapał się w brodę i powiedział: A ty będziesz się malować. Nawet jeśli to tylko anegdotka wymyślona przez mężczyzn, to wzięta z życia. O czym z kolei świadczą m.in. opublikowane ostatnio przez jeden z tabloidów zdjęcia naszych gwiazd bez makijażu. Znane piękności, jak Katarzyna Cichopek, Edyta Herbuś czy nawet Małgorzata Kożuchowska, Małgorzata Foremniak i Kinga Rusin, „nie zrobione", wyglądają , mówiąc delikatnie, mniej pięknie. Bez makijażu widać, oczywiście, na ich twarzach ślady urody, ale już bez przepychu. A mężczyzna, choć utarło się przekonanie, że nie musi być piękny, nawet „nie zrobiony", nie musi być brzydki. Po prostu wymaga mniej „obróbki". Ale to tylko jeden, najmniej zresztą ważny, dowód wyższości mężczyzn nad kobietami. .Mogłabym wyliczyć ich znacznie więcej, ale dzisiaj postanowiłam wyjątkowo podać przykład wprost przeciwny. Tz. świadczący o wyższości płci słabej nad ponoć silniejszą. Weźmy np. zakatarzaną kobietę i zakatarzanego faceta. Ona na to kicha, on na to umiera. Albo kobieta z ręką w gipsie i mężczyzna z ręką w gipsie. Ona wie, że ma drugą zdrową, którą da radę niemal wszystko zrobić, on wie, że ma jedną złamaną i nie daje sobie rady z niczym. Wiem co piszę, bo kiedyś sama miałam rękę w gipsie, a teraz mąż..I zdecydowanie łatwiej było mi przeżyć swoje złamanie niż jego. To jest właśnie ten jeden, z nielicznych, niestety, dowodów wyższości kobiet nad mężczyznami." Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Blogi, do których warto zajrzeć 06.11.09, 13:36 wykrzykniki.blox.pl/html "ANATOMIA ROZSTANIA Serce, to niezwykła rzecz. W rzeczywistości głównie pompuje krew, a większość uważa, że odpowiada ono za wszystkie emocje które czynią nas ludźmi. Strach, ból, litość, współczucie, miłość, tęsknota, troska, wszystko ma rzekomo początek tam. To co czyni nas ludźmi jednak jest bronią obusieczną, bo w łatwy sposób niszczy nas jak i osoby na których nam zależy. Człowiek gdy kocha, nie myśli racjonalnie, często popełnia błędy. Największym błędem jest skazanie by miłość, uczucie, gniło razem z nami. Ile razy ktoś beznadziejnie tkwił w czymś gdzie tylko cierpiał? Instynkt nie istnieje, racjonalność nie istnieje w głupocie ludzkich uczuć. Jak poparzy ciebie ogień, nie wskoczysz do niego, tylko uciekniesz. Jak związek sprawia Tobie ból, będziesz w nim tkwił." Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Blogi, do których warto zajrzeć 02.11.10, 21:57 naszaklasa.blox.pl/html Przegląd ciekawych, czasem zabawnych i zakręconych zdjęć, np. szpilki na Giewoncie: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Chochlika książka: 06.03.13, 20:09 Chochlika książka: marcelirozwadowski.blox.pl/2007/04/wpis.html since1924.blox.pl/2010/08/Wstep-Minelo-zycie-niosace-kolejno-nieswiadomosc.html since1924.blox.pl/2010/08/Poki-pamiec-dopisuje.html oraz since1924.blox.pl/html Odpowiedz Link
an.ta Re: Chochlika książka: 06.03.13, 23:33 W Gazecie Wyborczej lubelskiej, Chochlik jest zgłoszona do plebiscytu "Kobiety na medal" Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Chochlika książka: 07.03.13, 00:16 ...i które zostały nagrodzone? Mam nadzieję, że Chochlik jest wśród wybranych. Odpowiedz Link
an.ta Re: Chochlika książka: 09.03.13, 11:12 Może, ktoś mi wyjaśni pewną zagadkę? Plebiscyt Gazety i wygrywa organizatorka? Mówię o Red. M. Bieleckiej-Hołda z "Gazety Wyborczej Lublin". Nic nie rozumiem. - "Ale to nie koniec nagród. Europosłanka prof. Lena Kolarska-Bobińska zaprosiła do Brukseli..." - ta to chyba własne g%^$# by zjadła, żeby znaleźć się w mediach. Jej pracownicy mówią, że jak o Pani profesor nie ma tekstu w gazetach przynajmniej 5 razy dziennie to dostaję migreny i ma ataki depresyjne. Ale to mogą być tylko plotki... To jeden z komentarzy do konkursu do którego była zgłoszona Chochlik. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Blogi, do których warto zajrzeć 09.03.13, 14:34 Pani Chochlik ma tylko 1 %, najwięcej ma chyba tam pierwsza kandydatka. Jeśli Chochlik zebrała ponad 200 głosów na ten jeden %, to tamta musiała mieć około 6 tysięcy głosów? W takich konkursach wybrańcy są już ustaleni przed ogłoszeniem konkursu, reszta kandydatów łudzi się, że dostąpią szczęścia i potem denerwuje przez własną naiwność i nieuczciwość organizatorów. Oczywiście sama nominacja to bardzo dużo, dzięki temu konkursowi kilka osób przeczyta książkę, a następnych 100 przynajmniej zajrzy do jej książki. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Blogi, do których warto zajrzeć 09.03.13, 20:30 Fakt, przykro nam, a co czują ci kandydaci, tak oszukani za plecami? Podobnie było z konkursem na logo Pszczyny. Laureatką została młoda, która zrobiła logo, niewiele mające wspólnego z zasadami logo, ot - szkic zamku, jaki można zrobić ze zdjęcia w programie graficznym w ciągu kilku minut. Ludzie byli tak samo oburzeni, ale co mogą zrobić? Chochlikowi należy się uhonorowanie od Urzędu Miasta - ale nie w konkursie, ale zwyczajnie, za dokonania i ze względu na aktywność społeczną w tym wieku. Odpowiedz Link