Dodaj do ulubionych

Lwów - Wasze cenne uwagi

IP: *.media4.pl 17.04.04, 19:11
Na początku maja wybieram się z przyjaciółą na tydzień do Lwowa. Trochę już
poczytałem i nie jestem całkowicie zielony ale fajnie by było gdybyście
podzielili się swoimi uwagami czy spostrzeżeniami na temat takiego wyjazdu
jeśli ktoś tam był. Mam na myśli rzeczy godne uwagi, zwiedzenia, przydatne
informacje i ciekawostki, o których może nie zawsze piszą w przewodnikach.
Obserwuj wątek
    • Gość: kudłaty Re: Lwów - Wasze cenne uwagi IP: *.lodz.mm.pl 17.04.04, 23:09
      z drewnem do lasu?
      nie rozumiem smile
    • Gość: noroc Re: Lwów - Wasze cenne uwagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 15:24
      Na aleji swobody jest fajny sklep "swiat win" wink
      Tydzień to sporo jak na jedno miasto ja tam bawiłem przez swieta teraz też sie
      wybieram ale nie wiem czy na cały weekend majowy moze tylko przejazdem...
      Pytasz o ciekawostki ja tam kozystalem z bezdrży mieszkałem w cenrum i poza
      starówke sie nie wychylałem brak czasu ale na pewno warto skoczyć na kopiec,
      cmentarz (wejscie od tyłu), zobaczyć kościoły, kiermasz staroci, wypić kawę po
      ukrainsku, zjeść pierogi,
      Miasto żeczywiście żyje do rana...
      A, jesli będziesz przekraczac granice w Medyce to niemal na stówe kazą ci
      placic za ubezpieczenie co jest nie obowiazkowe...w przeciwieństwie do karty
      migracyjnej...
      • ania_53 Re: Lwów - Wasze cenne uwagi 23.04.04, 11:18
        Nie byłam jeszcze tam, wybieram się dopiero w wakacje.Chętnie skorzystam z
        Twoich uwag po powrocie.Co z noclegami?
        • mikolajevicz Re: Lwów - Wasze cenne uwagi 26.04.04, 22:02
          Z noclegami potrafi byc nie ciekawie, ale z odrobina improwizacji, zawsze cos
          sie znajdzie. We Lwowie jest kilka ekskluzywnych hoteli, ale sa one oczywiscie
          drogie. Najtaniej i najciekawiej jest wynajac pokoj w mieszkaniu prywatnym
          (tak ja zrobilem). Trzeba sie tylko troche ludzi popytac, ja wynajalem pokoj
          od ekspedientki z kantoru ($5/noc i jescze obiady mi chciala gotowac)...Lwow
          jest przepieknym miastem, choc troche zniszczonym. Poza oczywistymi (kopiec,
          cmentarz, opera) mi osobiscie podobaly sie losowe spacery, odkrywanie roznych
          kafejek, parkow, bazarow...wodka ze szklanki z miejscowymi robotnikami,
          kielbacha i jakims "pirozkiem" zagryziona, wspaniale...pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka