Dodaj do ulubionych

Proteza bioniczna

08.08.17, 10:56
Witam!

Jestem konstruktorem prototypu bionicznej protezy dłoni,
mój projekt właśnie wystartował na portalu wspieram.to.
Zależy mi na tym aby jak najwięcej osób dowiedziało się o tym projekcie dlatego proszę o pomoc w udostępnieniu tego dalej.
Oto link do mojego projektu:
wspieram.to/bionicznaproteza?pokaz_projekt=1

To wiele dla mnie znaczy, dziękuję za pomoc
pozdrawiam

B.Nowak
Obserwuj wątek
    • leda16 Re: Proteza bioniczna 08.08.17, 13:15
      Przejrzałam Twój projekt, ale na stronie nie ma informacji najważniejszych. Np.o ile tańsza i bardziej konkurencyjna będzie Twoja proteza w porównaniu z tym, co istnieje na rynku? Dlaczego nie korzystasz z drukarek politechniki skoro jesteś jej absolwentem? Czemu w testach bierze udział jakiś olimpijczyk a nie zwykły człowiek pozbawiony dłoni? Dlaczego nie zwrócisz się do instytucji unijnych, władz politechniki, jakichś fundacji pomocowych lub PFRON - u, który finansuje tego typu sprawy? I wreszcie, gdzie można przeczytać opinię specjalistów na temat wartości Twojego prototypu? Bo, że coś tam "robisz" nie oznacza, że to się nadaje do użytku.
      • nowakbartosz Re: Proteza bioniczna 08.08.17, 13:52
        Koszt protezy bionicznej np. Bebionic = 70 tys. zł, moja proteza max 8 tys, przy podobnej lub nawet lepszej funkcjonalności.
        Co do Politechniki, paradoksalnie więcej miałbym z nią problemów niż pożytku (w kwestiach formalnych), a poza tym konstruowanie czegoś takiego wymaga ciągłego dostępu do drukarki tzn. narysuje coś, drukuje -> sprawdzam czy się nadaje - > jak nie, rysuje na nowo i tak dalej. Gdybym miał polegać na Politechnice i być z nią uwiązany, musiał bym tam siedzieć 24 h i na pewno nie zrobił bym tej protezy. Dleczego paraolimpijczyk ? Czysty przypadek, a poza tym to też jest zwykły człowiek... ogłosiłem jakiś czas temu, że poszukuję osoby po amputacji dłoni i jako jedyny zgłosił się Pan Rasiak. Pojechałem do niego 300 km i tak już zostało. Co do Unii itp., oczywiście, że się zgłaszałem ale bezskutecznie, dlaczego ? Projekt jest na zbyt wczesnym stadium rozwoju -> dlatego portal wspieram. to i finansowanie społecznościowe, które pomoże ( mam nadzieje) wejść na wyższy poziom. Opinia specjalistów ? Napisałem w projekcie, że zdobyłem wiedzę od specjalistów co należy zmienić w projekcie aby spełniał on wymagania. Myślę, że pozyskiwanie oraz przedstawianie opinii specjalistów miało by sens, gdy już stworzę finalny projekt, a nie widoczny prototyp. Oczywiście, że się nie nadaje aktualnie od użytku ale to również jest w tekście napisane, że aby mówić o faktycznej protezie, a nie wyłącznie o prototypie jest wymagane sporo pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka