patrycjakelly 16.11.04, 16:48 Chciałabym się dowiedzieć jaki sprzęt mozna zaliczyc jako likwidacja barier w komunikowaniu się.Wiem ze moze to byc sprzęt komputerowy i oprzyrzadowanie do samochodu.Bardzo proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepelnosprawni.info Re: bariery w komunikowaniu się 17.11.04, 09:03 W chwili obecnej nie ma niestety jednego katalogu działań w likwidowaniu barier w komunikowaniu się. Każdy powiat w tej materii ustala własne zasady (podobnie jak przy likwidacji barier architektonicznych), przy czym rzeczywiście dość często przewidziane są dofinansowania na zakup komputera, o dofinansowaniach na samochód jeszcze nie słyszałem. By ustalić katalog na co można otrzymać dofinansowanie proponuje udać się do najbliższego PCPR i poprosić o ich katalog. Wedle naszych informacji, w chwili obecnej powstaje w Biurze Pełnomocnika Rządu ds. Osób Niepełnosprawnych katalog „zalecany” ale szczegółów jeszcze nie jestem w stanie podać Odpowiedz Link Zgłoś