aniaiewa 20.09.07, 17:56 Dostalismy spory koszyk prawdziwkow Naprawde piekne i duze Czesc kapeluszy zasusze na Wigilie, zeby zrobic w ciescie, ale co z reszta? Przychodzi mi do glowy tylko zupa i sos grzybowy, np. do kaszy Moze wspomozecie rada? Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaiewa Poprawka 20.09.07, 18:06 Nie spory koszyk a pudlo! (maz w PL i powiedzial mi ze duzo No to spory koszyk to duzo Ale wlasnie przeslal mi zdjecie i wymieklam) Blagam pomozcie! Ania Odpowiedz Link
buka007 Re: Poprawka 20.09.07, 22:02 grzyby mozna mrozic, tylko nie wiem jak, ale chyba po oczyszczeniu i obgotowaniu.. musialabys wrzucic w wyszukiwarke No a reszte, po zrobieniu zupy i sosiku, ususzyc ) Odpowiedz Link
buka007 znalazłam:) mrozenie grzybow: 20.09.07, 22:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=64565267&v=2&s=0 Odpowiedz Link
aniaiewa Re: znalazłam:) mrozenie grzybow: 21.09.07, 08:43 Oooooo, Buka Kochana Dziekuje Ci serdecznie Na pewno wiec czesc zamroze (i tak sobie mysle, ze moze to dobra okazja pomarudzic mezowi ze wieksza zamrazarka albo choc lodowka potrzebna? ) Ania Ewcia ma Swiat Ewy Odpowiedz Link
aniaiewa Hehe 24.09.07, 21:18 Cos Wam opowiem Maz dosc dlugo jeszcze po tym grzybowym ofiarowaniu pozostawal w PL, wiec tesciowa, a mam fajowa naprawde, zlitowala sie zeby grzyby sie nie popsuly i sama obgotowala mi je i zamrozila Juz poporcjowane dala mezowi do lodowki samochodowej, wiec dojechaly do mnie w stanie nienaruszonym, gotowe zeby przerzucic je tylko do zamrazarki A najlepszy byl napis na torebeczkach: "grzybki od tesciowej" I teraz tak sie zastanawiam - robic z nich cos czy lepiej wyrzucic?))))) Ania p.s oczywiscie ze zostawie... zaryzykuje Najpierw maz sprobuje Przeciez syneczka by nie otrula, co? A. Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: Hehe 19.10.07, 13:09 Gryzby zaprawiam w ocet,susze,zaprawiam obgotowane w sloiki,robie sosy,dodaje do bigosu,barszczu,uszek swiatecznych,robie zupe,robie kotleciki Odpowiedz Link