Dodaj do ulubionych

Ale jaja...

01.03.23, 00:17
Miałem tu już nie wchodzić, ale mnie natchnęło porownanie... 😀

Kurt Vonnegut, jak mówią niektórzy, schizofrenik i idiota w ogóle, napisał w jednym ze swoich opowiadań (byl prorokiem, przynajmniej jeśli chodzi o to forum, choć nie taka pewnie była idea założyciela...

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami. Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach, dyskutowały nad celem życia. Z powodu swojej ograniczonej inteligencji nigdy nie wpadły na to, że robią szampana"

Bądźcie zdrowi. Spadam.
Obserwuj wątek
    • rzeka.suf Re: Ale jaja... 01.03.23, 02:10
      Vonneguta pamiętam takie dzieło 'Drożdż zbuntowany'. Jeśli jeszcze nie czytałeś, to serdecznie polecam!
    • a_iii_ty Re: Ale jaja... 01.03.23, 02:10
      Kogo ty bedziesz czarowal hsirk tym swoim spadaniem ? Grobem w twarz rzucasz, nie mozesz bez tego zyc.
      Moze tu szampana pedza , ale ty alpage tylko 🤔
      • dodupiec1 Re: Ale jaja... 02.03.23, 00:21
        "Grobem w twarz rzucasz, nie mozesz bez tego zyc"

Przynajmniej próbuję... Kiedyś się uda.

Dziś też, podkusiło mnie i upierdliwośc odzyskiwania hasła itp... Ale jakoś muszę odpowiedzieć krytykowi. Jak zwyke, mam nadzieję, że po raz ostatni.smile
    • krytyk2 Re: Ale jaja... 01.03.23, 22:39
      Widzisz,potwierdzasz tylko ocene jaką ci wystawiłem na początku twego tu ponownego wejscia na forum.Ale tym razem jedziesz po wszystkich i wszystkich równo obrażasz.Kompleksy,chłopie kompleksy.Z założenia wchodzisz tu ,żeby pomniejszyc i skrytykować.Bo ?Bo sam ciągle czujesz sie gorszy i jest to metoda poprawienia sobie nastroju.A przecież czasem pochwalisz tu Shachar,czy A_iii_ty,wdasz się w partnerską dyskusję z Rzeką lub Kallką.Ale stale ten konus mentalny czuwa w tobie i w końcu wyłazi i przypierdoli.Nadal będziesz dla mnie nikim,póki sie nie zdefiniujesz.Nikt nie wie co robisz,gdzie mieszkasz,słowem wszechobecny panbuk.Ale wymądrzasz się przy filozofie jak filozof,przy rolniku jak rolnik ,przy każdym doświadczeniu jesteś doświadczeńszy.I te wyssane z palca insynuacje i hipotezy.
      • dodupiec1 Re: Ale jaja... 02.03.23, 00:47
        Kilka komentarzy:

1. po pierwsze nie obchodzi mnie Twoja ocena i czy ją potwierdzam i dlaczego. Ale Ty to piszesz tutaj, w tej odpowiedzi, nie do mnie, tylko do innych, którzy przeczytają. Będziesz wtedy w ich oczach (jak Ci się wydaje), lepszy, mądrzejszy, bardziej wiarygodny, godny zaufania itp. Ale to tylko manipulacja, choć jak Ci się zdaje w bardzo białych rękawiczkach. A wsadż sobie w dupę tę "Erystykę" Schopenhauera...

2. "Nadal będziesz dla mnie nikim" Z całym szacunkiem, niech mnie Bóg uchroni, bym był Kimś dla Ciebie. Gdyby tak było, poczułbym zagrożenie, czy aby nie jestem chory psychicznie.

3. "Nikt nie wie co robisz,gdzie mieszkasz" - przynajmniej jedna osoba z tego forum to wie (choć być może nie do końca mnie lubi), a przynajmniej dwie inne znają mój adres E-mailowy. A że Ty nie? Coż, sorry, takie życie...

4. "Ale wymądrzasz się przy filozofie jak filozof,przy rolniku jak rolnik" Z całym szacunkiem, przy którym filozofie (są tu tacy?) wymądrzałem się jak filozof, i któremu rolnikowi (jest przynajmniej jeden) radziłem co do upraw ?

5. "I te wyssane z palca insynuacje i hipotezy." Przypomnij przykładowo wyssane z palca moje insynuacje i hipotezy. Choć kilka.

Ale ja Ci przypomnę najpierrw definicję słowa "hipoteza" :

Jest to twierdzenie bez dowodu, przyjmowane za prawdę, dopóki ktoś nie UDOWODNI, że jest inaczej.

Więc w dyskusjach tutaj, Ty też posługujesz się wyłącznie hipotezami. Tylko tymi wielokrotnie więcej wydrukowanymi.
        • rzeka.suf Re: Ale jaja... 02.03.23, 03:57
          Jakie wzburzone Drożdże 😏
          • dodupiec1 Re: Ale jaja... 02.03.23, 21:50
            Z całym szacunkiem, nigdy nie wypierałem się bycia drożdzem. Tylko stwierdzałem, że wszyscy tu jesteśmy ... (włacznie ze mną).
          • elissa2 Re: Ale jaja... 02.03.23, 23:16
            rzeka.suf napisała:

> Jakie wzburzone Drożdże 😏
            >
            Hahahahaaaa
            Dobre!
            • dodupiec1 Re: Ale jaja... 02.03.23, 23:23
              Coż,

Bywaj w pokoju... Pewnie mi smutno trochę

Pozdrawiam
              • elissa2 Re: Ale jaja... 02.03.23, 23:35
                dodupiec1 napisał:

> Coż,
                >
                > Bywaj w pokoju... Pewnie mi smutno trochę
                >
                > Pozdrawiam
                >
                A co ja znowu zrobiłam?
                Miałam dziś bardzo pracowity dzień; jestem padnięta, to może mi percepcja trochę szwanukje.
                Bo co? Przecież fajne porównanie z tymi drożdżami i że od tylu lat produkujemy tu szampana. big_grin
                W końcu do produkcji szampana chyba używa się najlepszych drożdży.
                • elissa2 Re: Ale jaja... 02.03.23, 23:38
                  elissa2 napisała:

> dodupiec1 napisał:
                  >
                  > szwanukje.
                  >
                  big_grin
                  miałam na myśli "szwankuje"

• dodupiec1 Re: Ale jaja... 03.03.23, 00:05
                  Nic nie zrobiłaś, alles in Ordnung, to ja własnie po ciemku wywaliem się na rowerze i łuk brwiowy mi krwawi.

Sorry za nadużycie....
                  • rzeka.suf Re: Ale jaja... 03.03.23, 01:29
                    Bo kto to widział drożdża na rowerze!
                    • a_iii_ty Re: Ale jaja... 03.03.23, 02:00
                      Znowu sie upija !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka