basia1408 15.04.08, 19:36 prosze o informacje czy do wniosku o komputer wpisuje sie swiadczenie na dziecko niepełnosprawne 420zł/msc chodzi mi o dochód? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonka1-0 Re: program pegaz2003? 16.04.08, 21:58 na wniosku tzn.na dodatku do niego jest napisane,że do dochodu nie wlicza się świadczeń otrzymywanych na dziecko...to nie jest twój dochód,liczy sie dochód męża. Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: program pegaz2003? 17.04.08, 11:10 Wypełniając wniosek PEGAZ 2003, przy ustalaniu dochodu w gospodarstwie domowym Wnioskodawcy, nie uwzględnia się między innymi: 1)świadczeń rodzinnych wypłacanych na podstawie przepisów o świadczeniach rodzinnych, dodatków rodzinnych i pielęgnacyjnych; 2)świadczeń pomocy materialnej dla uczniów, studentów, uczestników studiów doktoranckich i osób uczestniczących w innych formach kształcenia, pochodzących z budżetu państwa, budżetów jednostek samorządu terytorialnego oraz ze środków własnych szkół i uczelni – przyznanych na podstawie przepisów o systemie oświaty, Prawo o szkolnictwie wyższym, a także przepisów o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki. Świadczenie pielęgnacyjne jakie otrzymuje Pani na niepełnosprawne dziecko jest jednym ze świadczeń rodzinnych. Stąd też nie uwzględnia Pani tego świadczenia przy obliczaniu dochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
simonka1-0 Re: program pegaz2003? 17.04.08, 23:04 Witam.Mam pytanie odnośnie programu Pegaz,jesli chodzi o dochody no w moim przypadku dochody męża to czy może być rozliczenie pit? za zeszły rok? I jeszcze jedno co trzeba podawać jeśli chodzi o dofinansowania wcześniejsze? czy dofinansowanie do turnusu,z pcpr też nalezy wpisać? jesli tak to co w przypadku gdy nie mam umowy? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbysz-ek Re: program pegaz2003? 18.04.08, 15:09 Witam wzystkich :) Mam pytanie : Jeśli mąż jest na ryczałcie, to w jaki sposób mogę obliczyć dochód brutto? Posiadam tylko przychód. Czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: program pegaz2003? 28.04.08, 15:10 Na potrzeby programu PFON Pegaz 2003 definicja dochodu jest następująca: Przez pojęcie „dochodu brutto” – należy rozumieć dochód stanowiący podstawę obliczenia podatku, o którym mowa w ustawie z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2000 r. Nr 14, poz. 176, z późn. zm.), a w przypadku dochodu z pracy w indywidualnym gospodarstwie rolnym – dochód ustalony zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (Dz. U. Nr 64, poz. 593, z późn. zm.). Szczegóły znajdzie pani pod poniższym linkiem www.pfron.org.pl/zwi/zwi.nsf/WWW/2E74DE37FF4B6A76C125741F003A3410/$FILE/oswiadczenie_o_dochodach.doc Odpowiedz Link Zgłoś