shachar 23.07.23, 01:31 i zaczęłam w związku z tym przesuwać szmaty/pokrowce na krzesła suszące się już jakiś czas na płocie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_stereo Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 23.07.23, 02:03 Musisz teraz zrobic/przeniesc im to gniazdko zaraz obok przescieradel i najlepiej zeby bylo osloniete. Ptak musial byc szybki albo w desperacji ;')) Odpowiedz Link
taniarada Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 23.07.23, 04:47 Teraz pilnuj by się wykluły .I zostaniesz chrzestną matką .Ciekawe co to za ptaki . Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 26.08.23, 22:47 Gniazdo jest puste. Nie widze pod nim zadnych truchel malych ptakow czy jajek, wiec mam nad,ieje ze nastepne pokolenie opuscilo gniazdo. W google lens znalazlam podobnego ptaka, Carolina wren, albo moze rock wren, podobno te ptaki skladaja jajka 2-3 razy w sezonie. A na drugim zdjeciu jewel bush, to taki chwast ale kolibry i pszczoly go uwielbiaja, wiec trzymam pare roslin ktore sie wysiewaja same co roku. Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 26.08.23, 23:46 www.youtube.com/shorts/ZrgK5uBRgf8 Odpowiedz Link
taniarada Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 27.08.23, 22:41 Piękne zdjęcia .Jak Ty masz na imię .Wrzuć literkę 😊 Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 27.08.23, 23:26 ale oryginalnie się ten ptaszek w Stanach nazywa... Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 23.07.23, 14:59 Wczoraj ganialam innego motyla, dzis prztlecial taki Odpowiedz Link
taniarada Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 23.07.23, 16:50 Piękny .Wbiłem w obiektyw .Paź królowej.A może się mylę .Można by wbijać jakieś fajne zdjęcia . Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 23.07.23, 18:41 znakomite wychodza jak sie uda komus zrobic makro telefonem, ale motyl chyba by uciekl. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 03.08.23, 21:15 Do nas też zawitał gość (a może nawet gościni) Odpowiedz Link
kalllka Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 08.08.23, 19:25 Ooo i ja mam coś sprzed miesiąca- „Góry literatury” zamek Sarny- 11.07.23 Odpowiedz Link
austina_nssen Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 02.08.23, 18:09 Odkrywanie nowych aspektów tej tematyki sprawia mi ogromną przyjemność. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 03.08.23, 22:00 Brzmi jak objawienia sztucznej inteligencji -równie wieloslowne i nic nie znaczące Odpowiedz Link
austina_nssen Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 03.08.23, 14:55 Także ja uwielbiam tworzyć piękne fotografie, choć czasem to wyzwanie. Na szczęście stokowe źródła oferują pomoc, a dzięki nim mogę znaleźć nawet kruszyniany zdjęcia które doskonale pasują do moich projektów graficznych i osobistego bloga. Te obrazy dodają wyjątkowości i ulepszają mój styl. Cieszę się, że istnieją takie zasoby, które pomagają wzbogacić moje dzieła i wychwycić piękno otaczającego świata. Zdjęcia z takich źródeł są inspirujące i przynoszą radość tworzenia. Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 06.08.23, 14:52 To ten ptaszek, ktory ma gniazdo. Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 06.08.23, 14:55 A tu stand off miedzy moim psem a kojotem. Teraz ten glupek nie chce wrocic, stoi i czeka! Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 06.08.23, 17:23 Niezle zoo tam w ogrodzie, kojoty, niedzwiedzie i pewnie losie tez się kreca. U mnie tylko lisy i borsuki grasuja po okolicy. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 07.08.23, 20:53 Czy w nocy słyszysz ich zawodzenie? Kiedyś byliśmy w leśniczówce w Puszczy Oleckiej i mieliśmy okazję słyszeć w nocy odgłosy szakala. Gdzieś tam w oddali szczekające psy a gdzieś bliżej szakal. Odpowiedz Link
kalllka Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 08.08.23, 12:31 Tu / w uk/ najczęściej szczekają lisy, ale nienachalnie szczekają, a nawet oszczędnie szczekają tylko w oczekiwaniu na żarełko. Tak wiec żaden to zew natury. Podobnie robią tu mewy- wrzeszczą gdy atakują śmietniki lub spacerowiczów na deptaku. Psy zostały tak udomowione ze nie wydają juz zadnego głosu. Po co miałyby dawać głos skoro mamcie- pancie oraz tatusie- panciusie czytają im z maind. Taki mamy klimat. Ekliptyka ziemska się nam zlasowała, i proszę bardzo(!) mamy dziki w śmietnikach i szakale w Puszczy Oleckiej/ choć jeszcze trochę tej władzy i może być pustka Olecka/ Odpowiedz Link
taniarada Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 07.08.23, 23:43 Ptaszek cudny ,ale Twój pies co waruje jeszcze lepszy . Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 02.09.23, 01:06 Poszlam po pare rzeczy jadalnych ale oczywiscie zahavzylam o dzial ogrodniczy w Adam's Fairacre Farms. Kupilam 3 kwiatki. Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 02.09.23, 01:12 A potem pr,ygladalam sie pajakowi, potem jeszcze znalazlam zolwia w wodzie. Odpowiedz Link
shachar Re: Chciałam zrobić ładne zdjęcie 02.09.23, 01:22 Jeszcze na 10 min przed zmierzchem, beebutt. Odpowiedz Link