Dodaj do ulubionych

menu na urodziny

02.12.12, 12:33
Jubilatem jest dwulatek, goścmi głównie dorośli. Zaczynamy tortem, ciastem, a potem tradycyjnie był bigos, sałatka, kiełbasa, garmażerka. Ale mi się znudziło. Co proponujecie smacznego i niepracochłonnego (w domu jeszcze drugi maluch, nie mam dużo czasu)?
Obserwuj wątek
    • squirk Re: menu na urodziny 02.12.12, 13:03
      Zajrzyj na forum Kuchnia, było ostatnio kilka wątków urodzinowo-parapetówkowo-przystawkowo-kolacyjnych, mnóstwo inspiracji.
      smile
    • furtive_kitten Re: menu na urodziny 02.12.12, 21:22
      Moze na bazie makaronu - zapiekanka i/lub salatka, poza tym moze byc pieczony losos, zupa-krem z dyni, cukinii czy czegokolwiek innego... Zalezy, co goscie lubia. A z kielbasa itp. nie ma az tyle roboty, jak przypuszczam - chyba, ze produkujesz osobiscie smile
      • szkrabek27 Re: menu na urodziny 02.12.12, 22:35
        u mnie n imprezach schodza wszelkie paszteciki z ciasta francuskiego np nadziewane feta i papryka z pomidorami lub pieczarkami z zoltym serem a takze budyniem z jablkiem i cynmonem itd
        salatka z brokulami, pomidorami, kukurydza i jajaki na twarda z sosem czosnkowym
        losos wedzony a w niego zawiniete rozne serki
        gyros
    • ladyjm Re: menu na urodziny 02.12.12, 22:57
      www.smakimprezy.pl/
      polecam w/w stronę - mnóstwo inspiracji na przyjecia i sporo mało skomplikowanych propozycji
    • malysmon Re: menu na urodziny 04.12.12, 09:42
      Tortelini a'la Panna - gotowe podgootuj, zalej beszamelem - mleko+mąka - zapiecz przykryte serem. Ja wkrajam dużo koperku do sosu i szynkę w paseczkach. Pycha!!! Ważne - dobre, gdy sos jest rzadszy. Ścina się podczas pieczenia i tak, więc żeby nie był za gęsty.
      Coś w gotowym cieście francuskim - parówka z pieczarkami lub innymi warzywami przesmażonymi na patelni albo na słodko z owocem.
      Pizza? Ciasto wymiesza ci mikser, składniki przygotujesz wcześniej, upieczesz przy gościach a tak może stać w lodówie do kolejnego dnia... Możesz wcześniej rpzygotować, mam sprawdzony przepis.
      Jaja faszerowane? Łosoś i żółtka, przesiekać, odrobina majonezu, wyłożyć.
      Sałatka jarzynowa - w takich przypadkach korzystam z gotowej Bonduella, jest niezła, dodaję tylko jajko i jabłko.
      Sałatka z tuńczyka - tuńczyk, kukurydza, cebula. Dla dużej liczby gości - ryż do tego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka