Dodaj do ulubionych

BUŁAGARIA - czy warto???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:15
Planujemy nadchodzące wakacje i jednym z pomysłów jest Bułgaria. Opinie są
różne a wiadomo że najlepiej czerpać informacje z bezpośrednich źródeł smile
Liczymy na wpisy osób, które były, zobaczyły i wróciły smile Z góry dziękujemy
za wszelkie informacje (od warunków jakie tam można zastać w hotelach i na
kwaterach po ceny w knajpkach i ogólne wrażenie).
Obserwuj wątek
    • joko5 Re: BUŁAGARIA - czy warto??? 09.04.04, 13:52
      Zależy czego oczekujesz. Jeżeli jesteś turystą, który za niewielkie pieniądze
      oczekuje 5 gwiazdkowego hotelu, to będzoe problem. Była w ubiegłym roku w
      Bułagrii. W Polsce opłaciłam samolot dla dwóch dorosłych osób i dziecka oraz
      pensjonat w kwocie 3850,00PLN na miejscu wydaliśmy na wyżywienie, napoje i
      ogólnie na zachcianki, ale bez przesadnego szaleństwa 3500,00PLN(nie licząc
      upominków przywiezionych do Polski). Pobyt trwał 2 tygodnie i uważam, że warto
      było pomio zbankrutowania naszego organizatora wczasów (kilka ostatnich dni
      było nerwowych). Polecam.
      • joko5 Re: BUŁAGARIA - czy warto??? 09.04.04, 13:54
        Proponuję zajrzeć na fora WSCHÓD EUROPY.
    • mickey13 Re: BUŁAGARIA - czy warto??? 14.04.04, 11:14

WARTO!!!

Ja bylam tam w kwietniu 1999 i jestem zachwycona! Bulgaria wydala mi sie dosyc
      egzotycznym krajem (pewnie tak egzotycznym jak PL dla turystow z Zachodniej
      Europywink)
      Zwiedzilam przede wszystkim Varne i lezace zaraz obok m.in.Zlote Piaski (Varna -
      miasto dosyc uniwersyteckie, morze, port,muzea m.in. z "naszym"
      Varnenczykiemwink), parki, TANIE knajpki, kawiarenki, puby - w Bulgarii Polak
      moze pozwolic sobie na wiekszy luksus - mam na mysli zakupy i wyjscia- niz w PL
      czy UE, wiec to jest pluswink)))
      Zobaczylismy tez Sofie - wydaje mi sie stolica o klimacie socjalistycznym
      (jakies takie wywarla na mnie wrazeniawink) A na dodatek lotnisko Sofii jest jak
      maly dworzec na prowincji, wiec w sumie to bylo malym zaskoczeniem, ale nie
      narzekam, bo to kolejna przygodasmile)
      Piekny jest Nessebar (czy Nesseber, roznie jest wymawiane) i inne male
      miasteczka historyczne, gdzie mozna podziwiac urocze, oryginalne budowle i
      monastery!
      Co sie tyczy tej "egzotyki" (ludzie wygladaja, ubieraja sie i sie zachowuja
      tak jak u nas, hi hiwink)to moge wymienic m.in. bloki i ich wnetrza, ktore
      sprawiaja wrazenie tajemniczosciwink), autobusy, w ktorych do kazdego pasazera
      podchodzi bileterka i sprzedaje bilet, cerkwie o tajemniczej atmosferze, pan
      prowadzacy niedzwiedzia na smyczy (to bylo cos niesamowitego!!!), ubikacje
      z....otworem, nawet w eleganckich restauracjach (uff, dobrze ze w domach
      sa "normalne"wink))) czy podroz pociagiem z Sofii do Varny (to byla przygoda!
      konduktor rzucajacy niedopalek papierosa na podloge w korytarzu,
      bulgarski "wars" czesciowo zamkniety na klodke no i .....pijana obslugasmile))
      Milo sie wspomina.......i caly czas marze, zeby tam powrocicsmile)))
      Juz musze troche poczekac, bo teraz czas na Portugalie!!!
      Milych wakacji w Bulgarii!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka