czarna9610 15.10.11, 18:51 Lubię soczewicę. Dziś zrobiłam pierogi z soczewicą i pieczarkami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Pierogi z soczewicą 16.10.11, 14:09 bardzo lubie pierogi z soczewica, bez pieczarek Odpowiedz Link
senin1 Re: Pierogi z soczewicą 17.10.11, 11:41 a ja kubie soczewice nawet z pieczarkami ale bez pierogow - za duzo roboty, chyba bym zrobila do tego chapati jakby mi na tych weglowodanach zalezalo Odpowiedz Link
shachar Re: Pierogi z soczewicą 17.10.11, 14:30 u mojej babci pierogi z soczewicą nazywano te podłużne pyzy ziemniaczane. Nie jestem pewna, czy przypadkiem zielona soczewica nie była przemielona ze skwarkami. Odpowiedz Link
roseanne Re: Pierogi z soczewicą 17.10.11, 14:59 musialo byc nie wiem czemu skwarki nagle od kilku lat zaczely byc uznawane za wielkie be na dobra sprawe smalec, skawrki sa w sumie zdrowsze niz olej palmowy i margaryny. Odpowiedz Link
buka007 Re: Pierogi z soczewicą 17.10.11, 20:18 jestem tego samego zdania, Roseanne! A czy mozecie podac wasz przepis na te pierozki?? Odpowiedz Link
roseanne Re: Pierogi z soczewicą 17.10.11, 23:23 proste jak konstrukcja cepa jak robisz pierogi z miesem to zamiast miesa ugotowana zielona soczewica i troszke majeranku Odpowiedz Link
nowaczek1 Re: Pierogi z soczewicą 25.07.13, 14:23 Na którym jeszcze forum nie wkleiłeś tego spamu? To już chyba czwarte, na którym znalazłem link do 'najlepszych pierogów z soczewicą', gdzie wygrzebałeś jakiś wątek z archiwum. A swoją drogą, to nazwa bloga 'Połykaj z Surri' chyba nienajlepiej dobrana... Odpowiedz Link