achulaw 27.05.10, 21:34 Wczoraj wróciliśmy!!!! Jak ja się stąskniłam za Wami Niezapomniane rzeżycie duchowo- sakralno - kulinarne. Egipt- Izrael można pokochać lub znienawidzić. Ja pokochałam ( Egipt już 3 lata temu) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Szalom! 28.05.10, 09:51 No my sie tez stesknilismy A jak juz ochloniesz to prosimy o ladna relacjeZdjecia mile widziane Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: Szalom! 28.05.10, 10:53 Witaj wiedzma jestem och jak ja już chcę wakacji.... Odpowiedz Link
achulaw Re: Szalom! 28.05.10, 20:40 Opowiadać by bylo strasznie dużo. Brak mi słów. Obiektywnie- choc to trudne stwierdzam,że to była podróż marzeń. Wrażenia z Izraela- mieszane z punktu widzenia Chrześcianina- wyobrażnia biblijna i filmowe kadry mają się nijak do rzeczywistości. Dla mnie ważne było wewnętrzne przeżywanie. Ta niesamowita konfrontacja kultur i Trzy Wielkie Religie POMIMO ANIMOZJI TAK ZE SOBĄ ŻYJĄCE!!! Śmiem twierdzić,że w Polsce nie byłoby to możliwe.Sam fakt,że 1 stacja Drogi Krzyżowej znajduje na terenie szkoły muzułmańskiej, a cala droga prowadzi przez wielki bazar jest szokujące. "Kropką nad i" jest fakt,że klucze do Bazyliki Grobu Pańskiego mają Muzułmanie bo Chrześcjamnie nie mogli się dogadać kto ją ma otwierać!!! Druga część podróży - Egipt( po raz drugi zresztą) przekroczył nasze najśmielsze oczekiwania!!! BAJKA A WNIEJ MY Hotel- KIROSIZE - POLECAM I POLECAĆ BĘDĘ ZAWSZE!!! Trudno opisać i ując na zdjęciach. (PARĘ FOTEK OGÓLNYCH UMIEŚCIŁAM W GALERI W ALBUMIE "NASZE MIODZIO") Kochani moi kuchenni forumowicze i forumowiczki - z CAŁEGO SERCA ŻYCZĘ WAM TAKIEGO!! URLOPU Odpowiedz Link