Dodaj do ulubionych

Fundacja Szlachetny Gest

04.07.17, 09:01
Witam
Jestem przedstawicielem Fundacji Szlachetny Gest. Z powodzeniem pomagamy i pomogliśmy wielu rodzinom i dzieciom w trudnych sytuacjach zdrowotnych i materialnych.
Fundacja Szlachetny Gest chce być kołem ratunkowym dla dzieci, które z różnych powodów, potrzebują wsparcia w walce o swoje zdrowie. Naszym podopiecznym niesiemy pomoc duchową i materialną. Wspieramy zarówno najmłodszych, jak również ich rodziny. Zbieramy fundusze na specjalistyczne operacje, zabiegi, leczenie, rehabilitację oraz leki. W pierwszej kolejności skupiamy się na wsparciu najmłodszych, którzy ucierpieli w wyniku poparzeń ciała.

Zachęcam do wsparcia naszej organizacji.
Obserwuj wątek
    • marlenaobukowska [...] 25.10.17, 13:50
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • stopp5 Re: Fundacja Szlachetny Gest 16.11.18, 16:38
      "Dwa wpisy, jeden autor". Obydwa z różnych nicków, za to wychwalające szlachetność akcji Zadziwiający zbieg okoliczności, tak samo jak fakt, że fundacji nie ma na liście organizacji pożytku publicznego. Podobnie z informacją, że całą wpłaconą kwotę można odliczyć od podatku. To kłamstwo, bo po pierwsze nie odlicza się od podatku, a od podstawy opodatkowania, po drugie maksymalnie 6% dochodu. W ulotce poza imieniem dziecka nie ma żadnych informacji pozwalających na weryfikację - który ośrodek specjalistyczny prowadzi terapię, pod czyją opieką medyczną jest dziecko. Następny dziwny zbieg okoliczności - dziecko o takim imieniu i dokładnie takiej wadzie jest pod opieką sercedziecka, fundacji będącej na liście organizacji pożytku publicznego. Ta fundacja jest poza jakąkolwiek kontrolą sposobu dysponowania zebranymi kwotami, nigdzie nie ma raportów.
      • poprostu1234 Re: Fundacja Szlachetny Gest 30.04.19, 14:34
        Mylisz się, fundacja działa i pomaga prawidłowo, pomogli synowi mojej przyjaciółki więc wiem co mówię. Więcej informacji można znaleźć na stronie fundacji - szlachetnygest.pl
        • michal-kot Re: Fundacja Szlachetny Gest 30.04.19, 17:01
          Dlaczego nie publikuja obowiazkowych sprawozdan finansowych? Przypadek?
    • anzimonek Re: Fundacja Szlachetny Gest 16.04.21, 15:15
      Fundacja Szlachetny Gest brzmi pięknie. Przecvzytałem o cierpieniach "Julki" w otrzymanym mailu, wzruszyłem się, ale zastanowiło mnie jedno. Leczenie ma odbyć się w "klinice Avènu" lub w klinice w Avènu.... spróbujcie znaleźć w internecie tą "szlachetną klinikę". Ni ma.... pewnie "Julki" też ni ma...?
    • danutaa44 Re: Fundacja Szlachetny Gest 07.10.21, 10:57
      Zdecydowanie polecam. Miła atmosfera i profesjonalna pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka