Dodaj do ulubionych

Telepraca - miejsce pracy telepracownika

16.08.11, 09:21
Witam,

Chcę zatrudnić w swojej firmie telepracownika do przyjmowania zleceń i mam pytanie czy mam w jakiś szczególny sposób zadbać o warsztat pracy takiej osoby , o jego warunki bhp? Czy mógłby ktoś mi opisać jak to w tej chwili wygląda. Boję się biurokracji , a pracownik, którego stara się u mnie o pracę mieszka 250km od siedziby mojej firmy(jego mieszkanie jest jego miejscem pracy).

Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • polityk3 Re: Telepraca - miejsce pracy telepracownika 16.08.11, 14:16
      Pracowałam wiele lat jako telepracownik i dobry pracodawca dawał sluchawki z mikrofonem, lepszy 100 zl za korzystanie z komputera a jeszcze lepszy laptopa...innych udogodnień nie bylo. pozdrawiam
      P.S. Gdyby potrzebowal Pan sprawdzonego telepracownika to jestem do dyspozycji
      • tadeusz1968 Re: Telepraca - miejsce pracy telepracownika 17.08.11, 06:50
        Ja mam pytanie, czy muszę spełnić jakieś warunki i np. czy muszę dostosować miejsce pracy osoby niepełnosprawnej na etacie ze znaczną niepełnosprawnością, które mieści się 250 km od mojej firmy? Czy muszę dbać o to jakiego sprzętu używa , czy inaczej ingerować w to miejsce pacy? Obawiam się tego?

100zł czy laptop to nie problem. Ja mam już chętną osobę, ale Pani życzę powodzenia.
    • ak-69 Re: Telepraca - miejsce pracy telepracownika 17.08.11, 10:34
      >100zł czy laptop to nie problem. Ja mam już chętną osobę, ale Pani życzę
      >powodzenia.

No to zazdroszczę takich warunków. Ja pracowałem w umowie o dzieło prawie 2 lata i wykonywane zadania były związane z informatyką. Jedyne wiadomości, jakie miałem od pracodawcy, to zadania do wykonania i formularze podatkowe do Urzędu Skarbowego. A zarobki poniżej 900 zł brutto (niewiele ponad 700 zł netto), żeby nie tracić renty. Jakbym chciał więcej i nie przejmował zawieszeniem renty, pewnie w ogóle by mnie nie zatrudnił. Nawet żadnej umowy mi nie przesłał, więc pewnie jakby mi nie dawał formularzy podatkowych byłaby to praca czysto "na czarno".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka