Dodaj do ulubionych

Trener BIZNESU

14.08.10, 15:04
Serwis Trener BIZNESU to portal dla
osób interesujących się tematyką szkoleń, trenerstwem. Znajdziesz dużo
artykułów i wywiadów do poczytania, komunikaty branżowe, a dla zalogowanych
użytkowników również poradniki.
Już niedługo baza szkoleń i firm szkoleniowych.
Obserwuj wątek
    • czarny_winetu Re: Trener BIZNESU 01.09.10, 16:53
      Nono, muszę przyznać, że ciekawy portal. Przeczytałem kilka artykułów tam
      zamieszczonych i sądzę, że będę co jakiś czas zaglądał. Wiedzy z tej tematyki
      nigdy za wiele, tym bardziej dla kogoś takiego jak ja, który się tym interesuje :)
      • zdolny_trener_biznesu Re: Trener BIZNESU 05.10.10, 20:52
        To fakt.
        A na facebooku dodają jeszcze ekstra prezentacje tylko tam dostępne.
    • packarts12 Re: Trener BIZNESU 19.08.14, 22:45
      Witam wszystkich
      Proszę o radę doświadczonych trenerów.
      Nie skończyłam szkoły wyższej powiązanej ze szkoleniami, psychologia,marketing ,zarządzanie itp
      Mam 15 lat doświadczenia w sprzedaży bezpośredniej poparte wieloma sukcesami w tej dziedzinie.
      7 Lat szkoliłam osoby głównie szkolenia motywacyjne i sprzedażowe,techniki sprzedaży.
      Mam za sobą ok 1400-1800 godzin szkoleń.
      To jest moja pasja,chciałabym zostać trenerem.
      Czytałam w internecie o szkołach i kursach aby zdobyć certyfikat.
      Niestety są one dość drogie i nie chciałabym tylko skończyć kurs i mieć papierek.
      Proszę o pomoc ,cenne wskazówki czy po skończeniu mam szansę sama odnaleźć się na rynku?
      Czy są szkoły z jakimś stażem, opieką mentora?
      Wiem ,że wielu jest szkoleniowców ale nie wszyscy są dobrymi szkoleniowcami to tak jak z grą na fortepianie każdy może się nauczyć ale dobrymi muzykami są nieliczni.
      Myślę,że byłabym dobrym trenerem ale nie Wiem od czego zacząć?
      Będę wdzięczna za wszelkie informacje i wsazówki
      • forumolak Re: Trener BIZNESU 25.09.14, 14:04
        Witam, z tego co Pani opisała myślę, że idealną propozycją dla Pani jest Szkoła Trenerów, proponowana przez firmę CreativeMedia. Prowadzi ją doświadczony trener i szkoleniowiec, przesympatyczna kobieta o ogromnej wiedzy i doświadczeniu. Główną zaletą jej szkoły jest możliwość sprawdzenia siebie na szkoleniach, które prowadzi ona dla swoich klientów. Można samemu ułożyć plan szkolenia a następnie jako współprowadzący je poprowadzić. Pozwala ona wejść w skórę trenera jeszcze podczas kursu i udziela świetnych wskazówek. Nie będzie to tylko i wyłącznie świstek papieru ale faktyczny kontakt z ludźmi. Na pewno więcej informacji znajdzie Pani na ich stronie.
    • karolina299 Re: Trener BIZNESU 08.03.15, 13:51
      Witajcie!
      Jestem po rac pierwszy na forum tego rodzaju. Rozpoczęłam szkolenie w szkole trenerów biznesu - a przede mną pierwsze zadanie do przygotowania, które będzie polegało na przygotowaniu modułu szkoleniowego dla pozostałych uczestników. Moim zadaniem będzie nauczenie uczestników umiejętności wykorzystania techniki cytatu w pracy trenera. Czy możecie mi poradzić gdzie znajdę materiały, które pozwoliłyby mi na przygotowanie takiego modułu? jakaś literatura prezentacje? Byłabym wdzięczna za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka