epi2 31.08.03, 11:29 Poszukuje informacji gdzie znajduje sie - w Polsce - sanatorium dla ludzi ichorych na epilepsje.... Jesli wiecie cos na ten temat to napiszcie do mnie na adres: Annathema0@poczta.onet.pl Dzieki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepelnosprawni.info Re: SANATORIUM DLA EPILEPTYKOW GDZIE JEST???? 01.09.03, 15:03 Informacji o sanatoriach oraz ośrodkach prowadzących turnusy rehabilitacyjne dla osób chorych na epilepsję można szukać w kilku miejscach: • Wojewódzki oddział NFZ, dział zajmujący się leczeniem uzdrowiskowym. Powinna tam Pani znaleźć informację o sanatoriach, które mają podpisane umowy z oddziałem NFZ. • Strona www.sanatoria.com.pl • Krajowym Centrum Organizacji Turnusów Rehabilitacyjnych, Warszawa ul. Gałczyńskiego 4,tel: 0*22 826 48 22 • Już niedługo na portalu www.niepelnosprawni.info dostępna będzie baza wszystkich ośrodków na terenie Polski organizujących turnusy rehabilitacyjne. Dobrym pomysłem może okazać się także skontaktowanie z organizacjami działającymi na rzecz osób z epilepsją – być może one także mogą Pani podpowiedzieć, gdzie warto wyjechać. Oto kilka z takich organizacji: Polskie Stowarzyszenie Ludzi Cierpiących na Padaczkę - Zarząd Główny 15-482 Białystok, Fabryczna 57 tel. 0*85 675 44 20 www.padaczka.bialystok.org.pl organizacja ta ma kilka oddziałów na terenie kraju Fundacja Pomocy Chorym na Padaczkę "Neuronet" 02-923 Warszawa, Kołobrzeska 18 tel. 0*22 651 59 31 www.neuronet.pl Stowarzyszenie Osób Dotkniętych Padaczką i Przyjaciół SPOKOJNA GŁOWA 02-736 Warszawa, Mozarta 3 m 311 0 609 561 420, 0 691 779 370 www.spokojnaglowa.idn.org.pl Polecamy również artykuł z ostatniego numeru "Integracji" pt. "Padaczka - choroba ukrywana" Pozdrawiamy Centrum Informacyjne dla Osób Niepełnosprawnych Odpowiedz Link Zgłoś