jan_stereo The Beatles vs. Nine Inch Nails Come Closer Togeth 02.11.07, 23:46 pl.youtube.com/watch?v=bM7tdWRkBp0 Troche klasyki w nieklasycznej formie :")) Odpowiedz Link
jan_stereo Rob Zombie - Foxy, Foxy 04.11.07, 00:12 pl.youtube.com/watch?v=JigdiowuGuM glowna babka z tego tele to zona spiewajacego lachmaniarza... Odpowiedz Link
jan_stereo Matchbox 20 - Push 04.11.07, 00:45 pl.youtube.com/watch?v=fDxkHkU2VMA w sumie to nie mialem przekonania, gdzie ich wladowac, czy do lekkiej, czy grunge... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Matchbox 20 - Push 04.11.07, 01:07 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=fDxkHkU2VMA > w sumie to nie mialem przekonania, gdzie ich wladowac, czy do lekkiej, czy grunge... > Dobrze, dobrze! Tu też pasuje! Odpowiedz Link
jan_stereo The White Stripes - Seven nation army 04.11.07, 00:55 pl.youtube.com/watch?v=buIkPVqys1U jak na dwuosobowy zespol ujda w tlumie :") Odpowiedz Link
jan_stereo Garbage - Stupid Girl 04.11.07, 00:57 pl.youtube.com/watch?v=0teHYgS0yPQ i targana emocjonalnymi okresami wokalistka :") Odpowiedz Link
jan_stereo Pride And Glory - Losin' Your Mind 04.11.07, 01:00 pl.youtube.com/watch?v=9QOEYVgkD-E Wokalista byl za mlody by zalapac sie na stale do Metaliki to zalozyl sobie wlasny zespol :") Odpowiedz Link
jan_stereo Kyuss - Demon Cleaner 05.11.07, 20:36 pl.youtube.com/watch?v=hkN1bBVz9Fw marna jakosc, ale caly album tak byl nagrany... Odpowiedz Link
jan_stereo Muse - Supermassive Black Hole 12.11.07, 20:38 pl.youtube.com/watch?v=qiU_WfmoFV8 W sumie to muzyka z dzialu lekkich pioseneczek, ale inni moga to inaczej zinterpretowac :") Odpowiedz Link
elissa2 Re: Muse - Supermassive Black Hole 12.11.07, 23:03 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=qiU_WfmoFV8 > W sumie to muzyka z dzialu lekkich pioseneczek, ale inni moga to inaczej zinterpretowac :") > Ale kapitalna! Ten rytm! Energetyzujący ... prawie narkotyczny!)) Odpowiedz Link
jan_stereo A Perfect Circle - The Noose 13.03.08, 21:26 pl.youtube.com/watch?v=BVXTmav24Wk&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: A Perfect Circle - The Noose 28.03.08, 21:48 elissa2 napisała: > Oj tak! > Coś kapitalnego!!! > Rewelacyjne, wręcz genialne! Kurcze, jak ja zazdroszczę tym, którzy mogą tego słuchać z porządnego sprzętu! (Jasiek, siedź cicho, jeśli do nich należysz!) Ta perkusja ... to wejście na początku ... jego modulacja głosem w najbardziej nieoczekiwanych momentach a właściwie to, po tylu odsłuchaniach, to już w wyczekiwanych momentach ... Odpowiedz Link
jan_stereo Tomahawk - God Hates a Coward 13.03.08, 21:29 pl.youtube.com/watch?v=Jt856_nRxQk czyli pozniejszy Mike Patton :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Tomahawk - God Hates a Coward 13.03.08, 23:10 "Im więcej amunicji, tym lepiej" /Mike Patton/ Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Seether 27.05.08, 23:05 chyba juz mnie grunge tak nie bierze, strasznie te kapele teraz do siebie podobne (ci powyzej to jak creed, 3 doors down i jeszcze z kilka innych sunie sie do glowy) i spiewaja tez troche tak na jedno kopyto :")) ale Mastodona poslucham od czasu do czasu: pl.youtube.com/watch?v=Q-e5jANOe_0&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: Seether 27.05.08, 23:23 elissa2 napisała: > pl.youtube.com/watch?v=aNgQr_FdZvE&feature=related > dla mnie to bardziej rock niż grunge ale ten facet tak bardzo przypomina Kurta Cobaina Odpowiedz Link
jan_stereo Pure Reason Revolution- The Intention Craft 07.02.09, 20:23 www.youtube.com/watch?v=lmO3yMS9eYo bardziej progrock co prawda, ale ujdzie... Odpowiedz Link
elissa2 Shelf Life - Seven Mary Three 07.10.09, 16:24 www.youtube.com/watch?v=kwO9gjCzL7o Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Shelf Life - Seven Mary Three 06.04.10, 21:32 chyba odwrotnie, to jest SMT grajacy Shelf Life, trzymajac sie naszej konwencji kolejnosciowej ;')) Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Grunge 18.12.13, 13:47 podobno nme okreslili to jako najdoskonalszy przyklad czystego punka. no i mieli racje. ale wideo jest wstretne. Kate Nash - UNDER-ESTIMATE THE GIRL Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Grunge 24.12.13, 17:45 przypomina takie starocie sprzed lat 20 jak PJ Harvey i Courtney Love badz Siouxsie And The Banshees i pare innych... www.youtube.com/watch?v=36G15OR6jvY www.youtube.com/watch?v=cH_rfGBwamc www.youtube.com/watch?v=9otg_Cm50RE Odpowiedz Link
elissa2 Soundgarden 27.05.14, 19:49 Wreszcie przyjedzie do Polski "Paweł Piotrowicz: Nie śpieszyło wam się z przyjazdem do Polski... BEN SHEPHERD: Co mogę powiedzieć… To prawda, biję się w pierś. Odbierz to jak kurtuazję, jeśli chcesz, ale od kiedy gram w Soundgarden, czyli od 1990 roku, próbowałem przekonać nasz management, byśmy do was przyjechali. "Zagrajmy tam koncert, pojedźmy koniecznie!" – mówiłem. Trafiało to do nich jak kulą w płot. Potem się rozpadliśmy, więc okazja do nadrobienia tej zaległości pojawia się dopiero teraz." muzyka.onet.pl/koncerty/soundgarden-historia-zatoczyla-kolo/r8ctg Hihi, Ben Sheperd "Grunge nazywa etykietką wymyśloną przez gogusiów z Nowego Jorku, dla których nie miało znaczenia, że każdy zespół brzmiał zupełnie inaczej. – Co za dupki! – oburza się." No trudno, Ben, tutaj w tym wątku najbardziej pasowało mi umieszczenie Soundgarden. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Soundgarden 01.06.14, 23:14 A ja chetnie bym sie wybral na ich koncert, Soundgarden to wielce melodyjna kapela... Mialem kilka dni temu bilet na NIN, ale nie chcialo mi sie na nich isc i bilet przepadl. Chyba cos weny tego nia nie czulem ;')) Odpowiedz Link