Dodaj do ulubionych

chleb z masłem

19.06.12, 11:17
i z ogórkiem małosolnym lubie smile
Obserwuj wątek
    • czarna9610 Re: chleb z masłem 19.06.12, 18:21
      To ja lubię z masłem i ogórkiem smile
      • ewa9717 Re: chleb z masłem 19.06.12, 19:23
        To ja ze smalcem (skwarzastym) i z kawiorem.
        Czerwonym.
    • smutas13 Re: chleb z masłem 20.06.12, 08:21
      ...z małosolnym też smile
      oprócz tego uwielbiam z zielonym ogórkiem + cebulka lub szczypiorek, z pachnącym pomidorem, rozciapkanymi truskawkami lub malinami z cukrem...
      Kanapki są pyszne smile
      • czekolada72 Re: chleb z masłem 20.06.12, 08:27
        swiezutki, goracy z chrupiaca skorka - z posiekana pietruszka, z samym maslem, ze swiezym ogorkiem prosto z krzaka, z dzemkiem/miodem, z zoltym serem (i salata), z rzodkiewkami, ze smalcem z cebulka, skwarkami i innymi smalcowymi dodatkami, z pasztetem i majonexzem
        takoz swiezutka buleczka smile
        • bodzia50 Re: chleb z masłem 22.06.12, 14:59
          Ludziska na świecie nie wiedzą jakie to może być pyszne...

- chleb żytni posmarowany miodem i na wierzch plaster dobrego wilgotnego sera
          białego takiego od " baby" -u mnie tak się mówi na twaróg-
          -chleb mieszany z takim własnie serem i na wierzch gruby plaster malinówki
          ja mogę przez całe lato
          albo chleb pszenny z masłem i własnym dżemem morelowym- zimą to jakby słońce zaswieciło
          -
          a dziś miałam kromę lekko posmarowaną własnym majonezem z jajkiem na pół twardo
          i wielkim liściem kruchej sałaty,
          nie wiem jak można nie jeść chleba ,mówię o dobrym chlebie ,bo taki "ze sklepu"
          to ja również nie jadam
          • qubraq Re: chleb z masłem 22.06.12, 16:12
            bodzia50 napisała:

> Ludziska na świecie nie wiedzą jakie to może być pyszne.......
            > nie wiem jak można nie jeść chleba ,mówię o dobrym chlebie ,bo taki "ze sklepu"
            > to ja również nie jadam

smile dobrze Ci mowic bo sama pieczesz chleb a co maja mowic ci co są skazani na sklepowy chleb? Bardzo lubię chleb ze smalcem ze skwarkami z podgardla wędzonego albo wędzonego boczku, posypany kminkiem tartym albo rozmarynem lub tymiankiem czy też Zatharem ... smile
            • daxter Kubraczku:) 22.06.12, 16:23
              nikt nie jest skazany na kupne pieczywo .Jezeli tylko ma sie piekarnik to wbrew pozorom to nic strasznego .Tylko potrzeba troszke odwagi i dobry przepis .
              Chlebuś z zołtym serkiem i pomidorkiem i zielonya cebulką mniam smile
              Bułeczka z twarogiem Bodzi smile i miodem lub swojska fruzelina truskawkową tak nazywam dzemik własnej produkcji do szybkiego uzycia z sezonowych owoców.
              No i sznitka z tustym i ogórkiem małosolnym pysznosci.
              Im prosciej tym lepiej byle swojskie.
              Wczoraj przerobiłam zwykła chuda maslanke i pół kubka joguru na pyszny biały serek był o niebo lepszy od firmowych smietankowych no i mniej kaloryczny .
              • karolgaw Re: Kubraczku:) 22.06.12, 17:09
                Bardzo grzecznie pytam: jak zrobić taki dżemik? Szybki. Truskawkowy właśnie. I ten twarożek z maślanki...
                • daxter karolgaw :) 25.06.12, 10:39
                  Witaj nie było mnie na kompie wiec odp z opóznieniem smile
                  Serek z maslanki bardzo prosto zrobic
                  1 litr maslanki 1.5 %
                  1 kubek jogurtu naturalnego greckiego
                  wlac do garnka i na małym ogniu ogrzewac nie dopuszcajac do wrzenia pilnowac aby sie nie zagotowało jak tylko zaszumi to wlac na sitko wyłozone płótnem lub gazą zawiazac i dac temu odkapać kilka godzin nastepnie zajadac smile
                  Dzemik tez prosty ok 500gr truskawek pokroic zasypac cukrem odstawic
                  ok 1/4 szklanki wody zagotowac z 2łyzkami cukru i 1 łyzka cukru żelujacego wsypac truskawki tylko zagotować i już .
                  Ja daje jescze 1 łyzeczke mąki ziemniaczanej zmiesznej z 2 łyzkami wody na sam koniec jak sie zagotowuje lubie taki posmak fruzeliny do słoika gorące zakrecic przechowywac do tygodnia w lodówce.
                  Cukier żelujący mozna pominąć zwiekszając normalny do 4 łyżek i trochę pogotowac na syropik ,potem wrzucic truskawki i make z woda zagotowac i już,
                  ja robie przewaznie bez cukru żelującego.
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gf/hb/ylt2/LA5y3Bah69m5F5O4VB.jpg

zapraszam na sniadanie smile
                  • karolgaw Re: karolgaw :) 26.06.12, 17:20
                    Dziękuję pięknie. A zdjęcie - marzenie...smile
              • qubraq Re: Kubraczku:) 23.06.12, 10:53
                daxter napisała:

> nikt nie jest skazany na kupne pieczywo .Jezeli tylko ma sie piekarnik to wbre
                > w pozorom to nic strasznego .Tylko potrzeba troszke odwagi i dobry przepis ....

tak tak! Dobrze powiedziane... miałem nadzieję, że może Bodzia mnie nauczy ale Ona jest baaardzo zajęta szczególnie teraz kiedy w ogrodzie wszystko rośnie jak na drożdżach... smile
                • daxter Re: Kubraczku:) 25.06.12, 10:23

Tu masz rózne przepisy sprawdzone smile
                  fotoforum.gazeta.pl/a/50417.html
                  polecam proporcje podane przez krysię2000
                  forum.gazeta.pl/forum/w,48129,118639618,119149850,tamaryszku_.html
                  i pieczenie metodą w garnku .

No i moje proste bułki to upieczesz napewno.smile
                  fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,103026982,103026982.html daj im z 10 min porosnac na blasze i beda super no i możesz robic rózne wariacje z dynia słonecznikiem siemieniem,
                  życze udanych wypieków.smile
                  • qubraq Re: Kubraczku:) 25.06.12, 10:29
                    Och, tak bym chcial cos upiec ... a potem to juz jakos pojdzie... smile
                    • daxter Re: Kubraczku:) 25.06.12, 18:51
                      Zawsze jest ten pierwszy raz a jaka frajda z wlasnych wypiekow no i ten zapach w calym mieszkaniu niepowtarzalne przezycie ,odwaz sie bo naprawde warto i zdrowo. smile
    • shachar Re: chleb z masłem 23.06.12, 13:36
      z masłem i z surową cebulą i solą.
    • salsadura Re: chleb z masłem 23.06.12, 22:00
      Powtarzajcie to i dręczcie człowieka,który bez węglowodanów ma żyć,buuu crying.

To powiem,co zjadłabym najchętniej na tej kromie pachnącego,chrupiącego chlebka z masłem:
      1.Ser biały+pomidor malinowy (zgadzam się z Bodzią,nie do przebicia!smile)
      2.Pasztet+świeży ogórek (pierwsze prawie-dorosłe wakacje i takie było menu na śniadanie,obiad i kolacjęwink)
      3.Szczypiorek
      Wszystko z solą i pieprzem,warzywa z ogródka,sprawdzony chleb z piekarni (pieczony"w liściach kapusty"),bo sama się nigdy nie odważę upiec,bo przecież nie jadam węglowodanów,bo ciągle się odchudzam,buuu crying.
    • fettinia Re: chleb z masłem 25.06.12, 19:41
      mmm czyli watek pod tytulem "czar prostych smakow"smile
      niestety ja tez ostatnio nie mam czasu w nos sie podrapac a co dopiero chleb piecuncertain
      trzymajcie za mnie kciuki w czwartek-pierwszy egzaminsmile
      • smutas13 Re: chleb z masłem 26.06.12, 07:02
        fettinia napisała:

> trzymajcie za mnie kciuki w czwartek-pierwszy egzaminsmile

Trzymam! smile
      • qubraq Re: chleb z masłem 26.06.12, 10:10
        fettinia napisała:

> trzymajcie za mnie kciuki w czwartek-pierwszy egzaminsmile

3-mam smile
    • kanuk Re: chleb z masłem 10.06.14, 21:29
      i z plasterkiem wedzonej goudy ?
      • jan.kran Re: chleb z masłem 11.06.14, 10:18

Z masłem i na to truskawkismile
        • kanuk Kawa z maslem 13.07.14, 13:26
          Teraz piszo ,ze to jest zdrowe i odchudzajace. Zamiast mleka i cukru.
          I mam tez przepis na zielono kawe bez mielenia.
          • czarna9610 Re: Kawa z maslem 17.07.14, 17:28
            Zielona kawa jest niesmaczna sad.
            • super.halusia Re: Kawa z maslem 18.07.14, 21:45
              Też tak myślę
              • czekolada72 Re: Kawa z maslem 21.07.14, 12:27
                a ja jestem przekonana, ze kawa z maslem jest niepijalna. tak jak mleko z maslem, brrrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka