misia-j 08.01.09, 18:27 wiecie może od kiedy do kiedy można składac wnioski na dofinansowanie komputera z programu PEGAZ 2003 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gluby Re: PEGAZ 2003 08.01.09, 19:06 Trzeba czekać na komunikat na stronie głownej PFRON. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: PEGAZ 2003 08.01.09, 19:10 coś podobno ma juz nie być tego programu, programm nie bedzie realizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: PEGAZ 2003 08.01.09, 20:03 gupik25 napisał: > coś podobno ma juz nie być tego programu, programm nie bedzie realizowany. straszysz ludzi. Skąd ta informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: PEGAZ 2003 09.01.09, 08:40 Trzeba czekać na komunikaty PFRON. Co do programów które mają być zlikwidowane to chodziły różne słuchy – ale wszystko to są spekulacje. Sadze że akurat „Pegaz” zostanie, bardziej bym się martwił „sprawnym dojazdem” Odpowiedz Link Zgłoś
boszat Re: PEGAZ 2003 17.01.09, 21:49 A może wiecie co ile lata można składać wniosek na dofinansowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gluby Re: PEGAZ 2003 17.01.09, 22:20 CO 3 lata dla sprzętu komputerowego. Wszystko jest napisane na www.pfron.org.pl/ . pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tessg Re: PEGAZ 2003 20.01.09, 23:15 gluby napisał: > CO 3 lata dla sprzętu komputerowego. Wszystko jest napisane na > www.pfron.org.pl/ . pozdro Na samochód co 6-7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
ola.ola2 W tym roku PEGAZ nie będzie realizowany 22.01.09, 07:45 szczegóły na www.pfron.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gluby Re: W tym roku PEGAZ nie będzie realizowany 22.01.09, 09:16 No i gdzie ten komunikat? Odpowiedz Link Zgłoś
ola.ola2 Pomyliłam sorry 25.01.09, 08:10 prosiłam o skasowanie postu, ale nie skasowali. Ja jak zwykle najpierw napisałam potem pomyślałam chodziło mi o "Sprawny Dojazd" Odpowiedz Link Zgłoś
ak-69 Re: PEGAZ 2003 22.01.09, 12:41 Czy z tego dofinansowania mogą korzystać jedynie niepełnosprawni na wózkach? Odpowiedz Link Zgłoś
gluby Re: PEGAZ 2003 22.01.09, 13:17 Jesli chodzi o dofinansowanie komputera to: Adresatami programu w obszarze B są: 1. pełnoletnie osoby w wieku aktywności zawodowej, niepełnosprawne z powodu braku lub znacznego niedowładu obu kończyn górnych, posiadające ważne orzeczenie o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności albo orzeczenie równoważne, 2. niepełnosprawne dzieci i młodzież w wieku do lat 18 z brakiem lub znacznym niedowładem obu kończyn górnych, posiadające aktualne orzeczenie o zaliczeniu do znacznego lub umiarkowanego stopnia niepełnosprawności (→ osoby powyżej 16 roku życia) albo aktualne orzeczenie o niepełnosprawności (→ osoby do 16 roku życia), 3. osoby niepełnosprawne, posiadające ważne orzeczenie o zaliczeniu do znacznego lub umiarkowanego stopnia niepełnosprawności (albo orzeczenie równoważne), które są: uczniami szkół ponadgimnazjalnych, a) słuchaczami kolegiów, b) studentami (w tym uczelni zagranicznych), c) uczestnikami studiów podyplomowych, d) uczestnikami studiów doktoranckich, e) studentami odbywającymi staż zawodowy za granicą w ramach programów Unii Europejskiej,pobierającymi naukę w systemie stacjonarnym lub naukę w systemie niestacjonarnym, 4. niepełnosprawne dzieci i młodzież z ważnym orzeczeniem o niepełnosprawności, z ubytkiem słuchu na poziomie od 90 decybeli, realizujący obowiązek szkolny lub obowiązek przygotowania przedszkolnego; Odpowiedz Link Zgłoś
ak-69 Re: PEGAZ 2003 22.01.09, 15:04 Mam 40 lat i choruję od 20 lat na epilepsję. Mam umiarkowany stopień niepełnosprawności. Aktualnie uczę się zaocznie w Policealnym Studium Informatycznym, a to chyba da się zakwalifikować do szkół ponadgimnazjalnych. Tylko czy nie dyskwalifikuje mnie ten tryb zaoczny, ewentualnie wiek? Odpowiedz Link Zgłoś