Dodaj do ulubionych

Kurier, a wózek

07.06.14, 09:20
Czy ktoś wie, czy i jaki kurier może bezpiecznie przewieść duży elektryczny wózek inwalidzki?
Ktoś wysyłał taki wózek kurierem?
Obserwuj wątek
    • autoserwis0 Re: Kurier, a wózek 23.06.14, 11:04
      zadzwoń do allepaczki.pl i spytaj o wysyłkę DHL, ja wysyłam rowery i motorowery także z wózkiem nie będzie problemu.
      • hanu2 Re: Kurier, a wózek 23.06.14, 14:18
        też miałam obawy co do wysyłania dużych gabarytowo i cennych przedmiotów ale dostałam kurierem rower z bikesalonu i przyszedł w bardzo dobrym stanie
        • koala117 Re: Kurier, a wózek 25.06.14, 18:09
          Niestety, rower to nie wózek elektryczny.Wózek waży tak około 70kg lub więcej. Ja kiedyś dostałam zwykły wózek to placiłam przy odbiorze 100 złotych za transport. Warto byłoby zadzwonić do jakiejś firmy i zapytać ile to będzie kosztować.
          • mari.a.mar Re: Kurier, a wózek 26.06.14, 19:55
            tego typu sprzęt najlepiej jest załatwiać z firmą ze sprzętem medycznym i rehabilitacyjnym, która będzie odpowiedzialna za dowiezienie sprzętu, ja tak miałam z Ortcare, mimo że ich siedziba była oddalona o 200 km
    • doradcafurgonetka.pl Re: Kurier, a wózek 30.06.14, 14:40
      lumpekos,

Waga wózków inwalidzkich przeważnie przekracza 50 kg. Wiąże się to z koniecznością nadania ich na palecie, w którą nadawca musi się zaopatrzyć. Kurier DPD wymaga, aby paleta miała kształt regularny, więc konieczne będzie dodatkowe zapakowanie w karton o regularnych kształtach i podstawie palety (120 x 80), w przypadku wyboru kuriera K-EX podstawa palety może byc mniejsza, a towar na palecie nie musi byc zapakowany w karton. W każdym przypadku wymagane jest unieruchomienie przedmiotu na palecie odpowiednimi linami lub sznurami. Bardzo ważne jest też, że nic nie może wystawać poza obrys palety.Wózek jest także wartościowym przedmiotem dla właściciela, więc warto zadeklarować jego wartość i ubezpieczyć.

Pozdrawiam,

Doradca klienta Furgonetka.pl, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące przesyłek kurierskich. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
      doradcaklienta@furgonetka.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka