iwonawaldek 16.03.08, 08:26 Czy polecacie kredyt hipoteczny w złotówkach w pko? W marcowym rankingu kredytów uwzględniającym rzeczywiste koszty był na pierwszym miejscu. Czy ktoś ma doświadczenia z tym bankiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oracki Re: kredyt w pko 18.03.08, 01:32 Heheheh, Ach te rankingi, rankingi ;))))))))))0 Serdecznie pozdrawiam, Daniel Oracki daniel.oracki@multibank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
loramira Re: kredyt w pko 18.03.08, 13:38 nie polecam. ja z mężem mam kredyt w pko bp, refinansuje do millennium, bo pko stwierdziło, że te warunki które mamy teraz u nich są super i lepszych nie ma, natomiast lepsze warunki zaproponował nam multibank i millennium - po przeanalizowaniu wszystkich kosztów zdecydowaliśmy się na ten drugi bank. przy braniu kredytu zapytaj sie o wszystkie koszty z tym związane, np. obowiązkowe ubezpieczenia itp. wzięliśmy w pko bo potrzebowaliśmy szybkiej decyzji kredytowej i rzeczywiście - kredyt był uruchomiony w tydzień, w millennium byśmy czekali miesiąc lub dłużej ale przy refinansowaniu nie ma tego problemu. nie warto sugerować się jakimiś tabelkami, najlepiej odwiedzić kilka placówek i zorientować się kto da najkorzystniejszą ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
ro_m_ek Re: kredyt w pko 19.03.08, 13:50 PKO to troche skostnialec, nawet jeśli ktoś ma u nich kredyt w złotówkach i chce przewalutować na chf, nie zaproponują dobrych warunków. Nic dziwnego że ludzie uciekają. Odpowiedz Link Zgłoś
doradzamgd Re: kredyt w pko 27.03.08, 02:34 PKO BP prawdziwa dama, da kazdemu;) tam rzeczywiscie moga przejsc trudne kreyty, nie znaczy najtansze. Natomiast co do Millenium, nie zgodze sie decyzja w max 7 dni uruchomoenie srodkow do 14. Wszystko rozbija sie o pelen komplet dokumentow itd. Malo tego o kompetencje pracownikow i checi danego odzialu, dlatego jesli chodzi o "szybkosc" przyznawania kredytow nie obwinialbym banku a konkretnych ludzi, ewentualnie oddzial. Odpowiedz Link Zgłoś
harvy Re: kredyt w pko 19.03.08, 15:54 Przed pożarem, powodzią i kredytem w PKO BP uchowaj nas Panie! Mam kredyt w tym banku. Szczyt niekompetencji i średnie warunki na tle konkurencji. Potrzebowałem na gwałt kredytu a jak bralem byli najszybsi... Natomiast nie zdażyło mi sie żeby coś zrobili tak jak należy i co chwile do nich dzwonię, a to pobiorą złą rate odsetkową, a to "zapominaja" wykonac nadpłate i czeba się ich prosic żeby uprzejmie znaleźli dyspozycje w oddziale, a to pobierają ubezpieczenie nawet po dostarczeniu wpisu do hipoteki, itd., itd. Przedpotopowy bank. nadpłaty przez internet nie działaja mimo opcji w systemie... Odpowiedz Link Zgłoś
zoa81 Re: kredyt w pko 19.03.08, 16:57 Ja też teraz mam kredyt w zł w PKO BP i będę przewalutowywała na franki w Millenium. W PKOBP trzeba miec bardzo wysoką zdolnośc żeby dostać we frankach kredyt, i jeszcze nawet jakbym miała zdolność to zaproponowali marżę 1,5%.Czyli bardzo wysoką. Wziełam w PKO BP bo pieniądze miałam w tydzień, a bardzo mi się śpieszyło, więc z tym jest ok, szczególnie w małych odziałach. Teraz marżę na zł mam 0,73% wiec też spoko, niestety śpieszyłam sie i dałam sie nabrać na ich ukrytą prowizję w postaci ubezpieczenia od utraty pracy, kosztowało to mnie 3tys. :-( a tylko troszeczke obniżyło marżę, więc tego na pewno nie polecam, a tak jakbym chciała zostac nadal w zł, to bym została w PKOBP bo nie bło większych problemów, szczególnie jak sie buduje dom, żadnych problemów z wypłatą transz,fakturami itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaberlin Re: kredyt w pko 26.03.08, 14:17 też mam w pko i jestem średnio zadowolona, śpeszyło nam się i dlatego zdecydowaliśmy się, mam wysoką marżę 1,25 a oboje z mężem mamy ROR w ich banku, ale niedługo będe negocjować obniżenie marży albo przewalutowanie na franki, ale z tego co piszecie już się boję Odpowiedz Link Zgłoś
ro_m_ek Re: kredyt w pko 26.03.08, 14:36 Będzie ciężko obniżyć marżę, ta, jaką zaproponują w chf również będzie niezbyt ciekawa. Tyle wiem z doświadczenia. Można próbować straszyć refinansowaniem do innego banku ale i tak nie do uzyskania są marże na poziomie ok 0,9% w chf. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlanka_nabozna Re: kredyt w pko 30.03.08, 23:01 PKO nie polecam - dokładnie jak wyżej:/ jestemśmy zmęzem na refinansowaniu hipotecznego do Millenium - podobno wczesniejsza spłata kredytu jest bez prowizji, a i owszem - ale za głupi papierek - wypis ile jeszcze zadłuenia pozostało - trzeba w oddziale zapłacić 300zł - w takim np.GM - jest to bezpłatnie wydawane w ciągu minuty przez uśmiechniętą panią w okienku... ja się lekko przeraziłam jak pocztałam o PKO na jakimś forum pracowników tego banku :( uciekać... jeżeli jest okazja uciekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
ziut19 Re: kredyt w pko 31.03.08, 09:37 Sposob na PKO. Niech w dokumencie wystawianym przez bank nie bedzie slowa zaswiadczenie, tylko informacja:) Wazne, by byly w nim zawarte informacje wymagane przez Millennium. Taki "dokument" moze kosztowac tylko 30 zl, a moze nawet dostaniesz go za darmo. Pogadaj z rozsadnym i "ludzkim" procownikiem PKO. Oni znaja te uniki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaberlin Re: kredyt w pko 03.04.08, 11:29 A jaką marże możemy wynegocjować z mężem biorąc pod uwagę: kredyt od 10.2007 w PLN na 170000, marża 1,24.Oboje mamy od lat konta u nich, w tym inteligo i mąż kartę kredytową.Wiem warunki nieciekawe,ale śpieszyło nam się z kredytem...Do ilu można wywalczyć obniżenie marży i jakich argumentów używać??? Odpowiedz Link Zgłoś
sampai7 Re: kredyt w pko 10.04.08, 12:36 witam, my z mężem mamy kredy t pko w złotówkach, mamy tam konta, plus iteligo każde z nas,mamy karty kredytowe itd. dziś dostaliśmy odpowiedz z banku negatywna jezeli chodzi o obnizenie czegokolwiek, pko bp to niekompetencja, brak profesjonalizmu i najwazniejsze-BARDZO DROGI KREDYT. my teraz wlasnie myslimy o refinansowaniu przez millenium. Odpowiedz Link Zgłoś