kk-ks 07.02.13, 10:49 Witam i pytam na jak długo przysługuje pracodawcy dofinansowanie z Pefronu ?Czy po okresie 3 miesięcy od zatrudnienia ON kończy się to dofinansowanie? Będę wdzięczna za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk-ks Re: dofinansowanie z pfron 07.02.13, 14:34 Nikt z Integracji mi nie odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
koala117 Re: dofinansowanie z pfron 07.02.13, 20:04 Dofinansowanie z Pfron pracodawca dostaje tak dlugo jak długo zatrudnia pracownika. Od pierws\ego do ostatniego dnia zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: dofinansowanie z pfron 08.02.13, 09:09 kk-ks – pomimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie co godzinę zaglądać na forum. Odpowiedz Koali jak też odpowiedź na forum. niepełnosprawni.pl jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
ak-69 Re: dofinansowanie z pfron 08.02.13, 11:23 Gdy byłem zatrudniany na umowę o pracę w niedużej firmie (kilka , maksimum kilkanaście osób), przyznałem się już na rozmowie kwalifikacyjnej do niepełnosprawności. Powiedziałem, że pracodawcy, że może dostać dofinansowanie i to jeszcze powiększone z racji tego , że mam schorzenie specjalne (chyba wręcz 140-150% wynagrodzenia). Powiedział, że na pewno z tego nie skorzysta, bo to czysta fikcja i więcej bieganiny, a potem kłopotów niż korzyści. Czy to wynikało z jego niewiedzy i z ewentualnych stereotypów, czy tak jest faktycznie? Gdy władze państwowe ogłaszają oficjalnie o takich dofinansowaniach, to faktycznie osoby nie związane z niepełnosprawnymi mogą odnieść wrażenie, że państwo polskie wspomaga nas w aktywizacji zawodowej ... Odpowiedz Link Zgłoś
kk-ks Re: dofinansowanie z pfron 08.02.13, 13:48 Mój pracodawca odwrotnie,na samo dofinansowanie rzucił się jak szczerbaty na suchara. Ale ja będę rezygnować z tego,bo nie daję tam rady.On szuka z grupą,ale zdrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kk-ks Re: dofinansowanie z pfron 08.02.13, 13:58 Ale faktycznie jest dużo roboty z tym dofinansowaniem ;wypełnianie formularzy,przepisy które zmieniają i rygor przestrzegania terminów w pefronie..to zniechęca tych,którzy radzą sobie i bez takich dotacji. Zdarza się,że pracodawca zrzuca na ON jako obowiązek pilnowanie tych wszystkich formalności,jak jest u mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
adalbertin1 Re: dofinansowanie z pfron 29.03.13, 15:59 dofinansowanie pfron No, ale właśnie dlatego i w tej branży funkcjonuje outsourcing. Nie korzystałem, więc polecać nie będę, ale w reklamach w googlu pokazują się rekalmy cracow consulting - firmy która takie tematy ponoć bardzo dobrze ogarnia takie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak66 Re: dofinansowanie z pfron 03.04.13, 10:32 Witam .Z tego co mi wiadomo dofinansowanie z PFRON dla pracodawcy zatrudniającego osoby niepełnosprawne trwa tak długo jak długo trwa zatrudnienie.Druga sprawa to spełnienie wszystkich wymogów ,przebrnięcie wszystkich barier biurokratycznych ale kto powiedział ,ze ma być łatwo.Przecież to logiczne,że są to pieniądze podatników i podatnik też ma prawo wiedzieć na co pieniądze są przeznaczone.Jasne,że potencjalny pracodawca ma sporo załatwiania ale też niejednokrotnie korzyści dla niego są bardzo wymierne.Często pracodawca zatrudnia fachowca ,specjalistę w danej dziedzinie zupełnie za darmo.Żyjemy w społeczeństwie i trzeba się poddawać wymogom przynależności do tej społeczności Odpowiedz Link Zgłoś