algreg 04.06.03, 20:46 dzisiaj niejaka Michniewicz przerwała gościowi wypowiedz n/t pracy w UE bo musiała nadać jakąś pieprzoną reklamę i muzycznę gówno.Wiwat BIS i 2!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teresa Re: pazerna 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 20:56 algreg napisał: > dzisiaj niejaka Michniewicz przerwała gościowi wypowiedz n/t pracy w UE bo > musiała nadać jakąś pieprzoną reklamę i muzycznę gówno.Wiwat BIS i 2!!! Czy Ty myślisz, że to był jej pomysł? Nic bardziej błędnego a o tym piszemy bez przerwy i bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: pazerna 3 IP: *.icpnet.pl 04.06.03, 22:24 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Czy Ty myślisz, że to był jej pomysł? Nic bardziej błędnego a o tym piszemy bez > > przerwy i bez skutku. Owszem, owszem, ale dziwi mnie postawa tych starych, znanych, uznanych i skądinąd lubianych dziennikarzy, że własnymi nazwiskami firmują tę radosną twórczość swojej derekcji. Ja wiem, że było ciężko, i była wojna ("18 filmów o tym zrobiłem" :-) ), ale... Jak słyszę, że pan Marek N. w swoich audycjach w kółko powtarza, ze prowadzi i od zawsze prowadził listę przebojów TRUJKI (czy Trójki jak kto woli) to mnie rzuca - zapomniał, że trUjczaną listę to prowadzi od roku-półtora. Wcześniej to on prowadził listę przebojów PROGRAMU TRZECIEGO! Jak w swoich listowych wspominkach przypomina notowanie listy TRUJKI z lat osiemdziesiątych, to czuję się jakbym dostał po twarzy. Tak samo, jak pani Michniewicz przerywa gościom Pulsu w pół słowa, bo "piosenka", to ja się pytam, gdzie się podział jej profesjonalizm? Większość z tych, którzy "przeżyli" laskowsko-smolarowe reformy zeszła na psy razem z tym radiem... Inni polecieli za mówienie, nawet niechcący "Program Trzeci" (pana Ejsmonda to ja już nie pamiętam kiedy słyszałem, chyba, że się mylę to przepraszam), jeszcze inni pełnią nocną wartę, a jeszcze inni trzymają się tylko dzięki światowemu niemal uznaniu i autorytetowi nie do zakwestionowania nawet przez derekcję (choć bardzo by chciała...) i jednocześnie zachowują przy tym własną "porządność". Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: pazerna 3 IP: *.ds.pg.gda.pl 06.06.03, 02:42 no wlasnie, oto do czego doprowadzily rzady matolow w trujce.... radio-kuriozum. alien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: pazerna 3 IP: *.acn.waw.pl 06.06.03, 15:59 Gość portalu: obi napisał(a): > Jak słyszę, że pan Marek N. w swoich audycjach w kółko powtarza, ze prowadzi i > od zawsze prowadził listę przebojów TRUJKI (czy Trójki jak kto woli) to mnie > rzuca - zapomniał, że trUjczaną listę to prowadzi od roku-półtora. Wcześniej > to on prowadził listę przebojów PROGRAMU TRZECIEGO! Jak w swoich listowych > wspominkach przypomina notowanie listy TRUJKI z lat osiemdziesiątych, to czuję > się jakbym dostał po twarzy. Do tej pory myślałam, że to tylko dyr. Laskowski widzi jakąś istotną różnicę między wyrazem "trójka" a frazą "program trzeci". Ale - widać - myliłam się. Znalazł się jeszcze niejaki Obi. Gratuluję! Możecie sobie z dyrciem ręce podać. > Tak samo, jak pani Michniewicz przerywa gościom > Pulsu w pół słowa, bo "piosenka", to ja się pytam, gdzie się podział jej > profesjonalizm? Gdyby pani Michniewicz nie zgodziła się na przerywanie audycji piosenkami, wyleciałaby z hukiem i pewnie nawet wcześniejsza emerytura by jej nie przysługiwała. Nikt by po niej nie płakał, a na jej miejsce znalazłyby się tłumy Tuhanek. Ale pewnie Obi ufubdowałby jej kombatancką rentę za walkę z trujkowym reżimem i wspominał ją na forum do końca świata i o jeden dzień dłużej. Pani Beato! proszę się nad tym zastanowić. Może warto? Ostatecznie czymś trzeba sobie zasłużyć na "światowe niemal uznanie". Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: pazerna 3 06.06.03, 16:13 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > Gość portalu: obi napisał(a): > > > Jak słyszę, że pan Marek N. w swoich audycjach w kółko powtarza, ze prowad > zi > i > > od zawsze prowadził listę przebojów TRUJKI (czy Trójki jak kto woli) to mn > ie > > rzuca - zapomniał, że trUjczaną listę to prowadzi od roku-półtora. Wcześni > ej > > to on prowadził listę przebojów PROGRAMU TRZECIEGO! Jak w swoich listowych > > > wspominkach przypomina notowanie listy TRUJKI z lat osiemdziesiątych, to > czuję > > się jakbym dostał po twarzy. > > Do tej pory myślałam, że to tylko dyr. Laskowski widzi jakąś istotną różnicę > między wyrazem "trójka" a frazą "program trzeci". Ale - widać - myliłam się. > Znalazł się jeszcze niejaki Obi. Gratuluję! Możecie sobie z dyrciem ręce podać. Ciociu, ja właśnie zastanawiam się, co dyrektor Laskowski rozróżnia, a czego nie. Czy ciocia potrafi mi wytłumaczyć oczywistą sprzeczność pomiędzy słowami, które padły w ubiegłym roku w jednym z wywiadów pana Laskowskiego, że nie ma już Programu III, a kreowany jest "brand TrUjka", a tym, że na papierze firmowym TrUjki, który ostatnio przez przypadek wpadł mi w ręce, wciąż jest napisane Program III? > > > Tak samo, jak pani Michniewicz przerywa gościom > > Pulsu w pół słowa, bo "piosenka", to ja się pytam, gdzie się podział jej > > profesjonalizm? > > Gdyby pani Michniewicz nie zgodziła się na przerywanie audycji piosenkami, > wyleciałaby z hukiem i pewnie nawet wcześniejsza emerytura by jej nie > przysługiwała. Nikt by po niej nie płakał, a na jej miejsce znalazłyby się > tłumy Tuhanek. Czemu akurat Tuhanek? Czy ja się pcham do prowadzenia audycji? Więcej powiem - nie podjęłabym się ani napisania artykułu ani prowadzenia programu, który by dotyczył sfery politycznej. Jestem politologiem, więc jestem przygotowana merytorycznie, ale - jak wynikało z wielu postów - przez wiele lat zajmowałam się polityką (teraz mam na to trochę mniej czasu), więc nie jestem bezstronna, czego wymaga etyczne podejście do takiej pracy. Abstrahując od tego, przerywanie poważnej dyskusji głupimi pseudohitami kłóci się z moim poczuciem szacunku dla gości i słuchaczy, więc miałabym opory przed zgodzeniem się na takie coś. Musiałabym być naprawdę przyparta do muru, żeby wyrazić taką zgodę. > > Ale pewnie Obi ufubdowałby jej kombatancką rentę za walkę z trujkowym reżimem i > > wspominał ją na forum do końca świata i o jeden dzień dłużej. > > Pani Beato! proszę się nad tym zastanowić. Może warto? Ostatecznie czymś trzeba > > sobie zasłużyć na "światowe niemal uznanie". Ja do pani Beaty nic nie mam. Była w starej Trójce i jest w porządku. A te piosenki... nie sądzę, żeby miała zbyt wielki na to wpływ. To dErekcja ma bzdurną koncepcję przejętą od Gienia S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: pazerna 3 IP: *.acn.waw.pl 06.06.03, 16:25 tuhanka napisała: > Ciociu, ja właśnie zastanawiam się, co dyrektor Laskowski rozróżnia, a czego > nie. Czy ciocia potrafi mi wytłumaczyć oczywistą sprzeczność pomiędzy słowami, > które padły w ubiegłym roku w jednym z wywiadów pana Laskowskiego, że nie ma > już Programu III, a kreowany jest "brand TrUjka", a tym, że na papierze > firmowym TrUjki, który ostatnio przez przypadek wpadł mi w ręce, wciąż jest > napisane Program III? To akurat proste pytanie. Nie wyczerpały się jeszcze stare zapasy. Proszę o coś trudniejszego. > Czemu akurat Tuhanek? Czy ja się pcham do prowadzenia audycji? Więcej powiem - > nie podjęłabym się ani napisania artykułu ani prowadzenia programu, który by > dotyczył sfery politycznej. Jestem politologiem, więc jestem przygotowana > merytorycznie, ale - jak wynikało z wielu postów - przez wiele lat zajmowałam > się polityką (teraz mam na to trochę mniej czasu), więc nie jestem bezstronna, > czego wymaga etyczne podejście do takiej pracy. No rzeczywiście, idealny dziennikarz polityczny nie powinien mieć żadnych poglądów politycznych. To ty może nie idź jutro głosować w referendum? Odzyskasz straconą bezstronność i będziesz mogła przepytywać Giertycha. Chociaż czy niepójście do referendum samo w sobie nie jest jakimś politycznym samookreśleniem? Masz babo placek... Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: pazerna 3 06.06.03, 20:13 Ciociu, ja nie jestem dziennikarką od spraw politycznych. Nie muszę więc rezygnować z oddawania głosu :) A tak na poważnie, to w przypadku dziennikarstwa politycznego przeszkodą dla mnie nie byłyby moje poglądy, bo te można schować w przysłowiową kieszeń, tylko fakt, że byłam aktywna politycznie - jako asystentka poselska, osoba ściśle współpracująca z władzami partii, pracująca w kampaniach wyborczach,także sama kiedyś kandydowałam w wyborach. To nie tylko poglądy, to znacznie głębsze ukształtowanie pewnych postaw, to także kontakty towarzyskie. ______________ Pozdrawiam Maria Tuhan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: pazerna 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 23:32 algreg napisał: > dzisiaj niejaka Michniewicz przerwała gościowi wypowiedz n/t pracy w UE bo > musiała nadać jakąś pieprzoną reklamę i muzycznę gówno.Wiwat BIS i 2!!! A nie przyszło wam do głowy, że może to ze względu na ciszę przedreferendalną? Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: pazerna 3 07.06.03, 00:10 Gość portalu: P-77 napisał(a): > algreg napisał: > > > dzisiaj niejaka Michniewicz przerwała gościowi wypowiedz n/t pracy w UE bo > > > musiała nadać jakąś pieprzoną reklamę i muzycznę gówno.Wiwat BIS i 2!!! > A nie przyszło wam do głowy, że może to ze względu na ciszę przedreferendalną? 4 marca, kiedy post się pojawił, ciszy jeszcze nie było... A mnie aż kusi, żeby ją złamać, cboć to już dziś głosowanie... W sąsiednim wątku zresztą to zrobiłam i tutaj też chyba zrobię. A może nie? No dobra, rano lecę do urny, a że czuję się Europejką, no to chyba wiecie, jaki jest mój wybór :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: pazerna 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 06:25 Europejczykami jesteśmy zarówno my, jak i Norwegowie oraz Mołdawianie. Nie ma to dokładnie _nic_ wspólnego z przynależnością do organizacji społeczno- politycznej pt. Unia Europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: pazerna 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 09:17 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Europejczykami jesteśmy zarówno my, jak i Norwegowie oraz Mołdawianie. Nie ma > to dokładnie _nic_ wspólnego z przynależnością do organizacji społeczno- > politycznej pt. Unia Europejska. Mnie denerwowały wręcz bilboardy , gdzie "wielcy" oświadczali , że są Europejczykami, bo ja nigdy nie miałam wątpliwości. Trudno by ich było zaliczyć do Azjatów czy Afrykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: pazerna 3 07.06.03, 17:41 Może faktycznie to określenie jest nieco nadużywane. Ale jestem pewna, że dobrze wiecie, o jakiej europejskości pisałam :) Już rano głosowałam na TAK. ______________ Pozdrawiam Maria Tuhan Odpowiedz Link Zgłoś