qubraq 28.11.10, 11:22 Spadł śnieg i zrobilo się całkiem bialo, moj ogrod wyglada jak z bajki niestety zaczyna sie plucha bo z porannego mrozu zrobilo sie plus dwa trzy stopnie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daxter Re: Śnieg... :-) 28.11.10, 13:05 To ja poproszę kawałek bo smacznie wygląda ciekawe jak z winogronami Pavlova smakuje Odpowiedz Link
jacek1f i tu śnieg - na całej połaci 28.11.10, 15:54 www.youtube.com/watch?v=XeVekf7ASLY Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Śnieg... :-) 28.11.10, 16:21 U mnie w środę zaczął padać, a na dobre leży od piątku. Sami zobaczcie - to zdjęcia z dzisiejszego spaceru po naszej okolicy: zmyslywkuchni.blogspot.com/2010/11/zima-w-dales.html Odpowiedz Link
jacek1f eeee, cienizna - za przeproszeniem Pani..:-) 28.11.10, 16:31 to nie śnieg, to jakis nalot śniegowy jeno. Zakurzone. Odpowiedz Link
krysia2000 Re: eeee, cienizna - za przeproszeniem Pani..:-) 28.11.10, 17:41 Wyobraź sobie za to, że powietrze jest przy tym dość wilgotne, taką mroźną, nieprzyjemną do bólu mgiełką zachodzące wieczorami. Ta mgiełka rankiem osiada na drogach i jest szklanka jak się patrzy. Szkoda, że już słońce zaszło, bo bym się wybrała na spacer z aparatem i też parę fotek pstrykła. Odpowiedz Link
felinecaline Re: eeee, cienizna - za przeproszeniem Pani..:-) 28.11.10, 18:43 T u mnie jeszcze ciensza. Klimat w tej "mojej" Andegawenii jest taki, ze zima zdarza sie srednio co jakies 5 lat, przewaznie w styczniu lub lutym i trwa przecietnie 2-3 dni, najdluzej za mojej tu "kadencji" byla dekada w 85 roku. Tymczasem dzis okolo 11.00 zaczelo padac, ale co to za snieg, co topnial, zanim zdazyl opasc na ziemie? No i tak bylo "cale pol" godziny. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: eeee, cienizna - za przeproszeniem Pani..:-) 29.11.10, 12:13 Sypnelo wczoraj i dzis w nocy, wiec dzis jest wiecej. Przy takiej mgielce Panie, kto nie ma 4x4 ten w domu siedzi. Polowa miasteczka, w ktorym pracuje dzis nie dojechala do pracy. (autobus kursuje niezwykle rzadko, chyba dwa razy w ciagu dnia). No i jak Krysia napisala - klimat inny, wiec sie odczuwa -5 jakby bylo duzo zimniej. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: eeee, cienizna - za przeproszeniem Pani..:-) 02.12.10, 22:01 Tak było wczoraj rano. Dziś już jest więcej. Odpowiedz Link
pamtaa Re: Śnieg... :-) 28.11.10, 17:02 U mnie śniegu brak a tą bezę z bitą śmietaną i winogronami zjadłabym sobie. Odpowiedz Link
olusinska Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 12:58 Hurra i u nas w końcu porządna śnieżyca!!! Musiałam koniecznie iść na spacer, żeby się tym nacieszyć Nie mogłam się już doczekac kiedy wreszcie spadnie u nas śnieg i akurat jak w sobotę wyszłam wieczorem ze szkoły to czekała na mnie niespodzianka Fakt, że za tym jak mi zimno nie przepadam, ale jednak uwielbiam zimę. Muszę się jeszcze odważyć kiedyś i pojechać w góry nauczyć się na nartach jeździć Odpowiedz Link
fettinia Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 12:58 u nas tez sypnelo zdrowo-i dalej sypie zdjecie z 8 rano Odpowiedz Link
pamtaa Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 16:49 Wczoraj śniegu nie było a dzisiaj jest tyle i nadal sypie. Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 16:59 sypie i sypie a taką miałam nadzieję,że się uda bez tego cudu. Jak tak będzie jutro sypało,to będę musiała 7 razy z miotłą dookała samochodu latać.Nienawidzę zimy Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 17:09 A mój mi odgarnal ze sniegu i odmrozil samochod. Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 17:13 dzisiaj też miałam to szczęście,ale jutro sama będę a kilka wyjazdów mam. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Śnieg... :-) 30.11.10, 10:55 Lacze sie wiec w bolu, odsniezanie to jeszcze pikus, ja zawsze mam wszystko zamrozone pod spodem. Musze kupic w koncu ten spray do odmrazania. A w nocy sypalo i dzis mamy kolejne 15cm sniegu. Nie mialam czasu rano, ale jutro postaram sie zrobic kilka fotek. Odpowiedz Link
qubraq Re: Śnieg... :-) 01.12.10, 13:04 A ja musialem isc do ogrodu otrząsać gałęzie z nadmiaru śniegu zeby sie nie polamaly - szczególnie tuje cyprysiki i jałowce; w nocy ma spaść druga porcja śniegu Odpowiedz Link
misia72 Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 18:25 ano jest i u nas . Dzis z rana zaczelo, najpierw calkiem niesmialo, potem odwazniej aby z wieczora przeobrazic sie w maly chaos na drogach. Ludzie w DE wpadaja w panike juz przy pierwszym platku, wiec mozna sobie wyobrazic co sie dzialo. Zdjec nie robilam, bo byly juz ciemnosci Odpowiedz Link
iwu Re: Śnieg... :-) 29.11.10, 20:58 U mnie całe miasto zawiane, zasypane, zakorkowane i pomstujące. Po południu kompletnie nic nie jeździło. Awaria za awarią. Wracałam z włoskiego pieszo przez pół miasta, a chleb kupiony po drodze zamarzł mi na kość. Odpowiedz Link
jacek1f pieknie jest... paraliż minal powoli 29.11.10, 21:22 drozki male nadal nieprzejezdne. Poszedlem na spacer wkolo kanalku (jeszxcze nie skuty niestety) - bylem pierwszy w 20 cm warstwie sniegu - bez sniezek, bez granic, bez trawnikow. Sam, pierwszy i jedyny... Ale jeszcze na biegowki za malo - jutro - jak tak dalej pojdzie - juz bede sunal do alsu Bielanskiego i spowrojtkiem. Pod sklep i pub mozna dojechac na biegoweczkach, hejj.... lubie taka zime, lubie. Tylko jak do pracy jutro dojechac? Chyba o 6 rano start pomoże... Odpowiedz Link
olusinska Re: pieknie jest... paraliż minal powoli 29.11.10, 21:34 to ja chyba już wiem co chcę pod choinkę na kolejne opady śniegu biegóweczki będą jak znalazł, a jak zdrowo przy okazji Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Śnieg... :-) 01.12.10, 13:45 Ty i te Twoje chilijskie fanaberie! U mnie sypie z przerwami, sniegu juz cala czapa, zrobilam pare zdjec rano przed domem i wrzuce pewnie wieczorem na forum. Odpowiedz Link
olusinska Re: Śnieg... :-) 01.12.10, 23:24 U nas trochę prószy teraz od jakichś dwóch-trzech godzin. Ale podobno przez noc ma spaść jeszcze 12, a w ciagu dnia koło 6. Jaka szkoda, ze już jutro idę do pracy po paru dniach laby i nie będę mogła się w pełni cieszyć Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: Śnieg... :-) 02.12.10, 07:51 We Wro jest kuuupa śniegu . Ja przezornie dziś wstałam 15 min wcześniej i wszystko git szło odpaliłam auto, odśnieżyłam i cud miód do momentu jak usłyszałam że mój syn ma mokre spodnie od odśnieżania i nadrobiony czas poszedł się strzelać ale cóż..tak to jest z tymi bałwankami . Za to dostaje smsy od kilku dni że mnie kocha ... Odpowiedz Link