bystra2000 11.01.07, 22:25 jestem zwolenniczką eutanazji. Jaka jest Twoja opinia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w50 Re: Jestem zwolenniczką 11.01.07, 23:15 bystra2000 napisała: > jestem zwolenniczką eutanazji. > Jaka jest Twoja opinia ? Bystra, tak mówisz bo jeszcze nie zaznałas takiej tragedii, i nie masz nikogo w rodzinie w takim stanie jak śpiączką, jak ja bym mogła własne dziecko usmiercić, ja mam córkę w domu , i nie oddam jej nigdzie i walczyc bedę do końca o nią, bo nadzieja umiera ostatnia, a przypadki są że ludzie się wybudzają nawet po 19 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Jestem zwolenniczką 11.01.07, 23:25 Ja zadałam pytanie ,prawda? a zaznałam tyle nieszczęść ,że mogłabym obdzielić nimi kilkanaście osób. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Jestem zwolenniczką 11.01.07, 23:26 Zapomniałam dopisać,że JA ,chciałabym godnie umrzeć. Bo i tak nas to czeka,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Jestem zwolenniczką- nie ferujmy krancowych... 11.01.07, 23:56 ...sądów.Każda sytuacja jest indywidualna. A cóż teorytozowanie w tej sytuacji nie ma najmniejszego sensu. Oczywiście, co nie znaczy, że nie mamy podejmować tematów trudnych. Niech Bóg oszczędzi mi sytuacji w ktorej będę musiała wybrać czy mam dokonać na osobie mi bliskiej tego zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
gofer73 Re: Jestem zwolenniczką- nie ferujmy krancowych.. 12.01.07, 08:38 Droga Bystra Ja też jestem za eutanazją... powini jej podlegać przede wszystkim ludzie głupi i bez taktu. Przypatrz się proszę ze zrozumieniem nazwie tego forum. I zastanów się proszę czy takie wątki i wypowiedzi w innych wątkach są na miejscu. Tu ludzie proszą o radę i pomoc aby przetrwać i jakoś poradzić sobie w naszej trudnej, polskiej rzeczywistości. Jeśli nie jesteś w stanie nic konstruktywnego wnieść aby pomóc im choć trochę w umiejszeniu ich problemów to choć zamilcz. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Jestem zwolenniczką- nie ferujmy krancowych.. 13.01.07, 08:21 Hipokryzja i zakłamanie. Rozmawiałam z bliskimi osób nieuleczalnie chorych i często sami modlą się o śmierć dla cierpiących . Wiem, że mam niepopularne poglądy, ale nie mam zamiaru udawać ,że jest cudownie i mamy raj na ziemi. Gofer,jesteś pewnie młodą osobą i niewiele w życiu widziałaś. A do tego swoje opinie wygłaszasz na podbudowie jedynie słusznej teorii ......... Odpowiedz Link Zgłoś
gofer73 Re: Jestem zwolenniczką- nie ferujmy krancowych.. 13.01.07, 09:18 uwierz mi widziałam w życiu 9już nie tak młodym bardzo wiele) i jak nikt jestem świadoma, że nie mamy raju na ziemi... Moje młodsze dziecko umiera od urodzenia, a ojciec po wielu miesiącach cierpień zmarł mi na rękach. Moje poglądy na eutanazję nic tu nie mają do sprawy, ale to forum to nie jest na nie miejsce. Tu piszą osoby które w większości walczą o godne życie dla siebie i swoich bliskich. A Ty własnie między wierszami napisałaś matce dziewczyny w śpiączce, że tacy ludzie jak jej dziecko nadają się do eutanazji.... może więcej szacunku dla krewnych i przyjaciół osób niepełnosprawnych którzy aktywnie starają się im pomóc. Bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Jestem zwolenniczką- nie ferujmy krancowych.. 13.01.07, 10:30 A ja myslałam ,że śmierć jest wybawieniem. Nie chciałam nikogo urazić ale zwykłam nazywać rzeczy po imieniu . Nie potrafię owijać . Odpowiedz Link Zgłoś