13.11.13, 20:30
A mój facet robi kapustę kiszoną, kupił, woła mnie, pyta, a ja mam to...
Obserwuj wątek
    • tamaryszek44 Re: kapusta 13.11.13, 22:40
      Ja kiszę bardzo często, w pięciolitrowym glinianym garnku. Zjemy i kiszę następną.
      Ostatnio dowiedziałam się że kisi się też czerwoną i muszę spróbować. Nawet nie wiedziałam ze czerwoną też można ukisić, całe zycie się człowiek uczywink
      • tamaryszek44 Re: kapusta 14.11.13, 17:00
        No i zakisiłamsmile
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/jf/ie/9lmq/1Au9kDSMRjnKUsCZHX.jpg
      • nerika Re: kapusta 15.11.13, 16:26
        A czerwona dobra jest?Sposób kiszenia taki jak białej?
        • tamaryszek44 Re: kapusta 15.11.13, 18:13
          Bardzo dobra!, moja ledwie dzień stoi a już podjadałam. Kisi się podobnie, ale trzeba dodać cukru, na oko płaską łyżkę na średnią główkę, ale to kwestia naszego smaku, tak samo jak z solą. W przepisach w necie jest napisane że ze względu iż czerwona puszcza mało soku, należy dodać przegotowanej wody, ale u mnie nie było to konieczne bo moja puściła dużo soku. W przepisach jest też opcja z jabłkiem, cebulą lub listkiem laurowym i zielem, ale ja na pierwszy raz zrobiłam bez tych bajerów.
          • tamaryszek44 Re: kapusta 15.11.13, 18:14
            Gdybym wiedziała ze czerwoną sie kisi, gdybym wiedział że jest taka smaczna to już dawno gościłaby na naszym stole. Będzie gościć od wczorajsmile
            • kasia_bzdeta_wons Re: kapusta 15.11.13, 21:05
              w Krk na Imbramowskim mozna kupic czerwona kiszoną, jadałem, smakowała mi. jakbym miał więcej miejsca w domu to bym się bawił w kiszenie kapusty, w domu odległym, niezamieszkałym mam taką stągiew .
              smile)
              aż mi slina cieknie na widok tego soku który tam jest w nadmiarze
              pewnie juz wypity big_grinD
              • tamaryszek44 Re: kapusta 15.11.13, 21:15
                A skąd wiesz? podglądałeś?smile
                • kasia_bzdeta_wons Re: kapusta 16.11.13, 10:13
                  wiedziałem smile)
          • nerika Re: kapusta 16.11.13, 23:14
            dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka