Dodaj do ulubionych

Z Białegostoku do Jałty-samochodem

IP: *.dz.euro-net.pl 05.07.04, 22:55
Wybieramy się po raz drugi do Jałty ( ja32 +mąż34 + dzieci 9,12 + brat19 )
Byliśmy tam w tamtym roku i jest super.Mam dużo kontaktów,znam dobrze
rosyjski.wyjazd planujemy 30 lipca lub 1 sierpnia,z noclegiem po
drodze.Jedziemy samochodem,bo tak najtaniej.szukamy chętnych do wspólnego
wyjazdu. Kontakt:drugaja@wp.pl
Obserwuj wątek
    • ahonia Re: Z Białegostoku do Jałty-samochodem 08.07.04, 15:21
      czy byliście wcześniej tam samochodem? A jakim (chodzi mi o bezpieczeństwo, czy
      kradną?)Ile godzin jechaliście? jakie są drogi?
      My wybieramy się 31 lipca ale pociągiem do Lwowa a dalej samolotem do
      symferopola. Troche poczytałam o podróżach samochodem i sie wystraszyliśmy.
      Poza tym samochód mamy służbowy a to problem tam (infor. ze stron ministerstwa).
      • Gość: oro Re: Z Białegostoku do Jałty-samochodem IP: 212.33.72.* 09.07.04, 08:47
        Czy mozesz napisac w jaki sposob zarezerwowaliscie bilety na samolot?? A moze
        jedziecie w ciemno i kupicie na miejscu? Bardzo mnie to interesuje. Bede
        wdzieczna za infosmile
        • Gość: ahonia Samolotem IP: *.tomaszow.mm.pl 09.07.04, 12:48
          Znalazłam biuro, które pośredniczy w zakupie biletów:
          www.top.turystyka.pl/programy/wczasyzag/krym.html
          Sami w ciemno nie ryzykujemy bo co będzie jak na miejscu okaże się że nie ma
          wolnych miejsc.
          Można jeszcze bezpośrednio rezerwować na lotnisku ale nasza znajomość
          rosyjskiego jest niewystarczająca i obawiam się o zrozumienie.
          pzdr.
      • Gość: turystka Re: Z Białegostoku do Jałty-samochodem IP: *.dz.euro-net.pl 09.07.04, 09:53
        W tamtym roku też byliśmy samochodem.jest 1700km,jechaliśmy cały dzień,póżniej
        nocleg i na drugi dzień po południu byliśmy w Jałcie.Drogi są dobre,szerokie i
        mało samochodów,paliwo tanie jak barszcz.Jest bezpiecznie,dużo policji,jak sie
        jedzie nie łamiąc zakazów to nie zatrzymują,my płaciliśmy dwa razy,za
        wyprzedzanie na ciągłej i za przekroczenie prędkości w miescie po 20 hr.czyli
        na nasze po 15 zł.póżniej nie łamaliśmy przepisów i nie zatrzymywali,w drogę
        powrotną też nie.na paliwo w obie strony poszło jakieś 300zł.jeśli masz jakieś
        pytania to pisz,zawsze mogę coś podpowiedzieć.
        • Gość: Paweł Re: Z Białegostoku do Jałty-samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:32
          Ja w tym roku wybieram się do Sudaka samochodem, i mam pytanie czy benzynę
          bezołowiową można kupic bez kłopotu. I krążą pogłosy że policja łapie i chce
          łapówki. Czy to prawda?
          I jakbyś mógł napisać jaką trasa jechałeś
          • ulakuzel Re: Z Białegostoku do Jałty-samochodem 13.07.04, 14:17
            Benzynę kupuje sie bez problemu. Stacji benzynowych po drodze jest pełno. Jeden
            warunek to to że paliwo trzeba kupywać tylko na stacjach firmowych, bo są także
            takie obskurne stacyjki z dwoma baniakami i jednym dystrybutorem, to tam lepiej
            nie kupywać. Paliwo rok temu kosztowało 1,76hr to jest na nasze około 1,5zł.Jak
            będziesz jechał według przepisów to nie zatrzymują. Ja zapłaciłem dwa razy po
            20 hrywien łapówki ale to za złamanie przepisów. Podstawa to nie przekraczać
            dozwolonej prędkości w miastach i wioskach bo tam stoją patrole, zero
            jakiegokolwiek alkoholu bo u nich niema żadnej tolerancji.Drogi są szerokie i
            dosyć równe.Należy uważać w miastach bo są żle oznakowane, czasami niewidać
            sygnalizacji świetlnej.Trzeba mieć ze sobą porządną mapę ukrainy bo bardzo mało
            jest znaków informacyjnych o danych miejscowościach i można skręcić nie tam
            gdzie trzeba.Ja jechałem dwa dni z noclegiem jest około 1700 kilometrów z
            Białegostoku.
        • Gość: bruno Re: Z Białegostoku do Jałty-samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:49
          A jaka trasą jechaliście, gdzie nocowaliście,i czy drogi są w miare oznakowane.
          A policja trzepia się bardzo jak ktoś jedzie przepisowo.
          My się wybieramy na trzy auta 24 lipca do Sudaka
    • Gość: kemot20 Re: Z Białegostoku do Jałty-samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:05
      na podany adres wysłałem drugi list, może coś jest z pocztą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka