tuszkanczik 22.03.10, 21:36 No veto! Pięknie! Podziwiam! Zmienić nazwę do akurat wygodnej tezy... Widzę, że "dobre" tradycje mają godnych kontynuatorów! (((-; Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuszkanczik Re: Rok 1984 22.03.10, 21:38 Czy dodanie Białorusi do spisu oznacza, ze obok Stepana Bandery w rzedzie największych zbrodniarzy w historii wszechswiata stanie Radosław ostrowski, albo Borys Rahulia? Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Rok 1984 22.03.10, 21:38 Trzeba się rozwijać. Temat ukraiński już mnie mocno znudził... Odpowiedz Link
tuszkanczik Gratuluję pomysłu! 22.03.10, 21:49 liberum_veto napisał: > Trzeba się rozwijać. Temat ukraiński już mnie mocno znudził... Jasne. Warto poszerzać szeregi wrogów ojczyzny! Teraz trzeba powieszać troche psów na Białorusi i pochwalić madrość i szlachetność polityki: historycznej, językowej, gospodarczej i zagranicznej Aleksandra Grygoriewicza. BRAWO! Odpowiedz Link
werch Re: Gratuluję pomysłu! 23.03.10, 19:51 Liberum! Dodaj jeszcze Litwę, Rosję, Słowację, Czechy, Niemcy, czyli wszystki kraje, które prześladują polskość! Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Gratuluję pomysłu! 23.03.10, 22:32 He, he, nad Litwą się zastanawiałem Ale jakoś mi się nie chce... Odpowiedz Link
fanka_online Re: Gratuluję pomysłu! 23.03.10, 22:42 Werch, Ukraina i Białoruś to nie są "kraje, które prześladują polskość" tylko KRESY. Odpowiedz Link
liberum_veto "Ukraina to nawet nie państwo" 24.03.10, 13:54 Słusznie. Premier ościennego mocarstwa twierdzi, że Ukraina to nawet nie państwo. Jakiś sztuczny twór pseudopaństwowy, bękart Stalina forum.gazeta.pl/forum/w,48782,80111800,98489848,Putin_Ukraina_to_nawet_nie_panstwo_.html Odpowiedz Link
miadzviedz Re: Gratuluję pomysłu! 27.03.10, 10:40 fanka_online napisała: > Werch, Ukraina i Białoruś to nie są "kraje, które prześladują polskość" tylko K > RESY. To Polska jest tylko podskakującą separatystyczna prowincją Imperium Rosyjskiego - owszem kraj Przywiślański... ("kraj" - po rosyjsku daleka od centrum cywilizacji prowincja: Kraj Krasnojarski, Chabarowski, Ałtajski, Priwislinskij...) Odpowiedz Link
natka134 Re: Rok 1984 26.03.10, 20:35 "Bohater czy bandyta Bułak-Bałachowicz?" bedzie? A bylo "..bez cenzury". Da. Odpowiedz Link
zaplutykarzelupa Re: Rok 1984 23.03.10, 23:06 Jest konflikt, jest nowy naglowek, liberum larum na Bialorusi graja, a ty ledwo naglowki zmieniasz, na kon nie siadasz, nie dobywasz palasza, nie cytujesz siemasza????? Odpowiedz Link
miakki-areszak Re: Rok 1984 24.03.10, 15:23 Moze zaraz dowemy sia, ze drugi dziadunio liberum_veto był prawoslawnam chlapom spod Lidy – i w zwionsku z tym ma on prawa wylewac pomyje nie tylko na ukraińców ale i na bialorusow… Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Rok 1984 24.03.10, 16:27 Nie musiał być spod Lidy. Na Białorusi uważają Białostocczyznę za ziemie białoruskie, sprezentowane po wojnie Polsce przez Stalina. Odpowiedz Link
miakki-areszak Re: Rok 1984 24.03.10, 20:40 Co bialostozccyna to bielaruska zjemia - to wiadoma. Ale ty sie tak ta Lida przejol. Ja sie pytala czy pluc na Bielarus bedziesz, bo kcesz udawodnic, ze jestes prawdziwy polak choc krwi polskiej w sobi nie masz, czy uwazasz ze <<masz prawo>>, bo masz mabyc bielaruskich prodkaw? (-: Odpowiedz Link
liberum_veto Prawda w oczy kole! 24.03.10, 21:25 1. Ja tu na nikogo nie "pluję". Piszę tylko prawdę. A prawda w oczy kole... Zarówno ukraińskich, jak też polskich szowinistów, pisujących na tym forum. 2. Nie wiem, czym "polska krew" różni się od np. ukraińskiej??? Jakiś inny skład chemiczny??? Inne grupy??? Objaśnij, rasisto... 3. I nie zgrywaj się na Kresowiaka, bo jedzie tandetnym fałszem Odpowiedz Link
miakki-areszak Re: Prawda w oczy kole! Ciebie 25.03.10, 18:55 liberum_veto napisał: > 1. Ja tu na nikogo nie "pluję". Piszę tylko prawdę. A prawda w oczy > kole... Zarówno ukraińskich, jak też polskich szowinistów, > pisujących na tym forum. Jeslibym napisala ci trocha prawdy o polakach na Białorusi - to bys prycix trochi... Bo najwiencej złe to jakraz polacy zrobili. > 2. Nie wiem, czym "polska krew" różni się od np. ukraińskiej??? > Jakiś inny skład chemiczny??? Inne grupy??? Objaśnij, rasisto... Nie rożni sie niczem - temu niemaco sztucznie dzielic: Polakaw, Ukraincow i Biełarusinaw! A ty tylko szukajesz co złe. Krzywdzic mozesz kazdego - a naprzud popatrz na swoje grechi. > 3. I nie zgrywaj się na Kresowiaka, bo jedzie tandetnym fałszem Ja nie musza nikogo zgrywac, bo jestem białorusinkom - nie zodny tam "kresowiaka". A ty wyraznie nie wiesz kto jestes i bołtajeszsie jak kogucik na dachu... Odpowiedz Link
liberum_veto hitlerowcy są wśród nas... 25.03.10, 19:27 miakki-areszak napisała: > kcesz udawodnic, ze jestes prawdziwy polak choc krwi polskiej w sobi nie maszsz Rozumiem, że wypowiadając się na temat mojej polskości, czy raczej jej rzekomego braku, stosujesz kryteria czysto hitlerowskie )) pl.wikipedia.org/wiki/Konferencja_w_Wannsee Postanowienia w sprawie mischlingów ćwierćkrwi Żydzi (de: Mischling) powinni zostać w przyszłości uznani za obywateli "krwi niemieckiej" (deutschblütig); osoby mające dwoje rodziców ćwierćkrwi Żydów, gorsze cechy rasowe bądź takie, które były notowane przez policję, zajmowali się "niepożądaną" działalnością polityczną lub same siebie określały jako Żydów nie mogły być uznawane za Aryjczyków; półkrwi Żydów należy traktować tak, jak stuprocentowych Żydów; półkrwi Żydzi pozostający w Niemczech powinni zostać wysterylizowani; zwolnienia od ustaw rasowych w stosunku do półkrwi Żydów mogły dotyczyć tylko tych osób, które miały współmałżonka Aryjczyka, miały dzieci bądź uzyskały akt łaski; osoby takie miały jednak po wojnie przejść dodatkowe testy rasowe; postanowiono fizyczną eliminację wszystkich pełnej krwi Żydów. Odpowiedz Link
tuszkanczik Gratuliren! 25.03.10, 22:24 Brawo veto! Jak tak dalej pójdzie złożymy cię w Sèvres, jako wzorzec tolerancji i dobrego wychowania! Oby jak najszybciej... Odpowiedz Link
liberum_veto Auf Wiedersehen. 26.03.10, 06:00 ciebie wysyłam tam już teraz, jako wzorzec śmierdzącego trolla Odpowiedz Link
miadzviedz Keine Wiedersehen! 27.03.10, 10:42 liberum-veto to zwyczajny zakompleksiony cham: forum.gazeta.pl/forum/w,48782,109082452,109221786,hitlerowcy_sa_wsrod_nas_.html szowinista: forum.gazeta.pl/forum/w,48782,109082452,109158671,_Ukraina_to_nawet_nie_panstwo_.html mitoman: forum.gazeta.pl/forum/w,48782,109082452,109180447,Prawda_w_oczy_kole_.html I oczywiście ARCYCENZOR. Ale czego się spodziewać po kimś kto ma takie trudności z samoidentyfikacją… )))-: Odpowiedz Link
lokis1271 Prowadź Wodzu na Grodno ?? 25.03.10, 07:38 Witam Kolego Liberum ! No, no ! Przyznam, że znowu mnie zaskoczyłeś rozmachem działań. Czy w Mińsku Pan Prezydent Łukaszenko zdał już sobie sprawę z powagi zistniałej sytuacji ? Pozdrawiam serdecznie L. Bodio PS. Tak na wszelki wypadek przyśpieszę klarowanie "Dersovii"... jakby co, to do Szwecji jakoś dociągnę... LB Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Prowadź Wodzu na Grodno ?? 25.03.10, 07:55 Witam Kolego Leszku, Żadna dyktatura nie trwa wiecznie. Wcześniej czy później Łukaszenka będzie musiał odejść. Albo mu się zemrze... Póki co wydaje się, że ma duże poparcie w narodzie białoruskim. Opozycja tam prawie że nie istnieje. A tematyka białoruska jest mi w zasadzie bliższa niż ukraińska. Wychowywałem się w bliskim sąsiedztwie granicy z Białorusią. Pozdrawiam serdecznie, liberum_veto PS. A do Szwecji można od biedy dopłynąć i na materacu Odpowiedz Link