izabelski 29.09.15, 12:26 jak je przyrzadzacie jako dodatek do innych potraw? w salatce, surowce a moze pieczone w piekarniku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Ostatnie pomidory 29.09.15, 19:26 Ze śliwkami, smażone na patelni bez tłuszczu. Plus czosnek i przyprawy - zestaw śródziemnomorski, bałkański, arabski albo azjatycki. Polski jakoś rzadko Odpowiedz Link
izabelski Re: Ostatnie pomidory 29.09.15, 21:29 przypomnialas mi, ze kiedys taka zupe zrobilam, wiele lat temu! byla b.smaczna poszukam dojrzalych sliwek w poblizu jakich przyprawy uzywasz? Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ostatnie pomidory 11.10.15, 11:32 Pomidory nie smażyłam w piekarniku,jak to robisz? Odpowiedz Link
daxter Re: Ostatnie pomidory 11.10.15, 12:09 kuchnialidla.pl/dorota-karol/owoce/przepisy/karol-okrasa-konfitura-z-pomidorow-z-curry oprócz keczupu sosów zup ciekawa odmiana Odpowiedz Link
daxter Re: Ostatnie pomidory 11.10.15, 17:37 Lubię tez sałatkę z pomdiorów z dodatkiem czosnkowych pszennych grzanek, startego ostrego sera np wedzonego oscypka i zielonej cebulki. Albo pomidory cebulka w drobna kostczke sól pieprz i gesty jogurt grecki, sałatka szopska z pomidorów, ogórków ,sera owczego, cebuli Tradycyjna sałatka z plastrów pomidora , mozzarelli i bazylii i oliwy Odpowiedz Link
daxter Re: Ostatnie pomidory 11.10.15, 17:40 Aha zapomniałam o wydrazonych pomidorach posolonych popieprzonych , 1 łyzka majonezu koperek, tuńczyk z puszki i ryz na sypko wymieszać troche groszku z puszki ,posiekany lubczyk , wymieszać napełnic pomidory podac na lisciach sałaty Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: Ostatnie pomidory 11.10.15, 17:53 Moją ulubioną jest ostatnio ściągnięta z Samiry '7 przypraw' w składzie: kolendra, cynamon, imbir, piepsz (tak było w oryginale biały, liść laurowy, gałka muszkatałowa, kumin (napisali 'kmin', ale wiadomo, o co chodzi). Lubię też podkręcić sos octem ryżowym (winny czy jabłkowy też się nada) anyżem, cynamonem i czosnkiem. Albo - poczciwie - oregano, tymiankiem i rozmarynem, do tego czosnek i świeża bazylia (ona, oczywiście, na wydaniu). Pasuje też czarny kardamon, chili, goździki, ziarna kolendry i czosnek. Itd itd - podstawa jest uniwersalna, więc można kombinować w zasadzie ze wszystkim. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Ostatnie pomidory 18.10.15, 17:36 Zielone U mnie do słoików na zimę w charakterze sałatki. Odpowiedz Link