kasia_bzdeta_wons 25.06.08, 20:47 ale ktoś się pytał o jagody. melduję, że są nad morzem. dziś widziałem na targu, jutro lub w sobotę sprawdzę w lesie. mam nadzieję , że to tu, bo obiecałem a nie pamietam. jesli to nie tu to moze ktos wie gdzie obiecałem? )))) hej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: no są 25.06.08, 21:05 u nas tez sa,ale te mutanty tylko..zdecydowanie lepsze w smaku sa mrozone A czy tu komus obiecales to nie pamietam Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: no są 26.06.08, 00:01 a u mnie sa w lesie.. i kurki tez sa i jak sie wchodzi do lasu to tak..jagodziankami pachnie Odpowiedz Link
fettinia Re: no są 26.06.08, 00:11 Ty mnie nie denerwujP Poziomki w ogrodku,jagody w lesie..ech Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: no są 26.06.08, 07:38 no co, na wsi mieszkam mam jeszcze piekne wisnie, sliwki, tfu tfu, narazie rosna jak dzikie, aa i pomidorki male tez mam;D az sie moj dziadek dzialkowiec oburzyl, ze takie male, i ze on mi da takie prawdziwe, malinowe;> Odpowiedz Link
zlota-puma Re: no są 26.06.08, 09:47 Potwierdzam - już są 12 zł za kilogram ... Jeszce nie jadłam. Ale zjem ! Odpowiedz Link
aniaiewa Re: no pewnie ze są! 26.06.08, 15:17 Fetti, Wybierzcie sie do najblizszego lasu Sa i W De! W niedziele bylismy na spacerze w lesie Dopiero sie rozpoczynaja, ale kzaczki pelne fioletowych jagodek Dziecie ze smakiem zajadalo I pare poziomek dla niej upolowalam! A z tego co zauwazylam, Niemcy jakos sie nie rzucali na krzaczki A. Odpowiedz Link
fettinia Re: no pewnie ze są! 26.06.08, 15:55 Ale nasz las jakis dziwny jest..ani jagod,ani poziomek ani konwalii.. A dalej na razie nie moge sie ruszyc niestety Odpowiedz Link
aniaiewa Re: no pewnie ze są! 26.06.08, 18:00 A mnie wlasnie przywolano do porzadku, ze dziecku jagodki i poziomku w bawarskim lesie wyszukuje, a wszedzie trabia o jakiejs bablownicy czy czyms podobnym przenoszonym przez lisy I bez gruntownego mycia owocow jedzenie ZABRONIONE!!!! Wiec podaje dalej, ku ostroznosci... A. p.s Gdzie te czasy, kiedy sie z krzaka jadlo wszystko... albo zielone gruszki prosto z drzewa A. Odpowiedz Link
shachar Re: no pewnie ze są! 04.07.08, 01:53 czy ktos a was ma info czy w lasach nowojosrkich mozna znalezc cos do jedzenia ?) grzyby glownie mi sie marzą Odpowiedz Link
an20 Re: no pewnie ze są! 04.07.08, 09:12 U mnie na bazarku tylko sa borówki. Nigdy nie widzialam świeżych,normalnych leśnych jagód na targu, tylko w markecie mrożone. Na bazarowych borówkach, odkąd pamiętam, zawsze widniała karteczka - jagody z plantacji - nie z lasu Odpowiedz Link
fettinia Re: no pewnie ze są! 04.07.08, 09:24 Bo Niemcy sie boja tej bablicy czy jak jej tam..Pewnie z tego samego powodu nie ma tu wcale poziomek bo to tez z lasu.. Odpowiedz Link
fettinia shachar:) 04.07.08, 09:23 Niestety nie wiem czy mamy tu kogos zza wielkiej wody Odpowiedz Link
zwiatrem Re: nie pamiętam 05.07.08, 21:34 dzisiaj na rynku byly borowki lesne, prawdziwe, pachnace, kolejki staly jak do poziomek Odpowiedz Link