Dodaj do ulubionych

BUŁGARIA z OPEN TRAVEL

• Gość: ryskoc Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL(zdjęcia) IP: 157.158.129.* 24.08.04, 10:15
      Sorry, jeśli ktoś już to widział - ale należy to biuro (OT) jak
      najbardziej "wypromować"

Zdjęcia z Alen Mak i Bona Vita na
      www.welnowiec.net/~kasier/bulgaria/index.htmlR.Koczyrkiewicz
    • Gość: ryskoc Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL(może ktoś doda swoje ) IP: 157.158.129.* 24.08.04, 10:18
      Jeśli ktoś chciałby dodać swoje zdjęcia na

www.welnowiec.net/~kasier/bulgaria/index.html
      to proszę o e-mail'a ryskoc@poczta.gazeta.pl
    • Gość: Zadowolony Klient Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.ydp.com.pl 01.09.04, 10:02
      Witam wszystkich czytających te postysmile
      Kilka dni temu wróciłem z pobytu w hotelu Bona Vita. Standart mojego pokoju był
      **+, pokój był czysty - nowe łóżko, mebele. W pokoju była także nowa
      wykładzina, dużó ludzi nazekała że jest niedbale połozona na starą - ale ja
      wole to niż chodzenie po starym. Pokój był także wyposażony w telewizor i
      lodówkesmile
      Pogoda dopisała bardzo, upał łagodziliśmy kąpielami w morzu, bo niestety nie
      można było zbyt często kozystac z basenu - ale to tylko wina naszych kochanych
      rodaków. Blokowali leżaki na cały dzień kładąc ręczniki na leżakach i sobie
      gdzieś idąc. Zdażału się momenty, że w basenie nie było nikogo - a leżaki były
      zajęte. NIe mam pretensji o to do OT tylko do moich "kochanych" rodaków -
      zachowujących się jak pies ogrodnika. na 2 tygodnie pobytu - udało mi się aż
      dwa razy na leżaku polezec (raz do południa, raz po południu)smile Co i tak uważam
      za niezły wynik!!!!
      Dużo ludzi nażeka na jedzenie - nonsens. Wiadomo co kraj to inne jedzenie - ale
      na to trzeb abbyć przygotowanym Nie po to jade do bułgari co by jeśc polskie
      jedzenie. Ostrzegano mnie już dawno - że jak jadę do obcego kraju, a zwłaszcza
      to krajów typu Bułgaria, Egipt - że nie można się obżerać, nie jeśc na początku
      owoców i kremów, posiłki zapijac, albo profilktycznie kupić sobie tabletki
      osłaniające żoładek (pani w aptece zawsze doradzi a koszt niewielki jest).
      Ludzi obrzerali się na maksa (kolejki ustawiały się przed otwarciem stołówki)
      wcinali owoce, ciasta w takich ilosciach że ała - a potem się dziwili że ich
      goni. Wiedza nie boli - al e pomaga takich rzeczy uniknąć.
      Kolejnym narzekaniem było narzejkanie na kawę - że w ekspresie jest byłgarska
      kawa, a nie Jacobs albo inna nesca (sorki za krypto reklame). Jak się komus w
      d... poprzeracało to niech wozi ze sobą i nie marudzi!!!!!
      MNie osobiście jedzenie bardzo smnakowało, o czym świadczy wzrost wagismile Było
      dobre, świeże i co najwazniejsze zróżnicowane. Ludzie narzekali że powtarzają
      sie sałatki - ale to jest All inc.. - jednego dnia się je jedną sałatkę
      drugiego dnia drugą. 4 razy bya kuchnia ormiańska - gdzie sam szef gotował -
      istana rewelka i niebo w gębie. MArudzący którzy stolowali się poza chotelem
      niech żałują!!!!
      Co do narzekania do alkocholi - barek był zróznicowany bardzo - 5 rodzajów
      koniaków (plisko podobnych) 4 rakije, 5 wódek, 2 wermuty, 2 giny, tequilla i
      piwo. Jak sie wiedział co sie chce to sie dostawałosmile pozatym jest wyraźnie
      napisane - że All inc. obejmuje LOKALNE ALKOCHOLE - czego część ludzi nie
      rozumiesad
      Tak samo jest przyję te że all inc jest przez jakąś część doby - nasi krajanie
      tego tez ni mogli jakoś zaakceptowacsmile
      Odnośnie dojścia na plażesmile Sławetne zejście na plaże nie jest wasnością
      hotelu - wieć nie rozumiem pretensji co do jego stanu. kożystałem z wyciagu
      krzesełkowego za 1 Euro dziennie (naet mnie kupoeało się 7 biletów z 5 EURO) -
      taka przejażdza była krótka, ale za to można było podziwiać piękne widoki! Ci
      co skąpili na kolejke to niech teraz nie marudzą na standard zejściasmile
      Wiele przetensji było bezsensownych - biorąc po uwagę ogólno światowe zasady
      kożystania z all inclusive - i wynikały tylko z tego że nasi "światowi"
      krajanie jakoś nie potrafili się zastosować do takich prostych zasad.
      Podziwiam rezydenta p. Michała - który wytrzymywał tyrady i zazalenia (np. że
      telewizor w pokoju *** jest za nisko zamontowany, albo że grysik śmierdzi).
      Ja jestem za dowolny z pobytu, był by lepszy gdyby wokół krajanie nie robili
      bezsensonych problemów. Polecam ten hotel - dla ludzi którzy mają otwarte
      horyzonty i akceptuja siwat taki jaki jest. W przyszłym roku hotel będzie
      jeszcze lepszy - oni cały czas ie tam uczą.
      Jeszcze raz polecam Bona Vitę i proszę - ludzie zastanówcie się czasami dwa
      razy za nim zaczniecie wczynać bezsensowną awanturęsmile
      Czy któś jeszcxze jest zadowolony czy jestem wyjątkiem???
      Pozdrawiam
      • Gość: Niezadowolony Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:14
        "Zadowolony" jeśli twoje gusta są takie jak Twoja ortografia to nie dziwię się
        że Ci się podobało w Bona Vita.
        • Gość: Zadowolony Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.ydp.com.pl 13.09.04, 12:43
          A jeżeli ty zwracasz uwage na ortografie a nie na treść, to nie dziwię że ci
          sie niepodobało.....
      • Gość: KWASIX Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:05
        WITAM

Nie dziwię się „Zadowolonemu”, że jego wakacje były udane. Po wszystkich
        reklamacjach jakie otrzymało Open Travel od uczestników, zwłaszcza czerwcowych
        turnusów musiało się coś poprawić. Gdyby „Zadowolony” musiał spać na
        zapadniętym łóżku uważając aby odpadająca farba nie wpadła do oka, w basenie
        mógłby pochodzić bo nie było wody, nie miał co jeść bo dla uniknięcia kolejki
        poszedł póżniej na posiłek, mył się pod prysznicem w zimnej wodzie a wieczorami
        słuchałby odgłosów prac budowlanych chyba nie byłby „Zadowolony”

Skoro tak wielu klientów uskarża się na usługi biura Open Travel nie jest to
        spowodowane jakąś indywidualną fanaberią, lecz jest dowodem na nierzetelność i
        oszustwo tej firmy. Z powodu dużej ilości reklamacji OT samo już się gubi,
        niektórzy w uzasadnieniach odrzucenia swoich skarg ze zdziwieniem czytają
        tłumaczenia biura warunków w hotelach, w których nie byli. Są przypadki gdy
        odpowiadając (odmownie) na reklamację co do warunków w Alen Mak biuro
        uzasadnia swoją odmowę powołując się na „hotel” Bona Vita.
        Wszystkim, którzy mimo odrzucenia reklamacji nadal chć walczyć podaję przydatne
        adresy:

- Rzecznik Praw Konsumenta 31-549Kraków Al.Powstania Warszawskiego 10,
        - Krakowska Izba Turystyki 31-005 Kraków ul.Bracka 15
        - Wojewoda Małopolski Małopolski Urząd Wojewódzki,Wydział Rozwoju Regionalnego
        31-156 Kraków ul.Basztowa 22.

Pisać tam skargi i załączyć ksero odpowiedzi na reklamację.
        Zawsze można się zwrócić do najbliższego oddziału Federacji Konsumentów oni
        pomogą.

W przypadku Open Trawel dobrze jest zwrócić uwagę na termin odpowiedzi na
        reklamację. Oni piszą, że jest to 45 dni. Zgodnie z ustawą o turystyce jest to
        bezprawne Art.19 i Art.20 ustawy.

POZDRAWIAM
        KWASIX
        • Gość: gość Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.lemabo.pl 14.09.04, 22:40
          Od 20 dni czekam na odpowiedź z KIT chyba to naprawdę kit
      • ryskoc Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL 10.09.04, 14:46
        Zadowolony - jesli ty widziales piekne widoki z kolejki krzeselkowej to chyba
        jezdziles nia w stanie MOCNO WSKAZUJACYM - Ja jechalem tylko raz i juz wiecej
        nie mialem ochoty ogladac tych bud w ogrodkach
        • Gość: inna zadowolona Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.pepsico.plusnet.pl 13.09.04, 09:05
          Ryskoc ty od razu sie przyznaj ze nie chciales placic tego 1 Euro za osobe a
          nie zwalaj na zly widok. Bo morze z kolejki wygladalo cudnie smilea to pewnie ty
          ciagle w stanie wskazujacym i nie byles w stanie kolejka jezdzic...
          • ryskoc Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL 09.02.05, 15:20
            Oczywiscie ze nie chcialem placic 1 Euro * 3 czyli 3 Euro bo widoki byly malo
            ciekawe. Juz o wiele ciekawsza byla droga "na piechote" (po drodze bardzo
            sympatyczny Rumun budujacy dom i prawdopodobnie czasowo mieszkajacy w jaskini,
            czy chociazby dziewczyna w "Supermarkecie" bardzo mila i wesola. A to ze jestem
            niezadowolony to dlatego ze OT BARDZO UPIEKSZYLO hotel Alen Mak i okolice.
      • Gość: bogusia29 Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:07
        Lepiej się zastanów co piszesz zadowolony, ja też byłam z mężem i córeczką w
        Bona Vicie od 30.07.2004r. w części 2+ na trzecim piętrze i powiem
        krótko:syf,kiła i mogiła a ty piszesz, że było czyściuko a grzyb i tą
        smierdzącą szafę w przedpokoju widziałeś, a grożące zerwaniem okna i powyrywane
        kontakty i jeszcze masz czelność podziwiać siniora Michała, tą kiepską podróbę
        Żebrowskiego, który nie robił nic, olewał wszystko i wszystkich. Naszym
        znajomym zachorowało dziecko, to szanowny pan rezydent cały dzień załatwiał
        lekarstwa a dziecko zwijało się z bólu. Mieliśmy wykupiony pokój 3* a
        dostaliśmy 2+ i też nie potrafił tego załatwić, bo pewnie musiał mieć dla kogoś
        na lewo a animatorka Agnieszka też ci się podobała, może razem z nią piłeś, bo
        ona absolutnie nie zajmowała się tym co trzeba czyli animacją dzieci, no może z
        własnej rodziny to tak.
        • Gość: kwasix Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:46
          Bogusiu, nie wiem jak to agnienia zrobiła, ja obecnie czekam na działania
          Krakowskiej Izby Turystyki, do której napisałem skargę na OT, ale coś się nie
          odzywają, pod koniec września będę się dowiadywał. Jeżeli nic nie zrobią to idę
          wyżej do sądu włącznie.
          POZDRAWIAM.
          • Gość: Orzełek Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.10.04, 18:23
            Właśnie wróciliśmy z ostatniego turnusu w hotelu Bona Vita. Jestem szczęśliwa,
            że przed wyjazdem nie zapoznaliśmy sie z treścią powyższych wypowiedzi -
            zepsułoby to całe nasze wyobrazenie i oczekiwania związane z pobytem. W okresie
            wrześniowym hotel od strony 3+ spełniał ofertę zawartą w katalogach biura OT.
            Owszem można było doszukać sie małych niedociągnięć , ale gdzie ich nie ma!
            Mieliśmy to szczęście, że dopisało nam: fantastyczne towarzystwo, pogoda i
            nawet "Randka w Ciemno". To fakt, ze bar all incl. był otwarty tylko do 19.00
            ale do 21.00 było piwko na stołówce. Poza tym sprytni rodacy doskonale radzili
            sobie z tym "problemem". Jeśli chodzi o jedzonko - monotonia tylko w przypadku
            śniadania - jajecznica. Pozostałe posiłki OK. Podsumowując - uznajemy wyjazd za
            udany a hotel polecamy szczególnie u schyłku sezonu. I jeszcze tylko mała
            podpowiedź dla obsługi hotelowej z myślą o kolejnych sezonach - więcej uśmiechu.
            • Gość: kwasix Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:32
              Cieszę się że u schyłku sezonu Open Travel staneło na wysokości zadania i
              podniosło standard swoich usług.
              Jednak fakt iż obecnie OT wywiązuje się z zawartych umów nie usprawiedliwia ich
              oszustwa jakiego dopuścili się w stosunku do swoich klientów "wypoczywających"
              w czerwcu.
              Reakcja biura na reklamacje jest karygodna, gdyby na początku przyznali że były
              pewne trudności z bułgarskim kontrachentem, zamiast zarzucać mi kłamstwo i brak
              kultury, nie walczył bym z nimi z takim uporem, który wart jest większej sprawy.

Z pozdrowieniami
              KWASIX
    • Gość: KWASIX Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:04
      WITAM
      Odpowiadająć na zarzuty "basii" z dnia 02-09-2004.
      Nie jestem malkontentem, potrafię przeżyć dwa tygodnie deszczowego lata w
      namiocie na nieszczelnym materacu jedząć to co sam upitraszę na ognisku i być z
      tego zadowolonym oraz mieć poczucie dobrze spędzonych wakacji, pod warunkiem że
      wiem z góry jakie mnie czekają warunki. Niestety biuro OT mnie oszukało, a ja
      chciałem aby przyznali się do błedów i tylko mnie przeprosili. Niestety oni
      uważają mnie za oszuta to chyba coś nie tak. wink
      POZDRAWIAM
      KWASIX
    • Gość: beatrycze Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: 62.233.231.* 03.10.04, 20:06
      Wróciłam z Rumunii+Bułgarii.
      Po przyjeździe z Rumunii (hotel Dana jest uroczy - polecam) było widać róznicę
      w standardzie. Byliśmy w hotelu Atlantic ***. Rzeczywiście nie jest to centrum
      Złotych Piasków, a Czajka nie powala na kolana. Do centrum jest jednak dogodny
      dojazd autobusem, a w samej Czajce wystarczająca ilość knajpek przy plaży.
      Zejście na plażę mogło niektórym sprawiać kłopot, ale dla zdrowych osób miało
      pewną zaletę - zmuszało do ruchu, a przejście koło jednej "pachnącej" zagrody
      dla kóz nikomu nie zaszkodzi. Komu to nie odpowiadało mógł korzystać z kolejki.
      W Atlantic'u mieliśmy pokój z widokiem na morze, cały czas było słuchać szum
      fal, kelnerzy bardzo mili, jedzenie smaczne, składające się z kilku potraw i
      dostępne przez cały wyznaczony czas posiłków (nigdy nie przychodziliśmy zaraz
      na początku), choć codziennie podobny zestaw dań. Jednak wystarczyło nie jeść
      za każdym razem "wszystkiego po trochu", a próbować codziennie innej potrawy i
      już było po kłopocie. Ręczniki były zmieniane co 2 dni (kochani, kto z Was
      zmienia w domu codziennie ręczniki i pościel co kilka dni???). Ogólnie jesteśmy
      zadowoleni - przecież jedziemy za granicę dla pogody, plaż i poznania czegoś
      nowego: ludzi i miejsc. Nie pozwoliliśmy, aby urlop zepsuli nam wszem obecni
      malkontenci, którzy krytykowali wszystkich i wszystko wkoło. Martwili się, że
      po powrocie do kraju nie będą mogli patrzeć na ser, szynkę, kiełbaski, dżem i
      jajka. Zastanawiam się co ci biedacy będą jedli. Spora część ludzi była
      arogancka i niegrzeczna. Czasami nie dziwię się, że Polacy nie są pożądanymi
      turystami i nie przepada się za nami. Nie potrafimy uszanować miejscowych
      zwyczajów i niestety uwielbiamy podkreślać, że jesteśmy z cywilizowanej Europy,
      a Rumunia i Bułgaria to zacofanie i nędza.
      Nie wiem, jakie warunki panowały w Bułgarii na początku sezonu, ale stwierdzam,
      że turnus wrześniowy za te pieniądze był ok, ... a niezadowolonych i tak nie
      brakowało. Pozdrawiam.
    • Gość: kwasix Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:34
      Cieszę się że u schyłku sezonu Open Travel staneło na wysokości zadania i
      podniosło standard swoich usług.
      Jednak fakt iż obecnie OT wywiązuje się z zawartych umów nie usprawiedliwia ich
      oszustwa jakiego dopuścili się w stosunku do swoich klientów "wypoczywających"
      w czerwcu.
      Reakcja biura na reklamacje jest karygodna, gdyby na początku przyznali że były
      pewne trudności z bułgarskim kontrachentem, zamiast zarzucać mi kłamstwo i brak
      kultury, nie walczył bym z nimi z takim uporem, który wart jest większej sprawy.

KWASIX
      • Gość: Adam Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.gdynia.mm.pl 17.10.04, 21:10
        Czy jest ktoś komu OPEN TRAVEL uznał reklamację i zwrócono pieniądze za imprezę
        w hotelu Bona Vita ?
      • Gość: Wieslaw Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.gdynia.mm.pl 17.10.04, 21:20
        Kwasix ,czy otrzymałeś zwrot za Bułgarię ? a może grupowo wystąpimy do sądu ?
        Oszustwo polega już na wstępie , na faszowaniu katalogu gdzie zamieszczono
        zdjęcia z komputera a nie prawdziwe!!!
      • Gość: kwasix Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:03
        W tym tygodniu Krakowska Izba Turystyki ma rozpatrzyć naszą skargę na Open
        Travel na posiedzeniu t.z. Sądu Koleżeńskiego.
        Zobaczymy kto jest czyim kolegą. Posiedzenie to jest odwlekane już od trzech
        tygodni, zobaczymy jakie będzie orzeczenie.
        Spodziewamy się jednak że będzie to neprawdę "koleżeński" sąd i orzeczenie też
        koleżeńskie, więc szykujemy skargę do Wojewody przede wszystkim na opieszałość
        Izby, a co do reszty to zobaczymy.
        Pozdrawiam
        KWASIX.
        • Gość: Bogusia29 Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.master.pl / *.master.pl 27.12.04, 19:55
          Kwasix jak rozpatrzyła twoją skargę Krakowska Izba Turystyki
        • Gość: Adam Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.05, 23:08
          Kwasix, jak skontaktować się z Tobą? Jestem w trakcie skierowania sprawy do
          sądu, chętnie przyłączę się do grupy. A może ktoś już wygrał sprawę przed
          sądem?, niech się odezwie.
          • Gość: Pati Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.01.05, 20:02
            Mam dość zgrzedzących ludzi.Z ciekawości weszłam na to forum i co widze? Nic
            tylko narzekanie i pieniactwo.Ludzie,po co wy jeździcie na wakacje?!!!!!!!!!Po
            to,żeby potem narzekać?Bezsensu.Ja byłam w tym roku w hotelu Bona Vita razem z
            moją rodziną.Fakt,że w części **+ nie prezentowała się zbyt okazale,ale czego
            się spodziewaliście?Przecież Bułgaria dopiero wychodzi na prostą.Że jedzenie
            szkodziło?Pewnie,jak żołądek nie przyzwyczajony to zaszkodzi.Poza tym w każdym
            kraju tego typu np.Turcja,Rumunia,Tunezja czy właśnie Bułgaria jedzenie różni
            się od polskiego.Ale po to jeździmy za granice,by poznać coś innego.Z panem
            Michałem mozna się było dogadać.Wystarczyło na spokojnie, a nie krzyczeć.Widać
            było,że obsługa hotelu dopiero się uczyła jak współpracować z klientami,ale mnie
            to nie przeszkadzało.Owszem,animatorka była beznadziejna,nie nadawała sie do tej
            pracy.Ale ja nie po to pojechałam tam,żeby szukać na co by tu ponarzekać,tylko
            po to żeby odpocząc,poznac inną kulturę itd.Cieszę się,że są też pozytywne
            opinie na temat Bona Vity.Ja spędziłam tam wspaniałe wakacje,najlepsze w moim
            życiu,a zjeździłam się trochę.W tym roku też tam pojadę.Podobno jest już
            wszystko wyremontowane,co bardzo mnie cieszy,bo poprawi estetyke tego
            miejsca,żeby nie było tyle narzekan.Mnie to nie przeszkadzało i polecam
            wszystkim którzy szukają czegos nowego i potrafią znaleźć pozytywne
            aspekty.Pozdrawiam.Patrycja
            • Gość: eliska Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:20
              Cześć Pati,
              Czy można się jakoś z Tobą skontaktować??? Chciałabym z Toba pogadać na temat
              wakacji w Bułgarii. Planuję wyjazd i potrzebuję rzetelnych informacji.
              Mój e-mail: eklimkiewicz@wp.pl, nr gadu-gadu:4438547
            • Gość: PULPET Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:03
              W twojej odpowiedzi jest więcej negatywów niż pozytywów, a Ty jesteś
              zadowolona. To bardzo przekonywującesmile)
              Ja byłem w ubiegłym roku w Bona Vita i nikomu już nigdy nie polecę tego Biura a
              tym bardziej Hotelu.
    • Gość: KWASIX Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:13
      A jeszce jedno
      polecam zdjęcia na stronoe gościa i nicku "ryskoc"

www.welnowiec.net/~kasier/bulgaria/index.html

są tam też i moje fotki pod linkiem:
      Zdjęcia hotelu Bona Vita otrzymane 2004.09.07
      zapraszam do przesyłania swoich
      Pozdrawiwm
      KWASIX.
    • Gość: halogenka Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.in / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:36
      GORĄCO POLECAM STRONY WWW.OPENTRAVEL.PL/VIDEO.
      WYBIERAM SIĘ Z NIMI NA WAKACJE-OBEJRZAŁAM WSZYSTKIE FILMY Z HOTELI, KTÓRE
      POLECAJA NA TO LATO I WYDAJE MI SIE ,ŻE SPRAWA JUZ JEST ZAMKNIETA.
      PO PIERWSZE WYCOFALI HOTELE, W KTÓRYCH BYLISCIE W TAMTYM ROKU-A POZA TYM BONA
      VITA WCALE NIE PREZENTUJE SIE W TAKIM STANIE JAK OPISUJECIE.
      MACIE ZŁOŚĆ PO NIEUDANYCH WAKACJACH-ALE NIE ZRAŻAJCIE INNYCH-BO TO JUZ SA W TEJ
      CHWILI POMÓWIENIA.
      • Gość: Adam Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.gdynia.mm.pl 23.03.05, 20:17
        Proszę zakrzeć do katalogu z ubiegłego roku ,tj 2004 a przekonasz się że
        zostaliśmy oszukani, hotel wyglądał jeszcze ładniej , NA ZDJĘCIU ,W tegorocznym
        piszą co jest zdjęciem a co fikcją tz animacją komputerową.Część zdjęcia nie
        pokazuje czego zapomieli dobudować. Obsługa nadal się nie zmieni, wlaściciele
        Ci sam. Radzę z innym biurem .
        Proszę niech się odezwą Ci którzy wygrali sprawę w Sądzie i opowiedzą o swoich
        wrażeniach.
      • ryskoc Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL 15.05.05, 22:27
        OK - A ja mimo wszystko twierdze: CZUJ SIE OSTRZEŻONA !!! .
        Jesli myslisz ze tak wiele moglo sie zmienic to sobie poogladaj
        (www.welnowiec.net/~kasier/bulgaria/index.html) jak to wygladalo w
        ubieglym roku (a co biuro mowilo na temat stanu obiektu to poczytaj na forum) -
        Pozdrawiam.
      • ryskoc Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL 15.05.05, 22:31
        Zreszta co tam zapeszac - poczekamy na opisy "pierwszych turnusów". Dla mnie po
        ubiegłorocznej wpadce Open TRavel jest stracone.
    • Gość: Fabian Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 21.05.05, 19:57
      Cieszę się, że istnieją takie fora dyskusyjne. Panowie prezesi przynajmniej muszą się starać, aby dbać o turystów. Poza tym polecam www.plaja.ro - oferta hoteli nad rumuńskim morzem
      • Gość: Adam Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.05, 23:09
        Bardzo proszę o informację jak zakonczył się sąd kolezeński w Krakowskiej Izbie
        Turystycznej
        • Gość: Mariusz Re: BUŁGARIA z OPEN TRAVEL IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 15.07.05, 20:03
          Oglądałem atrakcyjną ofertę tego hoteli i już prawie sie zdecydowałem. trafilem
          na to forum i ..chyba dobrze. Dzięki wszystkim za krytyczne uwagi. Jestem
          ciekawy, czy był tam ktoś w tym roku i potwierdza opinie ubiegloroczne.
          Pozdraiwam wszystkich, ktorzy wyrazili swoje opinie.
          Mariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka