Dodaj do ulubionych

Mrożone pierogi

01.10.10, 15:55
Czy pierogi (konkretnie ruskie) przed zamrożeniem gotuje się?????
Obserwuj wątek
    • daxter Re: Mrożone pierogi 01.10.10, 16:28
      Nie wiem czy ruskie ? ale ja z mięsem obgotowuje 2 min osuszam i na tackach mrożę jak sie zamrożą to przekładam do woreczka .Ruskie robie zawsze swieże i jakos nie miałam okazji mrozić.
      • moniczek_k Re: Mrożone pierogi 01.10.10, 20:39
        ja zawsze mroziłam surowe,ale ostatnio zaczęły mi pękać kiedy wrzucałam je na gotującą wodę i zarówno te wyjęte prosto z zamrażarki jak i te wyjęte trochę wcześniej co by nie doznały szoku termicznego,doszłam dlaczego,otóż niektóre maślanki z których wyrabiam ciasto zawierają w swoim składzie mleko w proszku,ciasto z samej mąki,soli i bardzo ciepłej wody nie pęka ale obgotowane i zamrożone pierogi szybciej się gotują,nie wpływa to na ich smak
    • alinka_li Re: Mrożone pierogi 01.10.10, 23:53
      Nigdy nie mrożę, za to po wyjęciu z zamrażarki wkładam do gorącej, ale jeszcze nie zagotowanej wody, na bardzo mały ogień. Dochodzą powoli i nic się nie rozwala. Ale przyznaję się, że nie robię ciasta maślankowego, tylko z przepisu Bajaderki, bardziej mi pasuje jednak. Wybacz, Fettismile
      • alinka_li Re: Mrożone pierogi 01.10.10, 23:54
        Miało być: nigdy nie gotujębig_grin
      • fettinia Re: Mrożone pierogi 02.10.10, 09:36
        no obrazam sie smiertelnietongue_out
        Przeciez kazdy robi tak jak mu pasuje i smakuje-to nie wzorzec serwowybig_grin
        A co do pytania to ja akurat mroze ugotowanesmilePotem odgrzewam na parze i juzsmile
        • pamtaa Re: Mrożone pierogi 04.10.10, 15:44
          Ja zamrażam ugotowane ale tylko wtedy jak nie zostaną wszystkie zjedzone. Jak robię na zapas to mrożę nie ugotowane.
    • amelkalexi Re: Mrożone pierogi 04.10.10, 09:08
      ja najpierw gotuję...( w końcu nigdy nie wiadomo, ile głodomory pochłonąbig_grin) a co zostanie, to do zamrażarki.
      Potem wrzucam do gotującej się wody takie mrożonki i kilka minut powoli gotuję...
    • escribir Re: Mrożone pierogi 04.10.10, 09:15
      Dzięki za odpowiedzi.
      Ja też nigdy nie mroziłam, bo nic nie zostawało wink a poza tym do tej pory nie miałam lodówki z normalnym zamrażalnikiem.
      • fettinia Escribir OT:) 04.10.10, 09:26
        Zajrzalam do sygnatureksmileWidze,ze jestes wszechstronnie uzdolnionasmile
        • escribir Re: Escribir OT:) 04.10.10, 10:08
          Oj, niestety to nie ja! Ja tylko jestem "nosicielką".
          • fettinia Re: Escribir OT:) 04.10.10, 10:13
            Aa rozumiemsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka