fettinia 14.10.09, 13:07 Aaale niespodziankaPrawdziwe grzybobranie A te kanie sa niesamowite-takie wielkieGalaretke tez otworzylam by poniuchac-mmm jak na poziomkowej polanieDziekuje przeslicznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: Momas dziekuje!!!!!!! 14.10.09, 14:24 nie za ma co ... maM NADFZIEJĘ, ZE NAPISY SIĘ NIE STARŁY.... Kurki, jakby co, wywal - no jak bum, cyk, cyk, tegorocznych jeszcze nie próbowałam, więc nie mam pojęcia jak wyszły. A kanie namocz w mleku, smaż i rozkoszuj się Odpowiedz Link
fettinia Re: Momas dziekuje!!!!!!! 14.10.09, 14:39 Napisy dowcipne a jakze sa Galaretka juz sie studzi a calemu towarzystwu przed zjedzeniem fotke strzeleSzczegolnie kaniom Odpowiedz Link
momas Re: Momas dziekuje!!!!!!! 14.10.09, 15:00 łoj, tylko kanie sa fotogeniczne. No i widzisz, dlaczego nigdy sie nie mogę oprzeć kaniom jak tak widze, że sobie takie na łące rosną... a potem , mam ich nie do przejedzenia Odpowiedz Link
fettinia Re: Momas dziekuje!!!!!!! 14.10.09, 15:05 powiem Ci po cichutku,ze nigdy kani jeszcze nie jadlamZrobie jak piszeszA jak dlugo w tym mleku? Odpowiedz Link
momas Re: Momas dziekuje!!!!!!! 14.10.09, 15:09 az jędrnośi nabiorą... no nie wiem, w zależności od wielkości...z 10 minut? 15-20? a potem na maśle na patelni. lub jak schabowe Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Momas dziekuje!!!!!!! 14.10.09, 18:03 buuuuuuuuu Fetti, rob foty, niech choc via monitor poogladam kanie i inne dobra Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: prosze oto zdjecie:) 15.10.09, 21:40 O rany! Jaki piekny prezent! Ja mam jeszcze kilka sztuk suszkow podarowanych (polskich ) to je wrzuce w sobote do risotto. Potem w grudniu bede musiala kupic, jak bede w Polsce. Odpowiedz Link
fettinia Re: prosze oto zdjecie:) 15.10.09, 21:43 Noo ja to szczesciara jestemW zeszlym roku Wredna/z innego forum/ obdarowala mnie 3 litrowymi sloikami prawdziwkow a teraz Momas niespodzianke zrobilaMmm jak mi dobrze Odpowiedz Link
momas Re: Momas dziekuje!!!!!!! 19.10.09, 11:59 ttinio- wyjezdzałam słuzbowo, i wogóle nie miałam czasu na nic.... wiec teraz piszę. Jezeli kanie smazone nie smakują - zawsze możesz je podsuszyć (bo one silnie higroskopijne są, chłona wilgoć jak.... no nie wiem co) i sproszkowac. Uzywać do zup i sosów jako naturalny aromat grzybowy Odpowiedz Link