Dodaj do ulubionych

"Ruska" wiza???

IP: *.business.cablecom.ch 25.01.06, 09:42
Witam - jak w tytule, mam pytanie czy ktos zna aktualna warunki zalatwienia
wizy? Moze adres biura podrozy kt. sie tym zajmuje?
Mieszkam poza krajem i uslyszalam, ze po pierwsze wiza kosztuje 250 USD, a po
drugie musze miec potwierdzona rezerwacje hotelu w Rosji. Potwierdzenie musi
posiadac numer referencyjny nadany przez wydzial policji dla obcokrajowcow
przy ministerstwie spraw wewnetrznych. Zaznaczam, ze chodzi o wize rosyjska
wbijana do polskiego paszportu!
Czy w Polsce ten proceder jt taki skomplikowany?
Dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: agnienienia Re: "Ruska" wiza??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:21
      Pytałam już o to poniżej,
      niestety nie otrzymałam w pełni satysfakcjonującej odpowiedzi
      i do tej pory nie wiem jak załatwić wizę, chcąc wyjechać na miesięczne wakacje
      do Rosji, bez pośrednictwa biura podróży.
      Może teraz.....,prosze o pomoc!!!
      • Gość: bat Re: "Ruska" wiza??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:56
        Szczerze mówiąc nie widzę problemu:

www.poland.mid.ru/cons_pol.html
        • Gość: agnienienia Re: "Ruska" wiza??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:15
          Czyli podsumowując:
          idę do ambasady, a tam bez problemu otrzymuję wizę i nie potrzebuję ani
          zaproszenia (którego nie mam skąd wziąć), ani vouchera turystycznego z
          potwierdzeniem (którego też nie mam skąd wziąc)????

Bardzo prosze o podanie mi miejsca gdzie można załatwić takie rzeczy???
          Z góry dziekuję.

• Gość: jalita Re: "Ruska" wiza??? IP: *.business.cablecom.ch 25.01.06, 16:12
            Dzieki za adres, jest to informacja, ktora niewiele nowego wnosi, ale
            rozwiazuje moj problem, bo taka madra to ja tez bylam. Mam namiary na Ambasade
            Rosyjska w Bernie - mieszkam w Szwajcarii- i wlasnie z ich strony internetowej
            mam te rewelacyjne informacje o koniecznosci rezerwacji, potwierdzeniu na
            policji (nie wiem, moze oni jeszcze maja milicje smile) itd...
            Mialam nadzieje, ze w Polsce jest latwiej - no coz, wynika z tego, ze chociaz
            za wschodnia granica juz bardzo duzo sie zmienilo, ale jeszcze wiecej zmian
            czeka w kolejce. Mimo to nie dam sie zrazic, i POJADE latem nad Bajkal i na
            Syberie!
            Agnieniu - nie pozostaje nic innego jak udac sie do biura turystycznego,
            wszystko przez nich zalatwic i ... zaplacic. U nas Biura wszystko zalatwiaja,
            ale biora za to 2x wiecej niz Ambasada. Trudno ... Jakos przezyje.
            Pozdrowienia.
          • Gość: jalita Re: "Ruska" wiza??? IP: *.business.cablecom.ch 25.01.06, 16:19
            Agnieniu:
            dostalam kiedys mailem taka informacje - jesli jestes z poludnia Polski wizy
            zalatwia AKP Czajka, jesli z Polski pólnocnej - rusopol - moze cos Ci to pomoze.
            Mnie niewiele sad((
    • Gość: jalita Re: "Ruska" wiza??? IP: *.business.cablecom.ch 25.01.06, 16:22
      Jest wiecej:
      Wizy rosyjskie: RusPol al. Niepodległosci 210, Warszawa
      tel. 8271055, 8270713, 0-508367261
      cena: 100 zł (wiza+pośrednictwo)

Jaka mila cena! Chociaz te dane sa z 2004, moze cos sie zmienilo.
      • Gość: agnienienia Re: "Ruska" wiza??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:07
        Witam,
        dziekuję bardzo za informację, zadzwonie tam,
      • Gość: helmi Re: "Ruska" wiza??? IP: *.aster.pl 27.01.06, 01:17
        Bardzo polecam to biuro! Ja byłem ostatniego lata. W rusopolu przyniosłem
        paszport i 100PLN i po tygodniu miałem w paszporcie ruską wizę. Oni wystawiają
        zaproszenie i o nic nie trzeba się martwić. Nie wiem jak jest z kimś kto
        mieszka zagranicą ale warto zadzwonić i się spytać. Mają chyba też stronę. Co
        do meldowania to robią to nawet hostele o nie za wysokim standardzie. Problem
        jest przy wynajmowaniu pokoi u babć bo wtedy rzeczywiście trzeba na milicję czy
        jakoś tak. W rosji tego nie próbowałem, ale za to na Ukrainie, ale myślę że
        wrażenia są podobne, więc jak jesteś w stanie się dogadać choćby na migi i masz
        ochotę zobaczyć jak ludzie żyją to polecam. Miłego wyjazdu i nie ma się czym
        martwić przy odrobinie otwartego umysłu wszystko jest dużo prostsze niż by się
        mogło wydawać! Pozdrawiam
    • iberia29 Re: "Ruska" wiza??? 26.01.06, 18:30
      www.wizydorosji.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka